Reklama

Reklama

Srdečne vás vítame

  • Česko Srdečně vás vítáme (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

V hlavnej úlohe sa predstaví švihnutý Christian Clavier ako Jean-Etienne Fougerole, ktorý je veľmi rešpektovanou osobnosťou francúzskej literárnej scény. Tento humanista a vrcholný intelektuál žije vo svojom svete po boku bohatej manželky a je totálne odtrhnutý od reality. Čo sa mu stane osudným, keď v televíznej debate propaguje svoj nový román Srdečne vás vítame. Rieši v ňom totiž tému ako pomôcť ľuďom v núdzi, ľuďom bez domova a na úteku.
V televízii v priamom prenose vzdoruje silnej kritike zo strany prítomného oponenta, ktorý ho slovne napadne, že síce pekne píše, ale v reálnom živote sa tým nie je schopný ani ochotný riadiť. A tak Jean-Etienne, aby dokázal svoju ústretovosť k potrebným celého sveta, verejne vyzve akúkoľvek rómsku rodinu k spoločnému spolužitiu u nich doma. Stačí, keď zazvoní pri bráne jeho sídla a budú radostne vítanými hosťami. A rozohnený Jean-Etienne rovno na kameru nadiktuje aj svoju adresu. Nemôže sa potom čudovať, že u neho v ten istý deň večer zazvoní zvonček a za bránami stojí usmievavý Babik so svojou početnou rodinou. Jean-Etiennovi neostáva nič iné ako svoj verejný sľub dodržať. Netuší, že ho spolu s rodinou čaká jedna z najťažších životných skúšok a hlavne brutálny test miery tolerancie, solidarity a humanizmu. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (159)

bearmeedek 

všetky recenzie používateľa

Velmi slabé. Ačkoliv jsem doufal, že to bude průměrně dobrá a oddychová komedie, tak se nepodařilo. Každých následujících 20 minut bylo slabších a nezáživných. A to téma? Ve Francii možná komediální, ale v našich končinách mě tahle "charita" zrovna moc humorná nepřišla. My tu přece máme spolehlivé "sociální programy". ()

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se na další povedenou francouzskou komedii ve stylu Co jsme komu udělali?, bohužel jsem se nedočkal. Jde o výrazně slabší snímek. Na komedii je to málo vtipné a nic jiného ve filmu nalézt nelze. Tedy vlastně ano, hodně se tlačí na stereotypy, které se ještě více vyhraňují a vtipné většinou nejsou. Film je dokonce místy nudný, což je vzhledem k námětu až zarážející. Nastěhovat si Cikány do baráku by jistě mohlo být mnohem "zajímavější" a tady je spíše vidět nevyužitý potenciál. ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Jako nápad to mělo rozhodně mnohem vyšší potenciál. Bohužel režisér vybral bandu cikánů, kteří vůbec jako cikáni nevypadali, ani se tak nechovali. Spíš to byla banda jakýchsi mentálů, kteří vyrostli někde v džungli. To je velká škoda, protože to absolutně kazí dojem z jinak zajímavého experimentu. Humor zde nefungoval a příběh byl úplně k ničemu. Takže za mě 40% a to jsem možná ještě hodný... ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Vysoko aktuálna téma neobišla ani francúzsku komédiu a treba uznať, že sa so spolužitím majority s menšinou vysporiadali veľmi dobre. Všetko s politickou korektnosťou, situačnými i slovnými gagmi ( lovenie krtkov nemalo chybu ), dobrými hláškami, a napokon aj so záverom, ktorý už len doklopýtal do logického ale neobjavného záveru. Slušná oddychovka na nedelné popoludnie. ()

jopal 

všetky recenzie používateľa

Autor dostal od neziskovky pekny balik penazi, aby natocil veselu odu na stastnu rodinu ciganov, ktori vlastne boli zlati, mili, vtipni, vychovani a cistotni. Tak ja mu poviem co mal natocit. 9 deti, najlepsie otca s dcerou, ktori si seru pred dvere, odpadky hadzu z okna, do rana hulakaju (vsak sa cez den sa vyspia), haldu potkanov okolo a poniceny majetok druhych v sirokom okoli. Mal natocit, ako Etiennovi do rana vybielia cely dom a na druhy den policiu presvedcia, ze si to urobil sam. No a syn slnieckar mal dostat nozik pod rebro, ked sa skaredo pozrel na nejakeho ozrateho asociala. Jasne, kto ich vidi len v TV, alebo z okna auta, ten sa urcite zabaval.... ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • Christian Clavier na kritiku povedal, že „scenár je fantastický, s nezabudnuteľnými postavami a permanentnými komiksovými zvratmi, ktoré potešia divákov na celom svete“. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Garches a Marnes-la-Coquette (Francúzsko) a v Bruseli (Belgicko) od júna 2016. (Arsenal83)
  • Ve filmu se objeví potitulková scéna. (Hannahh)

Reklama

Reklama