Reklama

Reklama

Mr. Mercedes - Season 1

(séria)

Epizódy(10)

Recenzie (20)

vyfuk 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Když se daří tak se daří. King tentokrát v rámci kriminální selanky a napínáku, která jen tak nemá obdoby. Hlavně ve formě seriálu. Krom toho, autor ani nepotřebuje hororové prvky, když si vystačí s jeho klasickou nechutností a brutálností. Do hororu nechutný a slušný brutál. Do krimi thrilleru velice slušný a potřebný prvek. Asi proto, jde o tak skvělý seriál od neznámého studia a stanice. Povedlo se. I díky skvělým hereckým výkonům. Záporák je ve výsledku nechutný sám o sobě, nicméně mohl být lehce vyspělejší, ale i tak byl v jistém ohledu geniální. Rozhodně na to nebudu vtpomínat jako na dokonalost samu. Ale jednoznačně silný článek celého roku. ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Souboj vraha s vysloužilým policajtem mě příjemně překvapil. Je to dobře napsané - materiál nesmrdí nucenými vycpávkami, herci skvěle obsazení i v malých rolích (sarkastická lesba a aktivní sousedka), seriál se pyšní okázalou brutalitou a nenápadným černočerným humorem. Konečně se King zase jednou nemusí stydět za adaptaci své knížky. Závěrečná epizoda a finále je samozřejmě po všech těch nadupaných epizodách slabší a předvídatelná, ale pozitivní dojem ze seriálu převažuje. Opravdu příjemné překvapení nejen pro fanoušky Kinga. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jedno z najpríjemnejších (a najnečakanejších) seriálových prekvapení roka 2017. Nakrúcanie tohto seriálu som absolútne nesledoval a nezaujímal sa oň, nakoľko knižnú predlohu pokladám za jednu z najhorších vecí od Stephena Kinga. Seriálové spracovanie je však jeho presný opak. Plno vynikajúcich, strašne sympatických postáv. Samozrejme v čele s mojím miláčikom, dobráckym írskym macom Brendanom Gleesonom. Klobúkový Hodges na začiatku vyzerá ako vyhorený ex-fízel, ktorému zostáva ešte pár mesiacov života, kým sa neprepije do truhly. No s pribúdajúcimi epizódami ho vyčíňanie pomäteného psychopata paradoxne nakopne, začne sa cítiť psychicky i fyzicky lepšie a ukáže, že v sebe má ešte veľa sily. Nakoniec sa z neho vykľuje rázny týpek, ktorý by sa mohol vrátiť naspäť do policajného zboru a nerobiť mu hanbu. Je to tvrdohlavý buldog, ktorý dokáže veľmi zábavne používať nadávky v najnevhodnejších okamihoch a vie veľa o zle v nás. Napriek tomu vie, že existuje aj dobro. Ale VŠETCI sú perfektní (bývalí kolegovia-policajti, kosič trávy, roztopašná suseda). Zaujímavé je, že kým Hodges je obklopený samými sympatickými postavami, maniak má okolo seba len karieristov, pošukov, hajzlov alebo aspoň čudákov. No i tieto zväčša dosť nepríjemné postavy sú po psychologickej stránke kvalitne prepracované a vďaka tomu uveriteľné. Norman Bates by zatlačil slzu dojatia. Niektoré scény sú hardcore, drsné, nechutné a úchylné. Toto je fakt seriál pre dospelých. Napriek tomu sa doňho tvorcom, prevažne vďaka veľmi vtipnej interakcii medzi Hodgesom a ostatnými postavami, podarilo prepasovať funkčný humor. Ten parádne odľahčuje strašne temnú a krvavú atmosféru bez toho, aby ju ničil. Na produkcii sa síce podieľal i pán King osobne, ale predpokladám, že na brutálnych scénach má najväčší podiel iný producent a to nikto menší, než Dennis Lehane, autor takých kultových záležitostí, ako Zbohom baby, Tajomná rieka či Prekliaty ostrov. Našlo by sa pár mínusov (neuzavretá linka s dcérou a korytnačkou, trošku poslabšie finále), ale inak je to bomba. ()

vnimatkrasu 

všetky recenzie používateľa

Je děsná škoda, že se Mr. Mercedes tak táhne. Gleeson je totiž perfektní, atmosféra z knížky padnoucí a to snídaňový intro si maže na chleba i Dextera. Za pouhý tři hvězdičky tak může především ten, kdo dělil kapitoly do epizod. Zatímco totiž knížka suprově graduje, tady někdo schoval akci až od osmičky. A v tomhle případě osmička neznamená moudrost. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Knižná predloha Stephena Kinga dostala poriadne na frak, aj keď úvod bol celkom sľubný. Potom sa však Hodges trochu príliš často oháňal zbraňou a seriál tak nad vodou držal iba Brady, ktorého však tvorcovia pretvorili z utiahnutého chlapca na chladnokrvného zabijaka a jeho útok na svojho šéfa či kolegyňu z práce mi prošli trochu zbytočné. Druhá séria nebude spracovaním predlohy Stratení nájdení ako druhej knihy s Billom Hodgesom a mám obavy, ako sa s ňou tvorcovia seriálu vysporiadajú, pretože pár ich vlastných nápadov príbeh oživilo ale väčšinou ich zásahy do deja v porovnaní s knižnou predlohou boli skôr na škodu. ()

Galéria (89)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama