Reklama

Reklama

Pozoruhodný príbeh bezpodmienečnej lásky nakrútili podľa najpredávanejšej knihy pamätí Jeannette Wallsovej. Mladá žena sa zamýšľa nad svojím životom v excentrickej, nekonformnej bohémskej rodine, ktorá bola úplne nefunkčná, napriek tomu však odolná a úzko prepojená. Matka Rose Mary (Naomi Wattsová) bola výstredná umelkyňa a otec Rex (Woody Harrelson) alkoholik, vo chvíľach triezvosti však podnecoval fantáziu svojich detí, učil ich fyziku a geológiu a hlavne, nebáť sa žiť slobodne. Mladá Jeannette (Brie Larsonová) našla silu odísť a vybudovať si vlastný úspešný život. Vydala sa, žije v New Yorku, musí však čeliť kritike rodičov, ktorí jej vyčítajú, že zradila ich hodnoty. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (86)

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Musím říct, že jsem vůbec nevěděl, do čeho jdu, nečetl jsem obsah ani komentáře a na film jsem narazil jen proto, že jsem hledal snímek, ve kterém hraje Sarah Snook. Zpočátku jsem měl pocit, že se znovu dívám na film Captain Fantastic, ale brzy bylo jasné, že tady je situace ještě bezútěšnější. Příběh mě sice dvakrát neohromil, ale byl jsem velmi spokojen s hereckými výkony, nevyhledávám zrovna filmy s dětskými herci, ale tentokrát to stálo zato. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Neměla by ses za nás stydět jen proto, že jsme si zvolili jiný životní styl než ty.“ - „Být bezdomovcem v New Yorku se nepočítá jako životní volba.“ Téma Crettonova počinu mě před zhlédnutím snímku prakticky vůbec nezajímalo. Po filmu jsem se pídil čistě kvůli hercům. Na těch dílo pevně stojí, ti jsou hlavním důvodem proč se podívat. Nejvíc mě bavil Woody, resp. jeho postavu bych v reálu opravdu potkat nechtěl, ale zahrál ji perfektně. V těsném závěsu to pak byly neméně výborné Brie a Naomi. Pozitivní ovšem je, že se předvedli snad všichni dětští herci, což mě příjemně překvapilo. Příběh už taková pecka není, nicméně nenudil jsem se a po většinu času se zájmem sledoval, jak to (nejen) se sourozenci dopadne. Konec mě emocionálně nezasáhl, no vlastně se mnou nehnul vůbec a považuju ho za nejslabší část filmu (spolu s nezajímavými závěrečnými titulky). Crettonovi nicméně plánuju dát další šanci v podobě Dočasného domova, od kterého si i slibuji emocionálně silnější podívanou. The Glass Castle přiklepávám slušné 4*. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Glass Castle" ma nakoniec poriadne chytilo za srdce. Možno je film trošku prikrášlený a možno nemusí hovoriť všetko tak, ako to reálne bolo, ale snaží sa. A Woody Harrelson je podľa mňa excelentná voľba do tohto filmu. Má presne tú potrebnú charizmu, ktorú tomu mal dať. Verím mu jeho alkoholizmus a všetko to negatívne s ním spojené, no rovnako nemám problém mu uveriť, že svoje deti miloval. A keď mal svoje dobré momentky, tak bolo vidieť, že sa snažil svoje deti k niečomu priviesť. Nie je problém to, že je Jeanette teraz bohatá a má čo chce. Ide o to, že kvôli tomu zahodila svoje hodnoty, svoje vízie a ciele. A v tom tkvie celý ten problém. Film má pre mňa trošku problém len v tom, že miestami ma strašne vedel vytiahnuť z atmosféry. Keďže všetky časti v minulosti sú prestriedavané súčasnými (alebo teda z obdobia 1989 - 1994), tak film niečo týmto stráca. Keby to možno povedal trošku inak, dokázal by som sa do toho viac ponoriť. Podobne ako to bolo napríklad v prípade filmu "Lion". Niekedy je dobre povedať udalosti v správnom poradí a neskákať. Vďačné je to, že som sa vo filme dokázal orientovať napriek tomu, no myslím si, že by mu to pomohlo viac. Naomi Watts je okey, no mám pocit, že toho moc nepriniesla. Brie Larson je tu prezentovaná ako hlavná hrdinka, pričom tu toho času toľko až nemá. Kto bol však podľa mňa skvelý bola Ella Anderson a dúfam, že dievča sa ešte ukáže v ďalšom filme, lebo bola fakt super. Všetky scénky s ňou som jej veril. Jej úprimnú bolesť z otcovho alkoholizmu, z jej radosti keď boli šťastní aj presvedčenia, že sa musia o seba postarať sami. Takže tam ide moje veľké plus k filmu. Som rád, že som ho videl, možno by som sa ani nebránil si ho pozrieť znovu. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Rodinu, ktorú dostaneme si veru nevyberáme... od nej veľmi záleží, s akými kartami budeme ďalej v živote hrať. Preto obdivujem ľudí, ktorí sa tejto nepriazni osudu dokázali vzoprieť a niečo so sebou urobili, pretože väčšina ľudí končí úplne opačne ako skončila Jeannette a jej súrodenci. Úplne chápem jej pocity, ktoré mala pri dotieravých otázkach, ktoré sa pýtali na rodinu... Navyše príbeh nesie retrospektívne znaky rozprávania, čo mňa osobne pri tomto type drám baví. Najviac ma oslovila tá detská časť (v niečom pre mňa dosť osobné), tá bola v emotívnej rovine veľmi vysoko. A tú zvyšnú časť úplne s prehľadom vyplnil Woody Harrelson, ktorý mi opäť raz dokázal aký Pán herec to je. Každý jeden záber s ním stál za to, klobúk dole. Silný nadpriemer. 85/100 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Sklenený zámok sme nakoniec nepostavili.“ – „Ale užili sme si jeho vymýšľanie.“ Bože, to bolo dlhé ako režisérska verzia Pána prsteňov! Z „kamzíčka“ (v slovenskom dabingu Petra Kočiša) sa budem ešte dlho strhávať zo sna. Fakt ťažký a negatívny nielen dabingový, ale tak celkový filmový zážitok. Paradoxne, keď už som to čakal najmenej, asi dvadsať minút pred koncom to dostalo ako-taký zmysel. Zaujímavé na Harrelsonovej postave je, že akonáhle nad ním zlomíte palicu, urobí v nasledujúcej scéne niečo pekné. Nakoniec je možno aj pravdou, že svojim deťom okrem všetkého toho svinstva dal do života aj zopár dobrých lekcií (ale veľa ich určite nebolo a mal by sa hanbiť za to, čo robil a aký bol, prípadne sa mal liečiť, pretože toto už asi bola choroba). Mimochodom, fakt príšerný výkon Woody. Prepáč, mám ťa ako herca rád, ale v tomto si nikdy hrať nemal, to nebola „tvoja“ rola, to nebol „ten“ typ, na aký sa špecializuješ a v ktorom si fakt dobrý. Relatívne (veľmi relatívne) podobný Toto je náš svet s Viggom Mortensenom sa mi páčil oveľa viac (mimochodom, aj v ňom hral jedno z detí Charlie Shotwell, wtf). ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)

Reklama

Reklama