Reklama

Reklama

Matky rebelky: Šťastné a veselé

  • Česko Matky na tahu o Vánocích (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hovorí sa, že Vianoce sú najkrajšie obdobie roka. Ale určite nie pre mamy! Tri matky rebelky (Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn) už majú dosť večného upratovania, varenia, vyzdobovania a zháňania perfektných darčekov pre celú rodinu (a občas aj pre seba, aby oteckovia nemali starosti). Preto sa vzbúria a rozhodnú, že tento rok si Vianoce konečne chcú poriadne užiť aj ony. Akurát netušia, že čoskoro sa ohlásia hostia, ktorí s ich predstavou dokonalých sviatkov asi nebudú úplne súhlasiť – ich vlastné matky... (Forum Film SK)

(viac)

Videá (13)

Trailer 2

Recenzie (204)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Úplne chápem existenciu takýchto filmov. Moja priateľka sa celý čas vedľa mňa chechtala a bolo mi jasné, že v tomto prípade som mimo cieľovku. Na druhú stranu som sa s ňou pri tom filme bavil, hoci vtipy boli väčšinou určené pre to ženské publikum. Jednotku považujem za celkom nenásilnú pohodovú jazdu. Dvojka je úplne rovnaká, len sa odohráva vo vianočnom čase. Je to plné klišé, prehrávajúcich postáv a nepravdepodobných vyústení ( pretože takto realita skutočne nefunguje), ale tým, že je to také milo primitívne, si to udržuje značný nadhľad a dodáva to divákovi presne takú schému, akú očakáva. A na to sa hnevať naozaj nemôžem. Znesiteľná vec, kde najviac poteší Hahn a Cheryl Hines. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Jednotka bola o dost lepsia, na dvojku som sa teda tesila, ale trosku slabe to bolo. Velmi prehnane a tiez vela nadavok, urcite to nie je vhodne pozerat ako vianocny film s detmi, pretoze sa to cele toci okolo penisov, vagin a odhalujucich sa Santov. Myslela som, ze dam len dve hviezdicky, ale druha polovica filmu uz je lepsia, ked sa riesia vztahy mam a dcer, tak som nakoniec dala tri, ale take slabsie. Povedzme 50%. ()

Reklama

BMW12 

všetky recenzie používateľa

To bylo špatné, špatné, špatné, nemohu jinak... Zatímco první díl mě fakt bavil, tak pokračování, do kterého zakomponovaly matky hlavních hrdinek, se hrubě nepovedlo. Vydržel jsem až do konce, ale to bylo utrpení, kolikrát jsem měl sto chutí film přetočit až na konec. Opravdu špatný scénář. A dvojice Jon Lucas a Scott Moore mě zklamala, toto je první film od nich, který se mi nelíbil. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Dúfal som vo všeličo, ale toto skutočne prekonalo moje očakávania. Začal by som asi tým, že by som povedal niečo k prvému filmu "Bad Moms". Mal som z filmu pocit, že napriek tomu, že išlo o typickú americkú komédiu so všetkými typickými klišé, tak si to dokázalo nájsť cestu aby nám to prinieslo vtipné a zaujímavé postavy, dobré motivácie a hlavne hlavnú myšlienku, ktorá vôbec nebola zlá. Že perfekcionizmus nie je cesta. A matky majú právo robiť chyby. Pretože takí ako ľudia sme. A dokázal som to brať ako relatívne obstojnú komédiu s dobrými momentkami. "A Bad Moms Christmas" je film, ktorý sa nám snaží povedať to isté, len sa do toho zapájajú Vianoce a matky našich matiek. A musím povedať otvorene, že sledovať tento film bolo miestami skutočne nefalšované utrpenie. Postavy, ktoré mi boli sympatické sú odrazu otravné, a okrem toho tu prídu nové postavy, ktoré sú ešte neznesiteľnejšie. A do toho všetkého kraľuje Christine Baranski, ktorá je absolútne najodpornejšou postavou v celom filme. Spôsob akým rozpráva je otrasný, jej pózy sú otrasné, všetko čo hovorí jej otrasné a jej vzťah k deťom je absolútne materialistický. Tu máte vaše X-boxy. Tu máte vaše Iphony. Bez srandy. To sú skutočné dialógy v tomto filme z jej strany. A nemohol som ju vystáť. No problém je, že ani ostatné postavy na tom nie sú o moc lepšie. Film je preplnený neskutočným množstvom montáží, ktoré sú skutočne otravné a scénkami, ktoré majú byť vtipné, no miesto toho sú viac divné až desivé. Ako napríklad scénka, kde Cherly Hines je v spálni u svojej dcéry a sleduje ju počas sexu s jej priateľom. Na čo som sa práve díval? Nehovoriac o klasických klišé, kde vieme presne všetko, čo sa stane, vieme ako sa to skončí a samozrejme sa dočkáme šťastného konca. Klasicky a všedne spracované bez akéhokoľvek nápadu. Najhorešie ale je, že scénka, kde Amy vyhodí svoju matku z domu a jej deti jej to budú vyčítať, tak jediné čo mi napadlo bolo, že ja som kompletne na jej strane a sú iba naštvané, že už k svojim novým X-boxom nedostanú ešte aj Kinecty. Jediné, čo ma na tomto filme aspoň trochu berie je Carla, ktorá má svoje vtipné momentky. A Susan Sarandon nie je otravná a dokonca si myslím, že vie dať tomu aj trochu humoru. Popravde si dokonca myslím, že film sa absolútne nesústredil na naše tri hlavné hrdinky a ich priateľstvo. A tak ani tá charizma tam nevedela preraziť. Toto je proste jeden z najmizernejších vianočných filmov, čo som mal kedy možnosť vidieť. A úprimne ma naštval. Vidím, že svojich fanúšikov má, ja tam ale patriť nebudem. Neodporúčam vidieť. Hodnotenie: D- ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Když se divák zbaví povinnosti uvěřit Mile Kunis a dalším úlohu strhaných matek, a úplně ignorovat nespočet neživotných postav (protože takhle se vážně nikdo nechová), může se s dávkou nekorektního humoru znovu solidně bavit, ač s ním tvůrci rozhodně nepřicházejí jako první. Tentokrát naše trio odmítá být otrokem blížících se svátků, a aby toho nebylo málo, přijedou ještě jejich matky. A pochopitelně nejsou ani trochu „normální“. A divák se ptá, zda by si nezasloužil přeci jenom lépe odvedenou práci. Prostě Jon Lucas a Scott Moore, scenáristé, kteří stojí za komedií Bejvalek se nezbavíš a zejména za první Pařbou ve Vegas (a tady režiséři), přichází hned rok po jedničce s pokračováním, které mají právě šílené matky zachránit. Chyba lávky. Jedna je sice posedlá svou dcerou, kdy jí očichává vlasy a kupuje sousední dům, druhá bohatá perfekcionistická mrcha, která chce vše po svém, a třetí nezodpovědná puberťačka, jejímž prostřednictvím Susan Sarandon podobně jako Robert De Niro (Děda je lotr) plive na svou bohatou kariéru, přesto zase takovým oživením dámy nejsou. Samozřejmě dojde na hádky, aby všichni vzápětí pochopili, jak jsou rodinné hodnoty důležité. Na jedno podívání, dvě až tři hvězdy, každopádně trojku prosím nee. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (6)

  • Toto je první pokračování filmu Mily Kunis. (ČSFD)
  • Film byl oznámen 23. prosince 2016, jen dva měsíce poté, co film Matky na tahu (2016) ukončil své promítání v kinech ve Spojených státech. Pouze 15 měsíců odděluje data vydání původního filmu a jeho pokračování. (ČSFD)

Reklama

Reklama