Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peggy Martinová přesvědčí svého otce – bohatého amerického podnikatele –, aby koupil skotský zámek, rozebral ho a přestěhoval na Floridu. Spolu se zámkem se však stěhuje i duch jeho bývalého majitele. (NFA)

Recenzie (8)

ybuko 

všetky recenzie používateľa

Protoze skotsky slechtic a suknickar Murdoch Glourie zemrel smrti zbabelce a nesplnil tak otcovu prisahu, musi strasit v rodinnem sidle tak dlouho, dokud nenarazi na nekoho ze zneprateleneho skotskeho klanu a prisahu se mu splnit nepodari. Clairova romanticka ducharska komedie se odehrava namisto predchozi Francie ve Skotsku a Americe, je natocena v anglictine, a v jedne z roli se objevi Elsa Lanchester, ktera se v tom samem roce proslavila diky hororu Jamese Whalea http://www.csfd.cz/film/9726-frankensteinova-nevesta-bride-of-frankenstein/. ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Strašidlo na prodej je taková milá a úsměvná romantická komedie s bonusem v podobě strašidla. Ale proč kvůli němu na imdb přidali žánr „horor“, jsem tak úplně nepochopil. Nicméně, romantika je fajn (jakkoliv předvídatelná…ale scéna s dekou je super!), humor místy možná trochu prvoplánovější (vtípky ala sluha s tácem), ale na oplátku si snímek někdy pěkně rýpne do USA (a trocha té satiry mě mile překvapila). Moje slabší 4* tvůrce filmu jistě strašit nebudou. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (1)

  • Fantastická komedie, postavená na kontrastu starého světa a americké drzosti, se stala nejnavštěvovanějším britským filmem roku 1936. Byl to zároveň začátek Clairova působení v anglofonním kulturním prostředí, nejprve v Anglii, v letech 1940 až 1945 v USA. (Zdroj: NFA)

Reklama

Reklama