Reklama

Reklama

Matky rebelky: Šťastné a veselé

  • Česko Matky na tahu o Vánocích (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hovorí sa, že Vianoce sú najkrajšie obdobie roka. Ale určite nie pre mamy! Tri matky rebelky (Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn) už majú dosť večného upratovania, varenia, vyzdobovania a zháňania perfektných darčekov pre celú rodinu (a občas aj pre seba, aby oteckovia nemali starosti). Preto sa vzbúria a rozhodnú, že tento rok si Vianoce konečne chcú poriadne užiť aj ony. Akurát netušia, že čoskoro sa ohlásia hostia, ktorí s ich predstavou dokonalých sviatkov asi nebudú úplne súhlasiť – ich vlastné matky... (Forum Film SK)

(viac)

Videá (13)

Trailer 2

Recenzie (204)

mortak 

všetky recenzie používateľa

V prvním díle se bohaté paničky terorizovaly navzájem a nechaly se terorizovat od vlastních dětí. V druhém díle je terorizují jejich děti a jejich matky. Pokud se na tuto komedii podíváte optikou reality, jde vlastně o děsivý horor. Psychoterapeuti po celém světě by mohli vyprávět do nekonečna děsivé příběhy jejich pacientek a pacientů. A tak nechme ženám prožít alespoň na plátně ten sladkobolný závěr (ve třech vydáních), který jejich rozervaným duším toužícím po zvládnutí úlohy superženy spojující dokonalou matku, partnerku, kuchařku, milenku (a já nevím co ještě) alespoň na chvíli přinese tu vytouženou harmonii. A pokud se podíváme na úlohu mužů v tomto filmu, neliší se ženské sny moc od těch mužských. Buď jsou tu ušlápnutí podpantofláci se vždy plnou šrajtoflí (v mužském světě jsou zase křehké submisivní krásky hledící obdivně na svého prince), nebo svalovci s velkým mezinožním vybavením (mužský svět má Laru Croft, nebo Angel Wicky a tak). Tři hvězdy je možná až moc, ale ten patetický uslzený závěr vyvažuje Kathryn Hahn v nejromantičtější seznamovací scéně posledních let. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Dúfal som vo všeličo, ale toto skutočne prekonalo moje očakávania. Začal by som asi tým, že by som povedal niečo k prvému filmu "Bad Moms". Mal som z filmu pocit, že napriek tomu, že išlo o typickú americkú komédiu so všetkými typickými klišé, tak si to dokázalo nájsť cestu aby nám to prinieslo vtipné a zaujímavé postavy, dobré motivácie a hlavne hlavnú myšlienku, ktorá vôbec nebola zlá. Že perfekcionizmus nie je cesta. A matky majú právo robiť chyby. Pretože takí ako ľudia sme. A dokázal som to brať ako relatívne obstojnú komédiu s dobrými momentkami. "A Bad Moms Christmas" je film, ktorý sa nám snaží povedať to isté, len sa do toho zapájajú Vianoce a matky našich matiek. A musím povedať otvorene, že sledovať tento film bolo miestami skutočne nefalšované utrpenie. Postavy, ktoré mi boli sympatické sú odrazu otravné, a okrem toho tu prídu nové postavy, ktoré sú ešte neznesiteľnejšie. A do toho všetkého kraľuje Christine Baranski, ktorá je absolútne najodpornejšou postavou v celom filme. Spôsob akým rozpráva je otrasný, jej pózy sú otrasné, všetko čo hovorí jej otrasné a jej vzťah k deťom je absolútne materialistický. Tu máte vaše X-boxy. Tu máte vaše Iphony. Bez srandy. To sú skutočné dialógy v tomto filme z jej strany. A nemohol som ju vystáť. No problém je, že ani ostatné postavy na tom nie sú o moc lepšie. Film je preplnený neskutočným množstvom montáží, ktoré sú skutočne otravné a scénkami, ktoré majú byť vtipné, no miesto toho sú viac divné až desivé. Ako napríklad scénka, kde Cherly Hines je v spálni u svojej dcéry a sleduje ju počas sexu s jej priateľom. Na čo som sa práve díval? Nehovoriac o klasických klišé, kde vieme presne všetko, čo sa stane, vieme ako sa to skončí a samozrejme sa dočkáme šťastného konca. Klasicky a všedne spracované bez akéhokoľvek nápadu. Najhorešie ale je, že scénka, kde Amy vyhodí svoju matku z domu a jej deti jej to budú vyčítať, tak jediné čo mi napadlo bolo, že ja som kompletne na jej strane a sú iba naštvané, že už k svojim novým X-boxom nedostanú ešte aj Kinecty. Jediné, čo ma na tomto filme aspoň trochu berie je Carla, ktorá má svoje vtipné momentky. A Susan Sarandon nie je otravná a dokonca si myslím, že vie dať tomu aj trochu humoru. Popravde si dokonca myslím, že film sa absolútne nesústredil na naše tri hlavné hrdinky a ich priateľstvo. A tak ani tá charizma tam nevedela preraziť. Toto je proste jeden z najmizernejších vianočných filmov, čo som mal kedy možnosť vidieť. A úprimne ma naštval. Vidím, že svojich fanúšikov má, ja tam ale patriť nebudem. Neodporúčam vidieť. Hodnotenie: D- ()

Reklama

dom156 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem vůbec nic a nakonec jsem si odnesl zajímavou podívanou, u které jsem se slušně bavil. Bohužel jak to tak bývá, čím čas víc ubíhal, tím bylo vtipů míň a míň a posledních 15 minut skoro nestálo za řeč. Proto dávám a jen průměrné hodnocení, ale i tak doporučím, jelikož v dnešní době se solidních komedii produkuje zoufale málo. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Úplne chápem existenciu takýchto filmov. Moja priateľka sa celý čas vedľa mňa chechtala a bolo mi jasné, že v tomto prípade som mimo cieľovku. Na druhú stranu som sa s ňou pri tom filme bavil, hoci vtipy boli väčšinou určené pre to ženské publikum. Jednotku považujem za celkom nenásilnú pohodovú jazdu. Dvojka je úplne rovnaká, len sa odohráva vo vianočnom čase. Je to plné klišé, prehrávajúcich postáv a nepravdepodobných vyústení ( pretože takto realita skutočne nefunguje), ale tým, že je to také milo primitívne, si to udržuje značný nadhľad a dodáva to divákovi presne takú schému, akú očakáva. A na to sa hnevať naozaj nemôžem. Znesiteľná vec, kde najviac poteší Hahn a Cheryl Hines. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Vôbec sa s tým netajím, že prvé dielo „bad moms“ sa mi páčilo. Pokračovanie však už nemá v sebe toľko elánu, ktorý by potreboval. Základná koncepcia príbehu nie je zlá, ingrediencia aka „staré matky“ má v sebe dostatočný potenciál, hlavne vďaka vydareného castingu. Tretiu hviezdu dávam dvojici K. Hahn / S. Sarandon – práve oni držia film nad vodou. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Toto je první pokračování filmu Mily Kunis. (ČSFD)

Reklama

Reklama