Reklama

Reklama

Zranené srdcia

  • Česko Zraněná srdce (viac)
Trailer 6

Povojnové Nemecko v roku 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) prichádza do  rozbombardovaného Hamburgu, aby sa stretla so svojím manželom Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkom. Ten je poverený obnovou zničeného mesta, v ktorom stále vládne chaos a beznádej. Vo chvíli kedy sa vydajú do svojho nového domova, je Rachael  zaskočená neočakávaným rozhodnutím, ktoré Lewis urobil – dom budú obývať spolu s jeho predchádzajúcim nemeckým vlastníkom Stefanem Lubertom (Alexander Skarsgård) a jeho dospievajúcou dcérou Fredou (Flora Thiemann). Rachael stratila cez vojnu syna pri nemeckých náletoch na Londýn, a tak vníma bývanie s nedávnym nepriateľom ako nemysliteľné. Medzi ňou a Stefanom vzniká silné napätie. Keď zistí, že aj on utrpel cez vojnu veľkú osobnú stratu, začína sa jej postoj meniť. Povinnosťami zaneprázdnený Lewis až veľmi neskoro zistí, že jej pôvodné odmietanie a zármutok vystriedala vášeň a zrada. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 6

Recenzie (142)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Zranené srdcia idú podľa šablóny a dostanú sa presne k potrebným bodom. Aby začala Rachael vôbec uvažovať o niečom inom ako stagnujúcom manželstve. Mužské postavy nie sú podceňované, čo je plus – správanie oboch je pochopiteľné. Ľahké to nemá ani Lubert klesajúci na spoločenskom rebríčku a najlepší je Jason Clarke ako Lewis, prekvapivý dobrák, neuveriteľný makač a predsa spoluvinný na smútku manželky. Máte mu držať palce alebo ho nechať ísť? Napokon je najviac prekvapivé len to, že až toľko prekvapení vás tu nečaká. Keď si po prvej tretine urobíte medzisúčet videných línií a načrtnete potenciálne smerovanie, tam sa film aj dostane. Akurát finálny akt prináša možno odlišné rozhodnutia ako by ste sprvoti tipovali. Za to má film malé plus, že nie je úplne predvídateľný – a s dobrou kamerou a hudbou sa nad priemer ľahko vyšvihne. Ale na ešte silnejší či nezabudnuteľný kúsok v žánri mu čosi chýba. A aj Keira Knightley mala v nedávnej Colette ešte lepší part ako tu. 60% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Zápletka bola tak banálna, že už banálnejšia ani nemohla byť. Žena sa zamiluje do svojho "nepriateľa" a prehodnotí svoj postoj a názor.... bla... bla...bla... Keby to aspoň bolo rozvinuté do nejakého pútavejšieho deja, lenže ani to nehrozí. Jediné čo tento film drží nad vodou je luxusné herecké obsadenie a pekná kamera s výpravou. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Mne sa to pacilo, i ked dej je od zaciatku velmi predvidatelny. Malo to vsak peknu atmosferu, vypravu, kostymy, sympatickych hercov a samotny zaver filmu je podla mojho gusta. Povojnove Nemecko, to uz samo o sebe znie ako zaujimavy namet a v The Aftermath je to slusne spracovane. Dobry vyber hercov. Keira patri medzi moje oblubene herecky, i ked je pravda, ze uz akosi dostava podobne roly - dufam, ze ju nezaskatulkuju :-) A som rada, ze som spoznala Skarsgarda mladsieho. ()

cepice 

všetky recenzie používateľa

Skvěle zpracované emoce, naprosto úchvatné. Dobré herecké obsazení a boží kamera. Podobné zpracování jsem v životě neviděl! Film má však nějaké nepřesnosti (sníh v říjnu?, nevyrabovaná chata s čistým povlečením, pidi kufr na ohromný šatník) a občas je zbytečně natahovaný (zbytečná scéna s chatou v lese). ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Já se řadím do fronty, která chválou nešetří. A to jsem na škleb Keiry vysazená. Proběhl však jenom jednou, když vystoupila z vlaku a pak se už haltovala. A byla výborná. Stejně jako oba sympatičtí chlapíci. Psychologická dramatická romance, ve složitém historickém období, ve zdevastovaném městě, se zlomenými srdci všech hlavních představitelů a do toho všeho jeden nádherný velký dům... Film se bude více zamlouvat ženám, ale to neznamená, že nestojí za vidění. Výprava, kamera, kostýmy, scénář, v podstatě komorní, chvílemi až divadelní pojetí, vše se mi líbilo. Osobně příběh nevnímám jako červenou knihovnu, jelikož (pozor tématický spoiler) ústředním tématem je neštěstí manželského páru, který válka připravila o malé dítě. Takové tragédie mění nebo ničí vztahy... Mám za to, že se Kiera role nešťastné maminky bez dítěte, ( račte si povšimnout, že dítě bez rodiče je sirotek, ale rodič bez dítěte je buď stále rodič nebo nikdo, kdo by stál za slovní výraz), zkrátka své role se zhostila důstojně. Na mě osobně smutek ústřední dvojice i smutek ostatních postav dopad měl a jejich počínání mi připadá pochopitelné. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (7)

  • Film Zraněná srdce byl natočen podle bestseleru spisovatele Rhidiana Brooka, k jehož pozoruhodnému příběhu jej inspirovalo dědečkovo vyprávění. (Zdroj: CinemArt)

Reklama

Reklama