Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Česko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Réžia:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrajú:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Pražský elitný kriminalista z oddelenia vrážd Petr Kraj (Lukáš Vaculík) dáva zo zdravotných dôvodov zbohom veľkomestu a usadí sa na chátrajúcej fare po svojom strýkovi v malebnom kraji opradenom strašidelnými legendami a povesťami. Na zdanlivo pokojnom vidieku sa však cíti opustený rovnako ako osamelý strom za dedinou, ku ktorému ho viažu spomienky z detstva. Jeho návrat ku koreňom nie je nijako ľahký, ale postupne si zamiluje nostalgickú atmosféru a tajomnú malebnosť vidieka. Navyše stretáva aj nových kolegov z okresného oddelenia, ktorí sa vďaka nemu dostanú k vyšetrovaniu spletitých prípadov sériových vrážd a získajú príležitosť profesijne aj osobnostne rásť. Plachá Naďa Hamplová (Kristýna-Fuitová Nováková), snaživý Vojta Coufal (Jan Teplý) a bodrý Pepa Sláma (Karel Zima) sa vyznajú v temných zákutiach svojrázneho kraja. Petrovi sú nielen najlepšími parťákmi pri objasňovaní zločinov, ale aj spoľahlivou oporou vo chvíľach, keď všetkým nemilosrdne ubieha drahocenný čas pri vyšetrovaní zločinov. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa DAPDO k tomuto seriálu (5)

Temný Kraj (2017) odpad!

Tohle je jenom pro labužníky...podle sester Bártových to mělo být něco mezi Vraždami v Midsomeru a Komisařem Rexem, já v tom ale cítím pičo. ()

Čarodejnice 1/2 (2017) (S01E01) 

Další seriálový krimi-masakr z produkce Primy. Nemůžu pominout herecký výkony, kdy mi věrohodně připadá jen Jan Novotný v malé roli. Žádný překvapení, že šéf okresní policie a šéf pražské mordparty jsou ženský, na to už jsem si na komerčních TV zvykl. Všechno by se dalo překousnout, i ta výměna psa (děsím se toho, jakou roli bude hrát čokl v dalších dílech), co mě ale rozšlehalo, tak počáteční váhavost ambiciózních místních policajtů, jestli případ vůbec vzít a potom jeden z trojice těchhle poldů, kterej mrdne celej spis o vyšetřování do auta někomu, koho skoro vůbec nezná...Sám jsem zvědavej, co se vyklube dál. Když se ale podívám na tvůrce seriálu, dá se předpokládat, že ten zachráněnej pes bude super stopař a Petr Kraj nejpozděj ve čtvrtým díle ojede veterinářku. ()

Čarodejnice 2/2 (2017) (S01E02) odpad!

Konvalinková jde potají telefonovat a stojí v otevřenejch dveřích dva metry od Vaculíka. A vzápětí najdou dva policajti kolegu v bězvědomí za volantem a místo záchranky ho odvezou domů a zavolaj mu veterinářku. Jdu blejt. Víc než vyšetřování jsme mohli sledovat komplikovaný vztah otec-dcera, VKV se nezapřou aspoň v něčem... ()

Spoutaní - 1. část (2019) (S02E01) 

Jak tomu může dát nějakej fajnšmekr pět hvězd ? Ode mě necelá jedna za kraj, ale za ten s malým k. ()

Spoutaní - 2. část (2019) (S02E02) 

Být Roubal naživu, tak mu z tohodle, kdyby to viděl, přinejlepším jenom cákne. Natočit něco o tomhle sériovým vrahovi, vměstnat to do dvou hodin na dva díly, použít do toho "vyšetřovatele", který jsou tady plus psa, zamíchat do toho prvky klasické telenovely - to chce fakt hodně velkou odvahu. Výsledek podle toho vypadá. ()

Reklama

Reklama