Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel a horkokrevná Paquita si nejsou souzeni. Panovačná matka jejich vztahu brání i po smrti. Kousla ji totiž obávaná krysí opice a tak se po smrti proměnila v olezlou zombie. Lionel, novodobý Norman Bates, však své tajemství neskryje před prohnaným strýcem, který má zálusk na dědictví i Paquitu. Schyluje se k exkluzívní párty a jenom on ví, že všechny zombie je třeba rozsekat, četl totiž americké comicsy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (948)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Navždy mi bude záhadou, jak je možné, že Peter Jackson na začátku devadesátých let natočil nejkrvavější a nejnechutnější film všech dob, aby rok na to bodoval s nejvýpravnějším fantasy všech dob. Když už nic jiného, tak je to zaručeně génius doby. Jen zrovna Braindead nebude filmem, na který bych zrovna znovu a rád vzpomínal. Je jasný, že film je zábava a má v sobě řadu neuvěřitelně šílených nápadů. Jenže právě to zpracování je takový, jak jsem si představoval. Jsem rád, že jsem to viděl a zároveň jsem vážně rád, že ho mám za sebou. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Na něco takového člověk do smrti nezapomene. Nejnechutnější film, který jsem kdy viděl. V druhé polovině už téměř není chvíle kdy nestříká hnis, krev a jiné tělesné tekutiny. Závěrečné krvavé inferno už pouze dává třešničku na dortu všemožných hnusných a zvrácených nápadů. Ano, je to neskutečně nechutné, hnusné a vyloženě k zblití, ale proč je to sakra rovněž svým zvráceným způsobem tak neskutečně vtipné. 70% ()

Reklama

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Štýlový splatter Peťa Jacksona v ktorom sa podarilo dokonale skĺbiť humor s hororom (resp. nechutnosťou). Film s výbornými hláškami, osobitým humorom, ktorý je neskutočne zábavný, nechutný a kultový. Ja osobne som od smiechu skoro padol zo stoličky a sánka ma tak bolela, že som si ju musel masírovať, aby mi na ksichte nezostal úškleb ako Jackovi Nicholsonovi čoby Jokerovi vo filme Batman. ()

Tyler 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film byl pro mě šok.Nic TAK nechutného a zároveň TAK neskutečně vtipného jsem nikdy neviděl (a už asi neuvidím).Prostě zábava od začátku do konce.Nemá cenu se o ničem rozepisovat,přesto zmíním scénu se psem a jeho dávením a konečné zúčtování se sekačkou.Osobně dodávám,že od jisté doby nemůžu jíst pudink :-). ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Podľa mnohých doposiaľ neprekonaný splatter a absolútny kráľ subžánru. Pripájam sa k tomuto názoru. A čo sa týka komédie, v žiadnom inom filme nenájdete toľko perfektných, fungujúcich hlášok, ktoré v spojení s hektolitrami krvi a ďalšími hororovými prvkami veľmi často vyznievajú pekelne bizarne a absurdne, ale o to viac sú účinnejšie a chytľavejšie. Hlášky ako: " oni vlastne nie sú mŕtvi, len trocha hnijú", alebo "ty mi čúraš na moju maminku" v spojení s konkrétnou situáciou, ma často dostali do akéhosi zvláštneho kŕčovitého stavu so záchvatmi smiechu a primrznutým úsmevom na perách. Akcia počas snímku pekne graduje a ku koncu sa už premení na hotový krvavý masaker, kde lieta vzduchom všetko možné, od kuchynského náčinia až po končatiny a vnútornosti. Sekačka odviedla kus roboty :). Pritom aj v týchto masakrálnych scénkach ostáva zachovaný všadeprítomný humor, čo dáva aj vážnym veciam úplne iný rozmer. Spojenie komédia-horor tu jednoducho funguje totálne dokonale, bez jedinej chybičky a jediného zaváhania. Jackson mi opäť raz dokázal, že mu nie je žiaden žáner cudzí a do čoho sa pustí tak to jednoducho stojí za to a treba s tým počítať. Skrátka, ide o kultové dielo, ktoré by nemalo nikomu uniknúť. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (27)

  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)
  • Komisia pre udeľovanie prístupnosti vo Veľkej Británii BBFC zbožňovala film a pre svoju komickosť splatterových efektov spočiatku uvažovala o udelení certifikátu "15". Pre túto vekovú kategóriu bol film predsa len až príliš brutálny, aj preto si nakoniec odniesol komerčne nevďačné hodnotenie s prístupnosťou nad 18 rokov. (WalterIK7)
  • Film je známý také pod názvem Dead Alive. (Chatterer)

Reklama

Reklama