Reklama

Reklama

Claire Cooperová (Annette Bening) žije poklidně normálním životem se svojí rodinou až do té doby, než zdánlivě klidné město v provincii New England, přepadne mystický zabiják ze seriálu krvelačných příběhů, jenž jí pronásleduje ve snech, které mu slouží jako námět pro další zabijácké filmy. Až s hrůzostrašnou přesností se Claire vždy zdá o jeho další vražedné výpravě. Bohužel se jí nedaří přesvědčit ani policii, ani svého doktora a dokonce ani svého muže, pocitově spřáhnutého se šílencem, a tak je Clair nucena sama se postavit proti bestii, která už zase přichází. Tentokrát s novým děsivým snem stávajícím se skutečností. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie (49)

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Začátek nadějný, slibně ponurá atmosféra... ale pak se něco podělalo a film se utopil v hlubinách nudy a průměru. Nechápu, jak se to tvůrcům podařilo - z takového potenciálu vymačkat tak málo:-(. Ani jako thriller, ani jako mysteriózní film to zkrátka není dotažené, nějak se to nepovedlo skloubit do soudržného celku, co by byl zajímavý a napínavý po většinu stopáže. Škoda, několik scén a obrazů mi v hlavě zůstalo po dlouhá léta, ovšem výsledný dojem je převážně rozpačitý. 58% ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Dobrý režisér, ktorý má cit pre temnú atmosféru, ktorý si vyberá rozprávkové motívy a príbehy a nachádza v nich to hororové a odvrátené, ktorý má za sebou už kôpku vydarených a úspešných filmov + kôpka zaujímavých a rozhodne kvalitných hercov + zaujímavý úvod (zatopené mestečko, očividne nefunkčná rodina, vidiny, masový vrah detí . . .) a pekný vizuál (hra Snow white v lese - magická atmosféra) a predsa - výsledok: jeden zmätený, nedotiahnutý, rozbitý a nudný film, ktorý má čo to z Kinga (deti, vidiny), niečo z Grimmovcov, niečo zo Psycha a niečo ešte z čohosi iného (ale zabudol som už presne čo, len viem, že sa mi počas sledovania vynárali zakaždým motívy z iných filmov), lenže scenár je mizerný, snaží sa "loviť viacero zajacov naraz" a napokon neuloví ani jedného. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Za najlepsi film rezisera Neila Jordana povazujem Maleho reznika 1997 - z toho chlapca fakt siel strach, tuto sa Neil Jordan evidentne az púrilis inspiroval Krejvnovym Nightmare on elm street 1984. No ale je to oproti tomu kultovému hororu o poznanie plansie. Dialogy nic moc, ten prizrak na Freddyho Kruegera nema ani nahodou ....... mnojo tazky je zivot hororoveho fandu + to este ludia pokladaju horory za poklesnuty zaner - maju primarne vyvolat negativne emocie : 30 % ()

veverysiak 

všetky recenzie používateľa

Určite nie horor, ale profesionálne zvládnutá mystéria, síce téma žiaden origoš, ale veľmi dobre vyskladané, scenár obohatil klasický námet o zaujímavé rozmery, ktoré tomu dodali šťavu, veľmi dobrý je aj vizuál, ktorý citlivo volí kontrasty medzi snom a realitou, ošumelými interiérami a nádhernými exteriérami, výborní herci, takže 80%. ()

ScreamJay 

všetky recenzie používateľa

Můj oblíbenec Neil Jordan si opět už po několikáté vzal na mušku duchařinu. Jeho snové linie příběhu jsou mi blízké, ovšem jen tehdy, stojí-li na příběhu dobře napsaném. Film má skvělý začátek, kde se právě ono snové skvěle doplňuje s dějem, který je opět patřičně ponurý a hutný. Navíc vše ještě skvěle doplňuje hudba Elliota Goldenthala (Alien 3, S.W.A.T., Batmanův návrat a další), která na ponurosti ještě notně přidává. Jenže od tří čtvrtin vezme film tak zmatenou stopu, že se vám za chvilku ztratí z dohledu. Dobře nastavený začátek je rozmazán do absurdity dovedeným vrcholem příběhu, což má za následek rozpačité dojmy. Ty pak nevytrhlo ani naprosto skvělé a mrazivě napínavé předtitulkové defilé, které ještě v jistých aspektech překonalo mnou chválený začátek. Takže je to průměrný thriller nadprůměrného režiséra s nadprůměrnými vypravěčskými schopnostmi a obrovskou fantazií, slušná kamera a slušně zahrané herecké party jak Annette Bening, kterážto mi do filmu zprvu vůbec nezapadala i Roberta Downey juniora, kterému bych to vyšinutí věřil stejně jako citrónu, že je kyselej. Nemůžu ale jít na víc než tři hvězdičky, protože tady Neilovi ten nedomyšlenej příběh neodpustím a i když záměr byl jisto jistě kvalitní, ona zápletka je jako hledat cestičku v radioaktivním rašeliništi. Někde tam bude, ale dřív vás to bude stát život (obrazně řečeno) než ji najdete. ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama