Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel a horkokrevná Paquita si nejsou souzeni. Panovačná matka jejich vztahu brání i po smrti. Kousla ji totiž obávaná krysí opice a tak se po smrti proměnila v olezlou zombie. Lionel, novodobý Norman Bates, však své tajemství neskryje před prohnaným strýcem, který má zálusk na dědictví i Paquitu. Schyluje se k exkluzívní párty a jenom on ví, že všechny zombie je třeba rozsekat, četl totiž americké comicsy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (948)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Keď zabaviť, tak nech to má poriadne grády. A tie nestráca Jacksonov, doslova unikát, ani na minútku. Neskutočná zombieovská nakladačka, ktorá valcuje všetky filmy svojho žánru doposiaľ aj odposiaľ. Najvrytejšie scény, čo sa nechutnosti týka obsahuje práve tento snímok a že nás nimi pani tvorcovia teda nešetria. Niektoré som si dokonca párkrát za sebou pretočil. Ak tento silnožalúdovský film zvládnete, vrelo odporúčam! Však koho by nezaujímalo milé zombie dieťatko, sexujúci kung-fu kňaz, beztrupí skinhead a ďalej nepokračujem, je tam toho oveľa viac, z tohto šťavnatého zoznamu. A aspoň pri záverečnom masakre prosím - nekonzumovať! Brutal. 100%. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Masaker, masaker a ešte raz masaker. Prvotriedna, fekálna záležitosť, kde slovo "krv" nepozná hranice. Ak nemáte záujem o výplach žalúdka, z osobnej skúsenosti odporúčam.. jednoducho nejesť hodinu pred a po filme. Scény, kde farár "kick ass-uje" trojicu živých-mŕtvych alebo zápas Lionela so šeredným bábätkom sú viac menej (skôr viac) geniálne. Kde na to ten Jackson chodí? Je pochopiteľné, že od cesty z Braindead až po LOTR ubehlo pár rôčkov, no aj tak nemôžem uveriť, že ten istý človek, čo vydal príkaz masakrovať zombie kosačkou, dal rozkaz aj na zničenie onoho prsteňa. Jednoducho obrovský žánrový skok. Film sa dá hodnotiť rovnými piatimi hviezdami, ale taktiež odpadom. Záleží len na vašom osobitnom vnímaní. ___ Najbrutálnejší film (všetkých čias), aký som mal možnosť vidieť. ()

Reklama

Satan 

všetky recenzie používateľa

Čím začít? Oidipovským komplexem? Osudovou romantickou láskou? Kritikou lidského pokolení? No spíš nadrženými božími služebníky, prdícími vnitřnostmi, ochuceným pudinkem, blbnutím s děckem v parku nebo knězem s černým pásem...Braindead je úchylný, zvrhlý a nechutný. Jestli si chcete trénovat žaludek, pusťte si film a k tomu si dejte guláš. Jackson si bere na paškál nejpokleslejší druh zábavy...a přidává plyn! Kdo má rád trochu černější humor a hlavně má nakoukáno, ten se bude válet smíchy. Závěr je jeden velký mejdan! Rabelais by byl myslím na svého drsnějšího nástupce náležitě hrdý. [Přesná stopáž: 99 min] ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Z mojej strany absolútne podcenenie. Je skutočne veľmi málo hororov (obzvlášť splaterov), ktoré kvôli svojim typickým prvkom stoja za zmienku, no toto dielko naozaj nemožno považovať za nič iné, ako za unikát svojho druhu. Síce som sa príliš nenasmial, no všetko ostatné je na lepšej úrovni ako u mnohých dnešných hororoch. V živote by som nebol povedal, že sa Peter Jackson odrážal od filmového "dna" za pomoci takýchto filmov (BrainDead, Bad Taste), aby následne spackal King Konga, Hobita či Froda - 90% ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Chcete vědět, jak si lze bezpečně proklestit cestu houfem zombií za přispění sekačky na trávu? Peter Jackson vám podá podrobný návod. Jednou se vám to může hodit. A prosím, nepřehlédněte v malé roličce Mistra osobně. Ano, ten pošuk v márnici. Ten malej, pitvořící se poděs s brejličkami, kterýmu na stole exploduje mrtvola :o) ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (27)

  • Komisia pre udeľovanie prístupnosti vo Veľkej Británii BBFC zbožňovala film a pre svoju komickosť splatterových efektov spočiatku uvažovala o udelení certifikátu "15". Pre túto vekovú kategóriu bol film predsa len až príliš brutálny, aj preto si nakoniec odniesol komerčne nevďačné hodnotenie s prístupnosťou nad 18 rokov. (WalterIK7)
  • Rozpočet filmu byl cca 3 miliony dolarů. (Chatterer)
  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)

Reklama

Reklama