Reklama

Reklama

Srdečne vás vítame

  • Česko Srdečně vás vítáme (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V hlavnej úlohe sa predstaví švihnutý Christian Clavier ako Jean-Etienne Fougerole, ktorý je veľmi rešpektovanou osobnosťou francúzskej literárnej scény. Tento humanista a vrcholný intelektuál žije vo svojom svete po boku bohatej manželky a je totálne odtrhnutý od reality. Čo sa mu stane osudným, keď v televíznej debate propaguje svoj nový román Srdečne vás vítame. Rieši v ňom totiž tému ako pomôcť ľuďom v núdzi, ľuďom bez domova a na úteku.
V televízii v priamom prenose vzdoruje silnej kritike zo strany prítomného oponenta, ktorý ho slovne napadne, že síce pekne píše, ale v reálnom živote sa tým nie je schopný ani ochotný riadiť. A tak Jean-Etienne, aby dokázal svoju ústretovosť k potrebným celého sveta, verejne vyzve akúkoľvek rómsku rodinu k spoločnému spolužitiu u nich doma. Stačí, keď zazvoní pri bráne jeho sídla a budú radostne vítanými hosťami. A rozohnený Jean-Etienne rovno na kameru nadiktuje aj svoju adresu. Nemôže sa potom čudovať, že u neho v ten istý deň večer zazvoní zvonček a za bránami stojí usmievavý Babik so svojou početnou rodinou. Jean-Etiennovi neostáva nič iné ako svoj verejný sľub dodržať. Netuší, že ho spolu s rodinou čaká jedna z najťažších životných skúšok a hlavne brutálny test miery tolerancie, solidarity a humanizmu. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (159)

JohnZ87 

všetky recenzie používateľa

Brávo, pán Dokořán! O třídu slabší než předchozí podobně laděný počin režiséra Philippe de Chauverona Co jsme komu udělali (2014), ve kterém se rovněž před kamerou sešli Christian Clavier a Ary Abittan. Podobné zůstalo i téma filmu - přistěhovalectví, migrace, menšiny, rasismus - jen tentokrát se všechno točí kolem nepřizpůsobivých Romů. Ovšem v tomto případě je na problematiku nahlíženo z opačné strany barikády a film si tak utahuje z přehnaného "vítačství". Bohužel řada "vtipných" scén vyznívá do prázdna a film se snaží získat v tomto ohledu nějaké body alespoň občasnými vulgaritami, což působí dost lacině. Najdou se tu i povedené scény, u kterých se dá poměrně zasmát, leč ke škodě filmu jich je dost poskrovnu. Lepší průměr pro pán Dokořán! 60% ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Vysoko aktuálna téma neobišla ani francúzsku komédiu a treba uznať, že sa so spolužitím majority s menšinou vysporiadali veľmi dobre. Všetko s politickou korektnosťou, situačnými i slovnými gagmi ( lovenie krtkov nemalo chybu ), dobrými hláškami, a napokon aj so záverom, ktorý už len doklopýtal do logického ale neobjavného záveru. Slušná oddychovka na nedelné popoludnie. ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Pohodová francúzska komédia postavená na rasových stereotypoch, pripomínajúca štýlom aj úrovňou komédia Čo sme komu urobili. Jean-Etienne Fougerole s manželkou je v podstate len pozorovateľom toho ako sa mu otočí život hore nohami, keď v rámci svojho politického presvedčenia prijme výzvu diskusného protivníka. Všetku zábavu nesú na pleciach rómske postavy a v prvom rade Babik ako hlava rodiny a Crouch lebo je dement. Produkcia je kvalitná a herci nie sú žiadni začiatočníci. Ary Abittan je v roli Babika skvelý. Škoda, že postava Jeana-Etienna Fougerola nie je viac sebaistá a pôsobí skôr predposrato, takže do každej šlamasiky ho treba dotlačiť. Nie je to však zrejme chyba Christiana Claviera. Ten hrá dobre, podobne ako Elsa Zylberstein jeho manželku aj keď jej nálady a nevoľnosti nie sú až také presvedčivé. ()

boni odpad!

všetky recenzie používateľa

Je až neuvěřitelné, na jak hluboké dno mohla klesnout dříve tak skvostná kinematografie a jakým způsobem může národ zdegenerovat. V poslední době má většina filmů ze země galského kohouta tak očividný agitační podtext, že se až nechce věřit, že jim to ještě někdo žere. Další snímek z cyklu Jak je skvělé a obohacující, když tu budeme mít co nejvíce nepřizpůsobitelných cizinců, kteří nám sice žádný přínos nepřinesou, když budete mít štěstí, tak vás třeba i okradou, ale zato můžete mít pocit, že jste splnili svůj humanitární účel na jedničku. Philippe de Chauveron musí být opravdový a nefalšovaný idiot. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Konečne jedna z bláznivých komédií staršieho typu, ktorá sa na nič nehrá a v ktorej je množstvo ozaj humorných situácií. Clavier je jednoducho super a aj priemerný film vie vytiahnuť na skvelý snímok. Francúzi opäť raz trafili klinec po hlavičke a aj keď v podstate nevymysleli nič nového či unikátneho, podali to obzvlášť milým a zaujímavým spôsobom. 75 % ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (10)

  • Po vydaní filmu sa rozvinula polemika o tom, či možno film označiť za „rasistický“. Režisér Philippe de Chauveron však argumentoval: „Počas testovacích premietaní sme sa pýtali anonymných divákov: 92% sa film páčil, 1% ho považovalo za rasistický a 97% sa domnievalo, že Babik (Ary Abittan) je najsympatickejšia postava." (Arsenal83)
  • Hoci sa natáčanie filmu ešte ani nezačalo, režisér Tony Gatlif, vtedajší hosť na natáčaní relácie News & Compagnie 20. apríla 2016, verejne zaútočil na tento filmový projekt: „Bude to nechutný film. S ľuďmi sa také veci robiť nedajú. Na tom sa nemôžeme smiať, to nie je možné. Christian Clavier je blázon, že prijal takýto film. Ak je to niečo ako jeho film o Číňanoch, Černochovi, Arabovi (Čo sme komu urobili?), bude to hrozné.“  (Arsenal83)

Reklama

Reklama