Reklama

Reklama

Luskáčik a štyri kráľovstvá

  • Česko Louskáček a čtyři říše (viac)
Trailer 2

Všetko, po čom Klára túži, je kľúč – jedinečný kľúč, ktorý otvorí skrinku so vzácnym darom od jej zosnulej matky. Zlatá niť, ktorú dostane od svojho krstného otca Drosselmeyera (Morgan Freeman), ju ku kľúču zavedie, lenže kľúč okamžite zmizne vo fantastickom a tajomnom paralelnom svete. Tam sa Klára stretne s vojakom-luskáčikom Filipom, myšacou armádou a regentmi, ktorí spravujú tri kráľovstvá: Krajinu snehu, Krajinu kvetov a Krajinu sladkostí. Klára a Filip musia prejsť zlovestným Štvrtým kráľovstvom, kde panuje krutá vládkyňa (Helen Mirren), aby získali Klárin kľúč  a vrátili harmóniu nestabilnému svetu. (Saturn)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (115)

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Klára objeví podivnou zemi plnou kouzel a barev a zjistí, že se má stát její královnou. Nejdřív ale musí zastavit Perníkářku, která chce celou říši zničit. Louskáček a čtyři říše je po všech směrech průměrná pohádka, která má funkční, ale okoukaný příběh, často zbytečně přeplácaný a skoro až kýčovitý vizuál a herce, kteří pod tou hromadou makeupu a v divných kostýmech nemůžou pořádně hrát. Prachy na tom jsou vidět, ale to je tak všechno. Průměrná pohádka, která neurazí, na první ligu ovšem ani zdaleka nemá. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vyslovene ide o záležitosť pre mladšie ročníky. Malé dievčatá to môže nadchnúť, no všetko nad desať rokov to už väčšinou ofrfle. Ale zachovalo si to všetky štandardy tohto prekrúteného korektného multikulti sveta. Či už je to výhodou alebo nie, nechám na vás. Mňa to až na peknú výpravu vôbec neoslovilo. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Trocha moderného šatu do klasickej ruskej rozprávky o Luskáčikovi a Myšom kráľovi. Vďaka tomuto spracovaniu táto zastaralá rozprávka nabrala nový rozmer. Nedrží sa moc predlohy a aj pre to je dej nápaditý a má aj príbehové zvraty ktoré dokážu prekvapiť. Mackenzie Foy, ktorú poznáme zo ságy Twilight tú hrá hlavnú úlohu, mladú zasnívanú dievčinu menom Klára, ktorá sa dostane do čarovného sveta štyroch kráľovstiev a zistí, že tu jej mama zanechala nemalú stopu. V slovenskom dabingu sa mi film páčil viac ako v pôvodnom. 89% ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Slabšie tri hviezdy. Po technickej stránke samozrejme takmer dokonalé, ale to uchopenie látky veľmi zvláštne. Nasilu tam zasa kvôli rovnoprávnosti napchať afroameričanov ála Netflix, tomu podľa mňa len a len ublížilo. Príbehovo nič extra, taký slabší mix Narnie a Alici v krajine zázrakov. Dcérke sa to páčilo, ale ja musím byť kritickejší. Dlho mi to ležalo na HDD a síce zhliadnutie neľutujem, ale s kľudným svedomím to nemôžem ani odporučiť na zhliadnutie. Len čistým priaznivcom Disneyho a jeho hraných podôb známych rozprávok. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Muselo to byt siale drahe, takze to ma aspon spickove production values. Zvysok je neuveritelne peklo. Zle odrozpravane, bez tempa a s najhorsim akcnym finale v ackovom filme za dlhe roky. Aspon Keira si to uziva a mackenzie foy je sympatacka. Slabuckych 4/10.a to mam tieto hrrane disneyovky velmi rad ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (5)

  • U filmu se vystřídali dva režiséři. Je oficiálně zdůvodněno, že Lasse Hallstrom neměl mezi hlavním natáčením a postprodukcí čas, a tak ho zaskočil Joe Johnston. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 2018 v Los Angeles. (Varan)

Súvisiace novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (viac)

Reklama

Reklama