Reklama

Reklama

Richard Jewell

  • Slovensko Bomba na olympiáde (viac)
Trailer 1

Počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, bezpečnostný strážnik Richard Jewell zachránil tisícky životov nálezom batoha plného bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Z prvotne oslavovaného hrdinu sa neskôr kvôli nespoľahlivým a nekompletným informáciám z médií stáva hlavným podozrivým. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (370)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Príbeh filmu je vypovedaný už v popise. Zo začiatku vidíme v skratke život málo sympatického sekuriťáka, po polhodine príde situácia, ktorá z neho urobí dočasného hrdinu. Odvtedy sledujeme film o dnešných moderných médiách, ktoré pre pár grošov neváhajú zničiť človeka, potupiť povesť, klamstvami ho degradovať. A následné ospravedlnenie ani odškodnenie už nikdy reputáciu nevráti. Na správanie sa kriváckych novinárov by sa mal trestný zákon pozerať prísnejšie, pretože odpornejšie krysy asi neexistujú.  Je dobré keď sa na obrazovky vytiahne aj takýto ľudový hrdina s jedinečným príbehom a poukáže na hnus médií. A to sa písali iné roky, dnes je to násobne horšie. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $45miliónovTržby USA $22,345,542Tržby Celosvetovo $35,645,542▐ Pravá tvár tej krásnej demokratickej slobodnej ameriky, no neutekaj tam za slobodou. Chudák chalan snaživý, od huby by si takmer všetko okrem jedla odtrhol len aby bol prospešný pre spoločnosť. Eastwood nie v úplnej famóznej forme ale príbeh zaujme a čo to ponúkne, skôr také kľudnejšie tempo. Olivia Wilde teda pekná mrcha. /70%/ ()

Reklama

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Za mě lehčí zklamání. Tenhle film jede tak trochu na jistotu, není v něm pořádná jiskra, ani napětí a děj je předvídatelný už po přečtení obsahu. A tak jen za Paula Hausera a vzhledem k faktu, že je to zatím poslední, Clintův film napálím slabou čtyřku. Pokud natočí ještě něco něco lepšího, šup dolů, ale na to si budeme muset ještě počkat. Pevně doufám, že maximálně do konce letošního roku.... ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Clint Eastwood má zkrátka tento typ filmů o "neznámých" hrdinech prostě v ruce. Richard Jewell je totiž výkladní skříní toho, čeho si na jeho práci tak moc ceníme a co tak moc milujeme. Je tu opět místy až dokumentární vyznění, vybroušené dialogy a propracované postavy, v jejichž středu stojí občas lehce naivní Richard Jewell, který se po svém hrdinském činu nepochopitelně stane podezřelým číslo jedna. Clint Eastwood s touto látkou pracuje se zaujetím sobě vlastním, takže se před Vámi na ploše čítající 131 minut rozestře skvěle napsaný a zrežírovaný příběh o muži, který se i navzdory neustálému tlaku ze strany FBI nevzdal a nezhroutil. Jediná výtka tedy směřuje pouze k občasnému přepálenému důrazu na "dojení" emocí, což občas působí vážně nepatřičně. Až na tento detail se ale ovšem jedná o filmový zážitek ze staré školy, jež z každého filmového políčka křičí, že Clint Eastwood na to i ve svých 89 letech pořád ještě má. Skvělá práce! „There's a bomb in Centennial Park. You have thirty minutes.“ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď americké najvyššie úrady dokážu bez dôkazov obviniť nevinného človeka z radov amerických občanov bez dôkazov, čo potom v zahraničnej politike...aha moment... Príbeh o Richardovi Jewellovi je pravým opakom nudy, ak by trval ešte o hodinu dlhšie s chuťou by som sledoval ďalej. Geniálne zakomponovaný legendárny beh Michaela Johnsona na 200 metrov s nadpozemským svetovým rekordom v paralelnej montáži, keď sa právnik snaží zistiť, ako mohol Jewell stihnúť z parku k telefónnej búdke. My z nej usúdime, že by to nestihol ani najrýchlejší atlét planéty tohto obdobia. No a na koncert Kennyho Rogersa vážne nikdy nepôjdem. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (14)

  • Když se Watson (Sam Rockwell) zeptá Richarda (Paul Walter Hauser) zda je přítelem, či je v kontaktu s KKK, tak to Richard popírá. Ve filmu BlacKkKlansman (2018) hrál Paul Walter Hauser postavu, která má nejen přátele v KKK, ale také je jejich členem. (Puxina)
  • Jedná sa už o druhý film, ktorý vzišiel z článku napísaného žurnalistkou Marie Brenner. Tým prvým bol film Dymová clona (1999). (Real Tom Hardy)
  • Leonardo DiCaprio si mal pôvodne zahrať rolu južanského právnika (pravdepodobne L. Lin Wood), avšak z toho napokon vzišlo kvôli jeho pracovnej vyťaženosti. Naďalej ale zostáva producentom. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (viac)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (viac)

Eastwoodova novinka ještě letos

Eastwoodova novinka ještě letos

28.09.2019

Clintu Eastwoodovi sice táhne na devadesát, jeho režijní zápal by mu ale mohl závidět leckterý mladší tvůrce. Slavný herec a režisér začal svůj nejnovější snímek The Ballad of Richard Jewell natáčet… (viac)

Reklama

Reklama