Reklama

Reklama

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

  • Česko Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (viac)
Trailer 1

Statočný hobit Frodo (Elijah Wood) si na plecia naložil ťažký údel - rozhodol sa totiž čeliť novej, neočakávanej životnej situácii, postaviť sa silám temna a spolu so svojimi starými i novými priateľmi sa vydať na ťažkú púť za záchranu sveta... Frodo totiž zdedil po svojom najmilšom strýkovi Bilbovi (Ian Holm) prsteň, ktorý ho postaví do súboja so silami zla, reprezentovanými krutovládcom Sauronom. Ten chce za každú cenu získať onen prsteň, pomocou ktorého sa môže stať neobmedzeným pánom Stredozeme... V snahe zabrániť jeho plánom sa musí Frodo spojiť s ďalšími bytosťami, nielen z rodu hobitov - ako on sám a jeho priatelia Sam (Sean Astin), Pippin (Billy Boyd) a Smieško (Dominic Monaghan) -, ale i mocných dobrých čarodejníkov, ktorých už v Stredozemi nezostalo veľa - ochranu odvážnej skupinky si na starosť vzal múdry a obetavý Gandalf Sivý (Ian McKellen); - elfov - ich zástupcom sa stal nebojácny Legolas (Orlando Bloom) -; trpaslíkov - ich česť sa rozhodol reprezentovať večne frflúci, ale inak veľmi statočný a láskavý Gimli (John Rhys-Davies) a ľudí - ich záujmy sa odhodlali chrániť mocný, no nevyrovnaný Boromir (Sean Bean) a tajomný Aragorn (Viggo Mortensen). Spoločne sa vydávajú na cestu, na konci ktorej sa im - ako dúfajú - podarí prsteň raz navždy zničiť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (2 000)

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson .. The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air. Much that once was... is lost... Nemožné se stalo skutečností a z "nezfilmovatelné" knihy vznikl (superlativy si každý doplní sám..) FILM Pán Prstenů. Celou trilogii beru jako celek, který u mě patří na první místo nej filmů. Klenot kinematografie ve kterém všechno klape, od herců, přes kameru, střih, zvuk, hudbu, vizuální efekty, scénář, výpravu, kostýmy, masky až po úchvatnou režii, a který si zasloužil každého Oscara a jiná ocenění, diváka, obrovskou popularitu, i ty dolary. Kdybych musel určit nejlepší "část" filmu, je to jednoznačně Společenstvo Prstenu. Vidět to poprvé byl jeden z nejsilnějších a úžasně strhujících kino zážitků a jsem rád, že jsem u toho byl. __ Pozdější DVD verze LOTR ve Special Extended Edition je něco naprosto jedinečného a bezchybného. __ Tímhle veledílem se opravdu změnil svět!! ___ ☼ FILM ROKU ☼ ___ ☼ FILM DEKÁDY ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

No, co k tomu mám ještě říct? Bylo tu už mnoho pochvalného řečeno a já se nechci opakovat. Snad jen musím říct, že podle mě je tento film lepší než knížka (ano, teď mě asi bude chtít hodně uživatelů ukamenovat, ale mě nezajímají popisy krajiny na 2 stránky, je to strašně nezáživné a k tomu se začnu strácet v ději-a to by se němělo stávat). Jinak skvělý film s velice vhodně zvolenou a okouzlující hudbou (Enya je myslím přesně ta pravá) a nezbývá mi než hodnotit 5*. ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Poutníci v zešeřelé zemi, nezoufejte, vždyť lesy všemi prosvitne slunce nakonec. Každý les skončí, jistá věc. A slunce září nad plání, ať vstává, či se naklání. Klíčový moment pro můj pohled na svět je spjat právě s tímto textem. Když ho Frodo v knize zazpíval, pocítil jsem souznění s postavou jako nikdy předtím ani potom. Tolkien se postupem času stal mou nejzářivější literární ikonou a Pán Prstenů nejoblíbenější knihou. Který film v mém životě pak zastává místo nejvyšší pak asi není třeba dodávat. Kompletní herecký ansámbl v čele s charismatickým Mortensenem, kouzelným Woodem a Seanem Astinem jako mým milovaným Samem tvoří nejlepší převedení z papíru na plátno. Nejmagičtější film historie lze naplno docenit až v rozšířené verzi - teprve tam totiž osud elfů pocítíte na vlastní kůži tak jako v předloze a teprve tam Středozemě dýchá z každého obrazu. Milníkový snímek pro historii filmu i pro můj život. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nech len prídu. Zistia, že v Morii ešte jeden trpaslík žije.“ Keď to šlo do kín, bol som tým ako posadnutý a to paradoxne napriek tomu, že knižky som čítal až potom. Keď nastala dlhé mesiace očakávaná hodina H a ja som vyrazil do kina, celé tri hodiny som sa v sále triasol ako kebyže mám zimnicu a s otvorenými ústami som hltal každú scénu, každú postavu. Tucet pasáží ma dostali do nemého úžasu a mohol som ich vidieť desaťkrát, dvadsaťkrát, tridsaťkrát (diabolské prenasledovanie v Morii alebo tragické finále s Boromirovým rohom, zúfalo sa nesúcim naprieč lesmi). K tomu dokonalá hudba a presný kasting, aký sa vidí len málokedy. S odstupom rokov to samozrejme jemne zostarlo, niektoré triky sú slabšie, niektoré veci horšie, občas to menej odsýpa atď. Ale stále je to film, aký tu dovtedy ešte nebol. V neposlednom rade nechýba silné (a nečakane nepatetické) posolstvo o láske, priateľstve, odvahe, zbabelosti a slabosti (ktoré k odvahe patria viac, než by sa mohlo zdať). Niečo takéto vidí filmový fanúšik trikrát za život. Kino Považan NMnV 2002 ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $93miliónovTržby USA $314,776,170Tržby Celosvetovo $870,761,744Tržby za predaj Blu-ray edície Lord of the Rings - The Motion Picture Trilogy v USA $200,107,712 //počet predaných kusov 3,162,762Dokonalé Fantasy! Neveril som že rozšírená verzia umocní môj zážitok ešte viac ale stalo sa, len trošku začínam ľutovať že pokračovania nemajú ten silný fantasy nádych ako spoločenstvo, lebo ináč by to bola asi najlepšia trilógia aká vôbec môže byť. Famózne dielko, hlavne vďaka nespornej Jacksonovej réžii a po technickej stránke nehovoriac si odviedli tvorcovia nadľudské výkony. Bez váhania dávam za rozšírenú verziu čistých /100%/, fakt silný zážitok , kinoverzia ma u mňa trošku menšie hodnotenie __/videl v kine: 90%/__ __ ďalší úžasný zážitok prišiel s týmto fantasy filmom v podobe koncertu v hudobnom doprovode so symfonickým orchestrom a skvelými sólistami - spevokolom, sila, boli príjemné zimomriavky__/videl v kine projekcia Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa In Concert 20. júna 2016, 18:30 hod., Incheba Expo Aréna Bratislava: 100%/ ()

Galéria (138)

Zaujímavosti (411)

  • Jediný herec z Pána prsteňov, ktorý osobne stretol J.R.R. Tolkiena, bol Christopher Lee. Ten k tomu stretnutiu povedal nasledujúce: „S partiou priateľov som ho náhodou stretol v obľúbenej oxfordskej krčme The Eagle and Child. Veľmi som ho vtedy obdivoval a vzmohol som sa iba na obyčajné: Ako sa máte?“ (classic)
  • Gandalf (Ian McKellen) Pipinovi (Billy Boyd) v Morii poté, co Pipin nechtěně shodí do studny vědro, způsobí tím neskutečný hluk a přiláká pozornost skřetů, naštvaně řekne, ať se tam příště hodí sám a bude o pitomce míň. Paradoxně je to nedlouho poté Gandalf, kdo se zřítí do hlubin. (Nick321)
  • Když Boromir (Sean Bean) leží a v sobě má 3 šípy a Aragorn (Viggo Mortensen) s ním promlouvá, lze si všimnout, že v jednom záběru Boromir drží Aragorna za krk. V dalším záběru ho ale nedrží a v dalším záběru ho zase drží. (cuish)

Súvisiace novinky

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (viac)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (viac)

Reklama

Reklama