Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Mladý, no svojimi modernými vyšetrovateľskými metódami a úspechmi preslávený detektív Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti prichádza na zámok Betliar riešiť tajomnú, brutálnu vraždu slúžky. Na Gemeri ho víta miestny rázny strážmajster Vilém Černý (Stanislav Majer) , ktorému prítomnosť až príliš sebavedomého vyšetrovateľa z Pešti v jeho rajóne a nutnosť s ním spolupracovať vôbec nie je po chuti... a zdá sa, že Martonova prítomnosť nevyhovuje ani miestnym obyvateľom, ktorí sú nedôverčiví k technickým novinkám a namiesto vedy uprednostňujú vieru v mágiu a povery; ba ani obyvateľom zámku – mocnej šľachtickej rodine Wisniewskych, kde má každý svoje tajomstvá... Ukazuje sa však, že vražda slúžky ani zďaleka nie je natoľko jednoduchá, ako by si vyšetrovatelia želali; a dokonca, že nejde o jediné čudné úmrtie mladej ženy v tejto oblasti... Marton s Černým teda stoja pred neľahkou výzvou – prekonať vzájomné nesympatie a spolu pátrať po zvrátenom páchateľovi, ktorým je podľa povedačiek dedinčanov nadprirodzený „Démon"... a podľa Martonovej teórie prvý sériový vrah v dejinách Uhorska.

Vyšetrovateľom pri tom asistujú dvaja Černého podriadení – miestni žandári Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík), ktorí vďaka svojej lenivosti, či naopak prílišnej horlivosti a predovšetkým nedostatočnej inteligencii pokazia, čo môžu... ale pri riešení menších kriminálnych prípadov (inšpirovaných skutočnými historickými udalosťami) sa i na nich občas usmeje šťastie. Zlo na Betliari nespí, mŕtvol pribúda a Marton musí urobiť všetko preto, aby zabránil ďalším beštiálnym vraždám... situáciu pri vyšetrovaní mu však komplikujú sympatie ku krásnej grófskej dcére Júlii (Danica Matušová), odmeranosť jej upätej matky-grófky (Anikó Varga) i nevyspytateľné ťahy jej otca, extravagantného grófa Wisniewskeho (Lukasz Kos). Podarí sa Martonovi odhaliť „Démona" skôr, než si príde aj poňho...?! (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa jungewolf k tomuto seriálu (7)

1890 (2017) 

Celkem slušně natočený výpravný historicko-detektivní seriál. Celkově dávám 4 - 5 * a 65-70 % .(3.4.2018) ()

Démon z Tiesňavy (2017) (E01) 

Velmi sympatické je, že české postavy mluví česky, nejsou předabované : strážmistr Vilém Černý (S. Majer) a majordomus Hubert (F. Kaňkovský) . Takže : 4 * a 63 % . ***P.S.: hodnocení (tohoto i dalších dílů) dost zvyšuje nádherný zámek v Betliari a jeho okolí, kde se velká část seriálu natáčela ..... . ()

Krv a mlieko (2017) (E02) 

Za exteriéry (propast v Tiesňave a další) a špičkování se mezi Martonem a Černým : 4 hvězdy (možná 4 a čtvrt...) a 65 % . ()

Víno a voda (2017) (E03) 

Nechávám na 4 * a 63 % . ()

Spln (2017) (E04) 

Je tam dobře zachycená zaostalost slovenských (a nejen jich) venkovanů na konci 19. století - viz lynčování mentálně retardovaného Gaba . Jinak : 4 * a 65 % . ()

Kabinet kuriozít (2017) (E07) 

Hodnocení : 4 - 4,5 hvězdy a 71 % . ()

Hrobka (2017) (E08) 

Hodnocení : 4 hvězdy a 65 % . ()

Reklama

Reklama