Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na úteku – živí sa totiž testovaním nedostatkov zabezpečovacích systémov vo väzniciach. Uplynulo už niekoľko rokov odkedy sa stal obeťou zrady a musel siahnuť až na dno svojich síl, aby unikol z neslávne známej presklenej Hrobky.  Po tomto úspechu mu prestíž ešte stúpla a získal množstvo nových zákaziek. V súčasnosti však čelí novej veľkej výzve. Jeden z členov jeho tímu zmizne a ocitne sa v tajnom technologickom zariadení s príznačným názvom Hádes. Tajomná organizácia v ňom väzní unesené osoby, ktoré disponujú dôležitými informáciami nevyčísliteľnej hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i medzinárodne hľadaní zločinci, nikomu z nich sa zatiaľ nepodarilo dostať sa von. Jediná cesta pre Raya Breslina tak znovu vedie smerom dnu - priamo dovnútra väzenia Hádes. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (320)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Escape Plan 2: Hades je presne ten typ filmu, ktorý pôsobí, ako keď si zoberiete dobrý film a urobíte z neho mizernú sériu, kde nás čaká minimálne ešte jeden film. A úplne zbytočne. Myslím si, že keby to porovnám od A po Zet nenájdem jedinú vec, ktorá by na tomto filme bola lepšia proti prvému "Escape Plan". Osobne ani neviem či je to vlastne väzenie, z ktorého je treba utekať, alebo niekto príliš veľakrát videl film "Cube". S tým zabezpečením a všetkými vychytávkami mi to viac pripomenulo asi to. Okrem toho ak ste čakali, že Sylvester Stallone alias Ray Breslin tu bude hlavným hrdinom - SORRY! V skutočnosti je hlavným hrdinom jeden z členov jeho tímu, ktorý tu skončí zavretý. A ten bude hľadať cestu von. Ku koncu sa do Hadesu dostane aj Breslin, no už je neskoro na to, aby ste z neho urobili hlavného hrdinu. Viac-menej je celý čas len ako vedľajšia postava. A čo sa týka výbuchov, efektov a akčných scénok, tak z toho skutočne urobili tragédiu pre oči. Ani jedno z toho nepôsobilo realisticky. Po tom, čo som film dopozeral som sa pozrel, čo režíroval už Steven C. Miller a potom to všetko zapadlo do seba. Nie je dobrým akčným režisérom, nevie pracovať dobre s materiálom, podáva nám klišé, ktoré sme videli miliónkrát a nevie ani dobre film sústrediť na svojho hlavného hrdinu, no miesto toho si nájde iného. Je to pád skoro na dno pre túto sériu. Osobne odporúčam aby ste si pozreli iba prvý film a toto ignorovali. Nestojí to za váš čas. Hodnotenie: D+ ()

nash. odpad!

všetky recenzie používateľa

Po vydařené a zábavné jedničce, kde fungovala minimálně chemie mezi dvojicí bývalých akčních bouráků, tentokrát Sly skončil v base, ze které opravdu úniku není. Žádný plán v podobě scénáře, který by dával smysl, žádné zamřížované okýnko, kterým by pronikl alespoň malý paprsek logiky a osvětlil nesmyslnost toho, co se tu odehrává. Sly navíc končí někde na samotce, odkud ho jen občas na pár minut vypustí, aby mohl zapózovat a pronést nějaké moudro. Pokud se i při tom mále snažil herecky zapadnout mezi ostatní zdejší dřeva docela se mu to daří. Bohužel. Děj absolutně nedává smysl, celé to působí lacině, jako by to natočili u Stallonů v garáži, herecky je to odfláknuté jako by na to v té garáži měli sotva jedno odpoledne. Navíc je výsledkem nebetyčná nuda. Bez Arnolda, téměř bez Sylvestra, bez nápadu, bez napětí, bez sebemenšího důvodu ztrácet z touhle pitomostí čas. Možná vůbec nejhorší Stallonův film. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Otras. Toto je nielenže bez Arnolda. Toto je takmer aj bez Slya! Obľúbený drsňák  má brutálne vedľajšiu úlohu: objaví sa kúsok na začiatku, v strede filmu je prítomný prevažne prostredníctvom dialógov mimo záber (!) a na scénu napochoduje až ku koncu. Uff, sila a podvod podlo spáchaný na fanúšikoch jednotky (mám podozrenie, že pár takých na svete nepochopiteľne existuje). Už jednotka pre mňa predstavovala obrovské  sklamanie, keďže som od stretnutia najväčších akčných legiend 80. a 90. rokov čakal totálnu pecku a nakoniec som sa dočkal rutinne spráskanej nudy so stereotypným scenárom, zvädnutým vizuálom a mdlou akciou. Ani toľko očakávaná chémia medzi Slyom a Arniem nebola horúca. Avšak oproti dvojke to bolo na Oscara. Dvojka vlastne už ani nie je béčko. Hraničí s plnohodnotným céčkom. Fakt. Počas post-produkcie som zachytil informáciu, že ju spráskali za cca 2 týždne. Neviem, či je táto neuveriteľne sa javiaca správa pravdivá, ale po dopozeraní na mňa tak skutočne pôsobila. Kulisy prakticky nulové (pár miestností, pričom nemalá časť pseudo-futuristického väzenia vyzerá ako keby ju nakrútili pred zeleným plátnom, čo zrejme aj urobili). Hlavný prím hrá Xiaoming Huang, ktorého som nikdy v živote v ničom nevidel. Čo je môj problém. Xiaoming je mimoriadne necharizmatický. To už môj problém nie je. Dôležitú rolu v príbehu hrá jeho filmový brat, ktorý je taký „sympatický“, že ak by ste sa oňho mali starať vy, radšej polejete velociraptorovu krvou a pohodíte T-Rexovi do výbehu namiesto tej nešťastnej kozy. Dave Bautista vie byť sympaťák (a nakoniec aj tu mu patrí aspoň pár ako-tak zábavných scén), ale pôsobí skôr ako komická figúrka, než ako hrozitánska hora svalov, ktorej sa všetci boja. Akčné scény sú strašné: bitky ma neuveriteľne nebavili a finálny útek bol snáď ešte slabší. Jediná akcia, ktorá stála za niečo, bola minútová vyvražďovačka v bare. Koncept väzenia postavený na hlavu, nič v ňom nedávalo logiku, ani si neviem predstaviť, koľko by musel stáť DENNE chod takého monštra a starostlivosť o taký vysoký počet väzňov. Väzňov, ktorých každý chce vidieť mŕtvych a ako zaznie hláška priamo vo filme, nezabili sme ich preto, lebo by sa objavili mŕtvoly a to sme nechceli, my sme chceli, aby zmizli. No tak to bolo treba naštudovať si mafiánske Slovensko 90. rokov, potom by ste zistili, že človek môže byť zabitý a jeho telo zmizne bez stopy a netreba kvôli tomu budovať systém stojaci ročne desiatky, stovky miliónov dolárov. Mimo sú aj bitky, nemá najmenší zmysel, aby niečo také v tomto väzení prebiehalo. Je to smiešne a detinské, ako keby scenár napísal 12-ročný chalan, ktorého rodičia nedali na karate. Našťastie je scenár do takej miery úžasné zlý, až je to miestami sranda (priateľstvá medzi väzňami vznikajú po jednej akčnej sekvencii a to som vám ešte nespomenul WTF OMG „Légiu“ a robotov). Takmer suverénne najblbší, najhorší, najslabší, proste naj film Sylvestra Stallonea od r. 2003 (Spy Kids 3). ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Na rozdiel od najväčšieho filmového fanúšika z vedľajšieho susedného mesta si na jednotku príliš nespomínam (a naozaj neviem či som ju vôbec videl) ale keďže sa mi večer nejako nechcelo pokračovať v seriáloch či začať nový, z ponuky Netfixu som si vybral Escape plan 2 a bola to chyba. Čakal som pokus o útek z väznice kopaním tunela, zmocnením sa auta či helikoptéry, možno pokusu oklamať dozorcov a dostať sa von ako mŕtvola iného chlapa ale toto bolo vyslovene slabé, ako to tu už bolo spomenuté. Nebol to vyslovene odpad ale dej filmu ma prestal baviť asi v 10 minúte, a to už je čo povedať. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Stallone je v posledních cca deseti letech zárukou kvality, ale s tímhle parazitem šlápnul pořádně vedle. Asi nejhorší ze všeho je prostředí věznice, která sice působí osmdesátkově, ale není v tom ani špetka nostalgie. Spíš naopak. Další věcí je mizerná akce. Začátek ještě jakž takž ušel, ale pak se to zvrhlo do bordelu, za který by zasloužili střihač s kameramanem přinejmenším nakopat. Čestná výjimka pro krátkou přestřelku v hospodě. No a nakonec by mě nikdy nenapadlo, že prostou báchorku o útěku z kriminálu může někdo odvyprávět takhle zmatečně. Pevně doufám, že ten náběh na třetí díl vyzní nakonec do ztracena. 15% ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (5)

  • Film bol natočený za 19 dní. (Paldiny)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Roli jednoho z vězňů si zahrál UFC welterweight champion Tyron Woodley. (coffeeblack)

Reklama

Reklama