Reklama

Reklama

Posadnutý pomstou

  • Česko Tichá msta (viac)
Trailer

Bohatý právnik žije spokojným životom, naplneným úspešne vykonávanou prácou. Z rutiny ho vykoľají až vražda jeho manželky a dcéry. Pretože polícia si s prípadom nevie rady, rozhodne sa smrť najbližších pomstiť na vlastnú päsť... (TV Markíza)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (62)

anderson 

všetky recenzie používateľa

Filmov o pomste nie je nikdy dosť, ale aby neboli stále také jednotvárne, snažia sa ich tvorcovia obohatiť aj o iné - dajme tomu - myšlienkové rozmery. V prípade tohto filmu, hoci sa nejedná o dielo "bergmanovského" typu sa prikláňam na stranu kladného hodnotenia. Banderasov hrdina je uveriteľný, správne motivovaný a zdeptaný a pointa filmu ma prinútila dokonca klásť si určité otázky kto je v tomto príbehu kladný a kto záporný hrdina. Celé je to navyše remeselne zručne a svižne - v rámci svojich možností - nakrútené a Paz Vega je sympaťáčka. Za mňa teda za 4 filozofické traktáty. (25.3.2021) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Isaac Florentine sa pokusil vystupit zo svojho tiena tvorcu najlepsich arenoviek a rozhodol sa natocit filozoficko-psychologicky film o chlapikovi, ktory sa vyda na cestu pomsty po zmasakrovani svojej rodiny. A vyslo mu to tak z polovici. To ze hlavny hrdina drzi bobrika mlcania je zo zaciatku nezvycajné a originalne, ale postupne to zacne byt otravne a pri patrani po vrahoch aj dost neprakticke. Takisto ked ma dôjst na nejaku dramaticku alebo emocialne vypätu scenu, tak vidno, ze Florentine nie je vo svojom zivle a co najskôr sa ju snazi tym najjednoduchsim spôsobom odbit, aby sa mohol venovat nejakej bitke. Najviac to zamrzi pri finale, ktore ponukalo vzhladom na motivaciu vraha neskutocne napinavu dramaticku konfrontaciu. Namiesto nej sa dockame standardnej bitky, ktora ma v tej chvili vôbec nezaujimala. Dramaticku stranku zachranuju hlavne herci. Banderas je o niekolko tried lepsi herec ako profesionalny akrobat Adkins. No a ked dôjde na bitky, tak aj ked na Adkinsa v akrobacii nema, tak je na co pozerat a jak Banderas tak aj Urban predvedu viacero skvelych chvatov. Choreografia je prispôsobena ich schopnostiam. Je spickovo prevedena, drsna a kontaktna. Na chvilu sa pri treningu mihne aj samotny Florentine. No a pre fanusikov psov tu je aj roztomily hafan. Film ma kratku stopaz, takze nema sancu nudit. Teda pokial vam sadne netradicnejsie pojatie, ktore uprednostnuje filozoficku stranku pred akciou. 7/10. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Klasika. Maníkovi zabijou manželku s dcerou a tak dotyčný začne číst Marka Aurelia a trénovat v kleci, aby se z něj stal během roku největší bitkař na světě a mohl se pomstít. Florentine se sice jeden z nejohranějších konceptů snažil ozvláštnit filozofickým blábolením, ale ve finále to k ničemu neotřelému nevedlo. Nicméně mě to jakž takž sedlo. Choreografie bitek byla víc než jen solidní, Bandaskovi tahle poloha docela slušela a nakonec mě neurazilo ani vyústění, byť nijak překvapivé nebylo. Banderas má každopádně na víc, než na průměrná akční béčka. 55% ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Výborné akční scény, tedy souboje, perfektní choreografie, skvělé střihy, excelentní kamera. Zbytek je k ničemu. Banderas nemá žádný charisma, film mě hodně nudil, Urban tu je jenom chvilkově, a film nemá čim strhnout. Film vůbec nefunguje po emocionální stránce, a vůbec mě ani nezajímalo jak to dopadne. ()

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

„To expect bad men not to do wrong is madness." Isaac Florentine sa rozhodol preraziť do "áčkovej" ligy? Alebo sa len chcel vymaniť zo škatuľky arénovkového režiséra? Celkom dobre nechápem o čo mu išlo, ale mal si vybrať lepší scenár. Normálne sa pri nejakých tých logických blbostiach nepozastavujem, ale tu bolo zopár až príliš do očí bijúcich (Komisár Rex; kľúče od domu v kvetináči; homelesák pracujúci ako kuchár :D), navyše ten nápad so "stoicizmom" skôr filmu ako celku uškodil, než by bol originálny. Občasné akčné scény, ktoré sú mimochodom nielen natočené, ale aj hercami a ich kaskadérmi prevedené prvotriedne, to z nudy nevytrhnú. 40 % ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčelo se v Bulharsku a USA. (Yardak)

Reklama

Reklama