Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý idealistický právnik Arthur (Al Pacino) má obhajovať významného sudcu, obvineného zo zbitia a znásilnenia mladého dievčaťa. Arthur je presvedčený o obvineného vine a dostáva sa pod čoraz väčší tlak. Musí si vybrať, či zvíťazí kariéra, alebo jeho zmysel pre česť. (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (287)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

„Prisahám vernosť vlajke Spojených štátov amerických a republike, ktorú predstavuje (symbolizuje): jednému nedeliteľnému národu, pred Bohom, v slobode a spravodlivosti pre všetkých.“ Absurdnosť amerického justičného systému ako kriticko-satyrická mozaika práva a spravodlivosti, zločinu a korupcie v priamom zosobnení cez postavy. Spravodlivosť pre všetkých, spravodlivosť pre jednotlivca. Nespravodlivosť v prospech právneho víťazstva a morálnej prehry. Nebyť tak ostrého výsmechu a štipľavého humoru, jednalo by sa o viac menej klasickú drámu zo súdnej siene len s mierne silnejším psychologicko-depresívnejším vyznením. 39-ročný Al Pacino už vie, kam sa bude jeho herecká kariéra uberať, a prestavuje jeden zo svojich výkonov kategórie vysoký štandard. Miestami som nevedel, či sa mám smiať, alebo plakať. Len škoda otvoreného konca (tu sa naskytá otázka - mal by takýto proces vôbec koniec?). Scenár: Valerie Curtin, Barry Levinson. 80% ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem takový typický průměrný film ve stylu 70. let, ale byl jsem mile překvapen. Al Pacino doslova koncertuje (ostatně jako takřka pokaždé), ale i ostatní herci podávají skvělé výkony. Nezapomenutelný je soudce se sklony k sebevraždě, i díky "bezpečnému" letu vrtulníkem. Zkrátka se jedná o výborný film. ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Presne viem čo chceli tvorcovia docieliť a čo povedať, len neviem či si pre zobrazenie "absurdnej (ne)pravdy v justícii" nezobrali na seba príliš veľa a občas to s tou akože symbolikou neprehnali (právnik hádžuci taniere, výlet helikoptérou,...)...Súhlasím s príliš veľkým množstvom (zbytočných) dejových odbočiek, tým film stráca na sile výpovede, ktorú nesporne má. Na druhej strane celým príbehom sa ako červená niť "vynie" úžasný Al - čo si budeme hovoriť v 70te roky boli podľa mňa jeho zlatým hereckým obdobím (predovšetkým záverečná scéna na súde je nezabudnutelná). Film, ktorý zaujme, má čo povedať aj dnes a bude mať čo povedať aj v budúcnosti... ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

mlady al pacino je nenahraditelny..jeho sarm, charizma a hlavne to paradne prirodzene herectvo z neho robia herca najvyssej urovne. filmy zo sudneho prostredia vedia byt zaujimave, tento ma zaujal velmi, nielen pacinom, ale aj samotnym pribehom skorumpovanosti s ktorou uzko suvisia rozne nekale praktiky v sudnych sienach. ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Ano, uznávám, že myšlenka je perfektní a názorné ukázání přísloví ,,s poctivostí dojdeš akorát tak do pr...'' je vskutku věrohodné ale nemějte mi to za zlé, ale jestliže se jedná o film ze soudního prostředí, tak si nemyslím, že chci tak moc, když očekávám napínavá soudní líčení a hlavně právnickou atmosféru, tady se mi nedostalo ani jedno a nejsem nijak zvlášť vzdělaný, ale nevím nic o tom že by soudci nosili u sebe zbraň při líčení, a ještě k tomu jí používali jako výstrahu při šarvátce právníků v soudní síni. PS: Tu třetí hvězdičku dávám za Ala a doporučuji originál s titulkama, dabing je otřesný. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (10)

  • "And Justice For All" je i název alba metalové skupiny Metallica z roku 1988. (Comida)
  • Název filmu je odvozen od posledních čtyř slov Slibu věrnosti (Pledge of Allegiance), který se denně cituje v Kongresu Spojených států amerických, na tamějších školách a na řadě veřejných shromáždění. Jeho celé znění je: "Přísahám věrnost vlajce Spojených států amerických a republice, kterou představuje: jednomu nedělitelnému národu, před Bohem, ve svobodě a spravedlnosti pro všechny." (StarsFan)
  • V jednej zo scén môžeme vidieť, ako Francis Rayford (Jack Warden) sedí na rímse budovy zákona. Počas jej natáčania mal pre prípad, keby sa pošmykol, na sebe bezpečnostný pás. (Spilvo)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené