Reklama

Reklama

Perinbaba a Dva svety

  • Česko Perinbaba a dva světy (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Príbeh Lukáša a jeho kmotry Perinbaby je pretkaný dobrodružstvom, humorom i magickými kúzlami. Po smrti rodičov, Alžbetky a Jakuba, sa ich syn Lukáš vydáva na dlhú cestu za šťastím. Vďaka svojej vynaliezavosti, mladíckej neohrozenosti a zručnosti si vzápätí nájde spôsob, ako sa vo svete nestratiť. S tým mu pomáha štvornohý priateľ Ucho, ktorý sa k nemu na ceste pripojil. Poznanie, ktoré Lukáš získava počas svojho putovania, mu nakoniec pomôže získať lásku, o ktorej sníval a nájsť miesto, kde sa jeho neskutočný sen stane skutočnosťou. Zázraky sa nestávajú len v snoch, ale aj v živote. A ak po niečom skutočne túžime, môže sa nám to vyplniť. A ako dopadne nekonečný súboj dvoch nesmrteľných sestier Perinbaby a Zubatej? Kto vie, jediné čo môžeme prezradiť, je, že sedmička je šťastné číslo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (61)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Ruku na srdce, koho, kto sa dopočul o tom, že bude pokračovanie tohto kultového príbehu, neprepadla myšlienka, že toto bude průser ako hovädo. Možno keby sa samotný snímok nespájal s pôvodnou Perinbabou, možno by na jeho chrbte nebola taká ťarcha úspechu z minulosti. Ja osobne som nič nečakal, veď to ani nemalo zmysel, pričom len fakt extrémne naivný jedinec sa mohol domnievať, že toto bude spĺňať čo i len priemernú kvalitu. K hereckému obsadeniu sa vyjadrovať nebudem, príbehu ako takému detto, no čo bolo vyslovene zarážajúce, bola tá hrôzostrašná réžia a katastrofálny strih na úrovni nejakého amatérskeho počinu z YouTube. Fakt otras, až je človeku toho Jakubiska ľúto. Alebo, či nie je aj lepšie, že sa niečoho takéhoto nedožil. Nech odpočíva v pokoji. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ak má niekto chuť 50 krát za sebou počuť melódiu Páslo dievča pávy, môže si na YouTube nastaviť nekonečnú časovú slučku, alebo má jednoduchšiu možnosť - pustiť si tento film. Zvyšok nebol až taká katastrofa, akú som očakával. Človek niekedy asi potrebuje očakávať odpad, aby bol napriek evidentnej nekvalite aj tak spokojný. A to sa zase na herečku hrala dokonca Andrea Verešová, slávna to právnička. 😆 V každom prípade do tejto roly mi Frlajs nepasoval. Je na ňom vidieť, že Valéria Frištik mu počas natáčania každý deň zožrala frištik a tak s jeho vizážou, nech sa nehnevá, môže hrať len drogovo závislých. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Strašný maglajz. Sled nenaväzujúcich scén, ktoré sú poskladané z nenaväzujúcich záberov, príšerných postsynchrov a hereckých výkonov ako zo Súdnej siene. Našťastie sa občas objavil nejaký pekný moment (dohromady asi tak na 5 minút z pocitovo štvorhodinpvého filmu). Jedničku nemám rád, no vážim si ju ako dobrý film. Takže som aspoň nemal pocit nejakej svätokrádeže (a preto prihodím hviezdičku k dobru). No najčastejšia reakcia počas sledovania bola WTF. 3/10 ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Nech si každý hovorí čo chce mne sa to páčilo a dôstojný záver jakubiskovej tvorby. Azda to najlepšie v poslednej dobe zo Slovenska po vydarenom invalidovi. Chápem aj tie odpadové hodnotenia čo pokračovanie ani nevideli. Taktiež aj päť hviezdičkové hodnotenia. Za mňa objektívne na 4* ale keďže to má tak málo percent a idú Vianoce treba byť štedrý a dám plný počet. Veľkým plusom bolo aj natáčanie v mojom rodnom meste Kežmarku a okolie Spiša. Hlavného herca Lukáša poznám z YouTube tvorby a je talentovaný herec. Čo ale musím vytknúť boli tie lacné efekty ale na naše pomery super. A otravná pieseň paslo dievča pávy, ta melódia sa často opakovala a nepochopil som ani zaradenie tejto pesničky ku záverečným titulkom keď vyšla pekná Slovenská od zosnuleho Žbirku. Alebo mohli vybrať pôvodnú nostalgickú pieseň z jednotky. Ja to už mám v kine za sebou a ozaj ide o peknú rozprávku z našich končín ktorá by si zaslúžila minimálne nad 50% zas taká katastrofa to nebola. Kto vie prečo to odkladali a že sa toho nedožil sám veľký jakubisko. 5* ()

fuxoft 

všetky recenzie používateľa

Velmi nesourodý guláš, kterým občas problískne pár sekund Jakubiskovy retro-poetiky. Těžko zjistíme, za co může on a za co ti, kteří po něm film dokončovali, ale je bolestně patrné, že se všechno mnohokrát razantně přestříhávalo, přezvučovalo a jinak měnilo. Obsahuje to několik extrémně WTF scén, ale zdůrazňuji, že to (bohužel) není tak špatné, aby to bylo zábavné. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (8)

  • Perinbaba a dva světy je posledním filmem Dana Nekonečného. Do role potulného kouzelníka a komedianta vnesl svůj nezaměnitelný styl a energii. Naopak, v roli Zubaté se objeví Darija Pavlovičová, pro níž šlo o první zkušenost s celovečerním filmem. Díky dlouhým přípravám Perinbaby se mezitím stala slavnou, dokonce začala tančit ve StarDance. (Bontonfilm)
  • Podle autora hudby Ondřeje Soukupa existuje 200 verzí střihu filmu, což týmu, který skládal hudbu, přineslo stavy na pokraji zhroucení. Kdykoliv měl skladatel Soukup hudbu hotovou, přinesl Juraj Jakubisko další verzi filmu. Přišla fáze, kdy Soukup odmítl na projektu dál pokračovat, pokud Jakubisko se svou ženou nebudou přísahat, že už žádná další verze filmu nebude. (sator)
  • Natáčalo sa aj v mestách Kežmarok a Gelnica. Taktiež Podbieli vo Františkovej hute. V Gelnici sa natáčal pohreb. V Kežmarku svadba v kostole, v ktorom sa natáčala aj pôvodná Perinbaba (1985). (ČSFD)

Reklama

Reklama