Reklama

Reklama

Perinbaba a Dva svety

  • Česko Perinbaba a dva světy (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Príbeh Lukáša a jeho kmotry Perinbaby je pretkaný dobrodružstvom, humorom i magickými kúzlami. Po smrti rodičov, Alžbetky a Jakuba, sa ich syn Lukáš vydáva na dlhú cestu za šťastím. Vďaka svojej vynaliezavosti, mladíckej neohrozenosti a zručnosti si vzápätí nájde spôsob, ako sa vo svete nestratiť. S tým mu pomáha štvornohý priateľ Ucho, ktorý sa k nemu na ceste pripojil. Poznanie, ktoré Lukáš získava počas svojho putovania, mu nakoniec pomôže získať lásku, o ktorej sníval a nájsť miesto, kde sa jeho neskutočný sen stane skutočnosťou. Zázraky sa nestávajú len v snoch, ale aj v živote. A ak po niečom skutočne túžime, môže sa nám to vyplniť. A ako dopadne nekonečný súboj dvoch nesmrteľných sestier Perinbaby a Zubatej? Kto vie, jediné čo môžeme prezradiť, je, že sedmička je šťastné číslo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 4

Recenzie (64)

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Ach jaj......skvost slovenskej kinematografie takto pošliapaný. Kde začať. Plytkým dejom, chabými hercami či smiešnymi trikmi? Frlajs nevýrazný, nesympatický a mdlý, starú zubatú hral chlap či žena? Nedokázal som to rozlíšiť a triková revolúcia vzkriesenia G. Masiny sa tiež nekonala. Skrátka použili zábery z jednotky a predabovali ju. Kam sa podel Hapkov ústredný hudobný motív? Kde sú nejaké emócie? Osudovosť? Čo dočerta boli tí krkavci zač? Chápadlá ala Kraken z Pirátov z Karibiku? Prečo? A to už ani nevravím o častých príšerných spomalených záberoch jak z lacnej tv produkcie. Pochváliť môžem skutočne len úvodné minútové cameo Petry Vančíkovej ktorá mala viac charizmy než všetci ostatní herci dokopy, žiaľ jej pobyt na plátne trval len chvíľu a zvyšok deja bola neskutočná nuda s pár vyslovenými wtf scénami. Pekná kamera a pár zaujímavých výtvarných kompozícii z toho ešte dobrú rozprávku nerobia. Fakt by bolo lepšie keby ten film nikdy nevznikol. Jednotke to nesiaha ani po členky. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Strašný maglajz. Sled nenaväzujúcich scén, ktoré sú poskladané z nenaväzujúcich záberov, príšerných postsynchrov a hereckých výkonov ako zo Súdnej siene. Našťastie sa občas objavil nejaký pekný moment (dohromady asi tak na 5 minút z pocitovo štvorhodinpvého filmu). Jedničku nemám rád, no vážim si ju ako dobrý film. Takže som aspoň nemal pocit nejakej svätokrádeže (a preto prihodím hviezdičku k dobru). No najčastejšia reakcia počas sledovania bola WTF. 3/10 ()

Reklama

Ronee 

všetky recenzie používateľa

Ešte ani neprišla do kín, už bolo počuť kritiku. Podľa mňa výber hercov je super. Lukáš sa mi v hlavnej roli páčil, Valéria tiež a navyše ona je aj v súkromnom živote, podľa rozhovor, čo som čítala, inšpiratívny človek. Hudba opäť krásna. Animácia podľa mňa vydarená, záver rozprávkový, ako má byť. Možno elitarsky kritici tam nájdu chyby v scenári a dramaturgii, ale to ja určite nie som, takže pre mňa super. Inak myslím, že to nie je celkom pre deti rovnako ako ani prvá Perinbaba, ale tak kino bolo plné detí. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Ale nebylo to tak špatný. V první řadě tomu teda dle mého značně ubližuje napojení na Perinbabu, které je viditelně hlavně z komerčního účelu, ale jinak ten svět celistvě působí jako naprosto jiný, než v prvním filmu. V první půlce to dějově funguje poměrně slušně. I Frlajs není tak marný. Ale jak se začně nabalovat ta hlavní linka okolo zmizelého království, tak to začně působit, že jsou to tak tři filmy v jednom. A samotnej závěr pak vypadá, že k filmu vůbec nepasuje. Podobně jako u dalších filmů, které postupně prošli brutální obměnou, tak i tady by bylo zajímavé vidět ty původní verze. Co se každopádně určitě musí vychválit, tak je hudba, která je strhující a zaslouží si všemožná tuzemská ocenění i přes další nevýrazné aspekty filmu. Digitální efekty jsou bohužel vysloveně odporné, mnohdy zbytečné a v kontrastu s klasickými efekty působí opravdu jako pěst na oko. ()

Gothar odpad!

všetky recenzie používateľa

4 milióny eur na toto...neviem kde konkrétne ich minuli pretože to vôbec nie je vidieť. Strih je na úrovni videa z dovolenky, scenár nič moc, CGI tiež tak a najlepší herecký výkon podal psík. Jediným pozitívom tohto filmu je, že som si uvedomil, že aj vo filmoch, ktoré som považoval za zlé sú dodržané základné veci ako kontinuita v rámci scén a jednotné farby medzi strihmi. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (8)

  • Perinbaba a dva světy je posledním filmem Dana Nekonečného. Do role potulného kouzelníka a komedianta vnesl svůj nezaměnitelný styl a energii. Naopak, v roli Zubaté se objeví Darija Pavlovičová, pro níž šlo o první zkušenost s celovečerním filmem. Díky dlouhým přípravám Perinbaby se mezitím stala slavnou, dokonce začala tančit ve StarDance. (Bontonfilm)
  • Natáčalo sa aj v mestách Kežmarok a Gelnica. Taktiež Podbieli vo Františkovej hute. V Gelnici sa natáčal pohreb. V Kežmarku svadba v kostole, v ktorom sa natáčala aj pôvodná Perinbaba (1985). (ČSFD)
  • Při natáčení filmu na východním Slovensku tvůrcům z hotelového pokoje byly ukradeny speciální paměťové karty s natočenými (zálohovanými) záběry. Natáčení na jeden den bylo nutné přerušit a nové karty sehnat v Praze. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama