Reklama

Reklama

Luskáčik a štyri kráľovstvá

  • Česko Louskáček a čtyři říše (viac)
Trailer 4

Všetko, po čom Klára túži, je kľúč – jedinečný kľúč, ktorý otvorí skrinku so vzácnym darom od jej zosnulej matky. Zlatá niť, ktorú dostane od svojho krstného otca Drosselmeyera (Morgan Freeman), ju ku kľúču zavedie, lenže kľúč okamžite zmizne vo fantastickom a tajomnom paralelnom svete. Tam sa Klára stretne s vojakom-luskáčikom Filipom, myšacou armádou a regentmi, ktorí spravujú tri kráľovstvá: Krajinu snehu, Krajinu kvetov a Krajinu sladkostí. Klára a Filip musia prejsť zlovestným Štvrtým kráľovstvom, kde panuje krutá vládkyňa (Helen Mirren), aby získali Klárin kľúč  a vrátili harmóniu nestabilnému svetu. (Saturn)

(viac)

Videá (5)

Trailer 4

Recenzie (115)

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Slabšie tri hviezdy. Po technickej stránke samozrejme takmer dokonalé, ale to uchopenie látky veľmi zvláštne. Nasilu tam zasa kvôli rovnoprávnosti napchať afroameričanov ála Netflix, tomu podľa mňa len a len ublížilo. Príbehovo nič extra, taký slabší mix Narnie a Alici v krajine zázrakov. Dcérke sa to páčilo, ale ja musím byť kritickejší. Dlho mi to ležalo na HDD a síce zhliadnutie neľutujem, ale s kľudným svedomím to nemôžem ani odporučiť na zhliadnutie. Len čistým priaznivcom Disneyho a jeho hraných podôb známych rozprávok. ()

finy_cz 

všetky recenzie používateľa

Louskáček afroameričan. Měl mít červené tváře a nos, ale nějak to nebylo ani vidět. Herec sympaťák, ale sem se nehodil. Začínám mít těch nutných obsazování všech kultur do příběhů, které vznikly v dobách, kdy v multikulti společnost nikdo ani nevěřil, dost. Příště už si ohlídám obsazení a začnu bojkotovat všechno, co se historicky nehodí. Nedávno jsem viděl Prvního člověka, proč neudělali z Neila afroameričana? Nebo třeba proč lví smečku ve Lvím králi nevede puma? Případně by ještě mohli zvážit dát do Psího poslání místo psa Bailyho třeba želvu se jménem Liung Xu Hi, aby to nediskriminovalo plazy z východu. Dal jsem dvě hvězdy, ale vlastně ani nevím proč, možná ještě změním názor a snížím hodnocení, uvidíme. ()

Reklama

Dado 

všetky recenzie používateľa

Úvod filmu zasadený do zasneženého viktoriánskeho Londýna je jedným slovom očarujúci, no potom, čo sa s ním rozlúčime, nastáva veľmi nepríjemné rozčarovanie. Vstupom hrdinky do gýčovo spracovaného paralelného sveta totiž započne otupné dobrodružstvo s predvídateľnou zápletkou a otravnými postavami, ktorým už podľa očakávania vyvolaného trailerom kraľuje Sladkastá víla, zakončené absolútne nezvládnutou akciou v závere. V období Vianoc by ma atmosféra filmu spolu s hudbou, ktorá vychádza zo svetoznámeho Čajkovského baletu, možno dokázali pri hodnotení obmäkčiť. Koncom februára, kedy sa mi film podarilo zhliadnuť, však podobné zahmlenie zmyslov nehrozí. (45%) ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Pacilo sa mi to a som prekvapena nizkym ohodnotenim filmu. Ved Luskacik je pastva pre oci a dusu mozno aj dospeleho divaka :-). Pekna filmova rola pre mladucku Mackenzie Foy. Moja oblubena Keira mi tu pripadala prilis afektovana, ale jej stvarnenie Sugar Plum si to asi vyzadovalo. Naozaj nadherna vyprava. Cakala by som, ze film dostane nominacie za Best Costume Design, osobne si myslim, ze ma krajsie kostymy ako The Favourite alebo Mary Poppins Returns a takisto za Best Production Design. Luskacika som mala v plane pozriet si v kine este pred Vianocami, ale zial nedavali to v anglictine a o dabing som nemala zaujem. 70% minimalne by som dala:-). ()

David.Darco 

všetky recenzie používateľa

Dlho som nevidel tak nezáživný film. Vizuál na vysokej úrovni a peknučká ústredná herečka ešte výhru nezaisťujú. A čierny luskáčik ? ... tento trend čiernych elfov a čierneho kalkulu sa mi vážne nepáči. Nie je to prejav úcty ani rešpektu, je to KALKUL. Čo to bude nabudúce ? čierny eskimák ? čierny viking ? čierny samuraj ? ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (5)

  • Joe Johnston se přiznal, že musel věnovat 32 dnů přetáčení některých scén. (ČSFD)
  • Natáčelo se od října 2016 do ledna 2017 v Londýně, Minley Manor a ve filmových studiích Pinewood v Anglii. (BMW12)

Súvisiace novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (viac)

Reklama

Reklama