Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonov

  • Česko Winchester: Sídlo démonů (viac)
Trailer 3

Veríte na duchov? Okná, za ktorými je stena, dvere otvárajúce sa do prázdna, schody, ktoré nikam nevedú, tajné chodby, stĺpy postavené hore nohami, labyrint miestností. Obrovské sídlo Winchesterovcov ťaží hrôzostrašná atmosféra i história. Jeho stavba prebiehala nepretržite 38 rokov, 7 dní v týždni, 24 hodín denne. Akákoľvek prestávka mala strašné následky. Chodbami sídla sa na prelome storočí zakráda tajomná postava celá v čiernom, nikto nesmie vidieť, čo sa skrýva pod jej čiernym závojom. Nie je ale démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dedička zbrojárskeho impéria Winchesterovcov, ktorých opakovacie pušky pomohli dobyť Ameriku a zabili tisíce ľudí. Ľudia, ich prekliatie a duchovia teraz rodinu prenasledujú na každom kroku. Duchovia, ktorých na našom svete drží iba ich neuspokojená túžba po pomste. Jediná šanca, ako ich upokojiť, je stavať pre nich sídlo. A tak vystrašená, posadnutá a prekliata lady Winchester stavia dom zasvätený duchom a démonom. Stavia zámok, väzenie a bludisko v jednom, zatiaľ čo tí najstrašnejší zo všadeprítomných démonov sa stále snažia vyrovnať si s Winchesterovcami svoje hrozné účty. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer 3

Recenzie (249)

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Na Winchester jsem se těšila, ale docela brzy se ukázalo, že to bude ten typ hororu, který nepatří mezi mé nejoblíbenější. Nedočkáte se tady totiž ničeho jiného, než jen velkého množství levných lekaček, "blouznění" hlavního hrdiny, návštěv ze záhrobí, které vypadají jako skuteční lidé a tím je to asi tak všechno. Helen Mirren jako hlavní tvář filmu působí draze, bohužel opak je pravdou. Tvůrci měli před sebou atraktivní námět, ale splácali ho z největšího hororového bláta. Prostředí mohlo být podle mého zobrazeno mnohem atraktivněji, protože se zde úplně nevyužil potenciál celého domu. Strašení tady prostě pro zkušené hororové diváky nefunguje a o nepříjemné momenty se postaral pouze malý Finn Scicluna-O'Prey. Odcházela jsem z kina se zklamáním, protože Winchester je další ukázkou nesnaživé levné duchařiny. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

První polovina měla včechno. Bylo tu napětí budované takřka od samého začátku, bavila výborná atmosféra obskurního viktoriánského sídla a přidala se i strašidla, která mi svým vykukování způsobila nejedno nadskočení. Zejména zrcátko bylo výživné. Pak jako by se to celé trochu zaseklo. Spierigové přestali brnkat na nervy a nechali postavy víc mluvit, aby vysvětlily okolnosti připravovaného finále. To byla sice trochu škoda, ale i díky hercům se bylo pořád na co dívat. Zúčtování moc nevyšlo. Technicky nemám co vyčíst, ale přeci jen jsem si to představoval trochu jinak. Ale i tak se jedná o nadprůměrnou klasickou duchařinu, která potěší oko i duši. 70% ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Skúsený lekár prichádza do majestátneho sídla Winchester, aby ohodnotil stav jeho postaršej majitelky. O tej sa hovorí, že už dlhé roky nie je v poriadku, čoho dôvodom je aj to, že od robotníkov vyžaduje, aby pracovali 24 hodín 7 dní v týždni. Po príchode doktor zisťuje, že nie všetko je také, ako vyzerá, a strašidelné historky o tomto mieste sú ozajstné. - Moja predikcia z komentáru k Jigsaw mi vyšla a bratom Spierigovcom PG-13 produkcia sedí naozaj lepšie. To ale neznamená, že Winchester je podareným hororom. Hororové scény tu sú až žalostne slabé a najviac pokazené je jednoznačne finále, v ktorom pomocou CGI lietajú všetci a všetko. O scenári radšej ani nebudem písať, pretože za nič nestojí a je až neuveritelne predvídatelný. Takže je velká škoda, že tie najdôležitejšie aspekty sa nepodarili, pretože na tých nádherných kulisách a správne obsadených úlohách sa dalo vystavať ovela funkčnejšie dielo. Nejako výrazne sa to odporučiť nedá, ale keď si cez víkend chcete pustiť niečo na oddych a viete, že v polovici zaspíte, môžete využiť toto. + herečka z Jessabelle + herec z Insidious, Insidious 2 a Insidious 3 + herec z Mohawk ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Winchester by nemusel byť vôbec zlý horor, bohužiaľ je založený na nefungujúcich fragmentoch a tak z toho vo výsledku nemá žiadny úžitok film a ani jeho divák. Podklad snímku úplne márny nie je a herci nie sú zlí, avšak chýba tomu atmosféra a námet tak ostáva úplne nevyužitý. V závere to je už len samý digital a snaha diváka aspoň sčasti zdesiť, ja už som to však len s nezáujmom preskočil aby som sa dočkal konca. Ten však nemá žiadnu hodnotu, rovnako ako celý film. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem od toho mnoho, protože filmů o prokletých domech existuje už celá řada a toto téma mi není zrovna dvakrát pochuti, nicméně jsem byl nakonec vcelku spokojený. Režisérské duo už několikrát předvedlo, že filmy točit umí a ani tentokrát nezklamalo. Navíc scénář alespoň částečně koketoval se skutečnými událostmi (tím mám na mysli samotný dům, který má v Americe doopravdy podivnou minulost a dodnes o něm kolují nejrůznější pověsti. Navíc patří mezi často navštěvované místa v USA). Samotné pojetí tohoto filmu taky není špatné. Hlavně tedy v jeho první polovině. Tvůrcům se místy podařila vytvořit zajímavá ponurá atmosféra, okořeněná o několik lekacích scén (ty sice nebyly žádná bomba), ale samotné prostředí domu bylo parádní, stejně jako herecké výkony obou hlavních představitelů. Jak Helen Mirren tak i Jason Clarke odvedli slušnou práci, některé efekty rovněž nebyli vůbec špatné a nebýt toho až „pohádkového“ závěru, byl bych asi spokojený mnohem více. Winchester si tak určitě své příznivce najde, ale ostřílení hororoví fandové z něj asi moc „na větvi“ nebudou. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (23)

  • O tom, ako bol dom zariadený, kým tam žila Sarah (Helen Mirren), sa veľa nevie. Tvrdo si chránila súkromie a vo všeobecnosti nedovolila v dome fotiť. Po jej smrti boli vydražené jej súkromné veci, ale neboli vytvorené žiadne záznamy o tom, čo sa vydražilo. (Arsenal83)
  • Propagačný plagát k filmu, kde Helen Mirren sedí vo voze v smútočnom oblečení, odzrkadľuje známu fotografiu slávnej Sarah Winchesterovej na panstve, ktorá sa dá vidieť v jej sídle v San Jose v Kalifornii. (Msscastillo)
  • Citáty na oknách z farebného skla zobrazené na začiatku, „Široko rozopnite tabuľky ich myšlienok“ a „Tie isté myšlienky osídlené sú týmto malým svetom“, sú shakespearovské citáty a dokonca nie sú z tej istej hry, prvý je z "Macbeth" a druhý z "Richard II". Doteraz sa nevie, prečo si ich Sarah Winchester (Helen Mirren) vybrala. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (viac)

Reklama

Reklama