Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Posledný deň prvého roku mladej slovenskej republiky sa chýli ku koncu. Všetci oslavujú. Kráľ podsvetia Efendi, aj Prezident. Iba Predseda nemá čo oslavovať. Prezident, ktorému on sám vyšliapal chodník k funkcii, odmietne vymenovať jeho šikovného Chalaniska za ministra. Prezident sa stane nepohodlným. Ako ho prinútiť počúvať, čo chce Predseda? Prezidentovho syna o niekoľko mesiacov neskôr za bieleho dňa organizovaná skupina zmláti a zavlečie do zahraničia. Mladý agent Tajnej služby Oskar, gniavený svedomím, sa prizná vyšetrovateľovi, že sa zavlečenia zúčastnil na príkaz svojich nadriadených. A mafia si počas únosu podala ruky s Tajnými, ktorým šéfuje Predsedov Chalanisko. Oskar sa v strachu o svoj život s pomocou kamaráta Roba ukryje a zdanlivo sa po ňom zľahne zem. Robovo auto o niekoľko mesiacov vybuchne a chlapec, jediný kontakt na Oskara, v ňom zhorí zaživa. Marta sa snaží domôcť spravodlivosti pre seba, pre mŕtveho, pre jeho mamu, pre svojho zavraždeného brata a pre nás všetkých, ktorí sme mlčanlivými svedkami udalostí, na ktoré nikdy nesmieme zabudnúť... (Continental film)

(viac)

Diskusia

Rewol

Rewol (hodnotenie, recenzie)

Ten zvuk nie je až taký "doprasený" ako v Červenom kapitánovi, no aj tak likviduje celý film. Nie že by všetko ostatné bolo super. Samotný scenár je treťotriedny. Na to, že sa jednalo až o notoricky známe udalosti, tak pridaná hodnota scenára a réžie je nulová, samotný film je na úrovni dokumentu z Viasat History. Aj keď je dej notoricky známy, tak by filmu pomohlo, keby postavy boli predstavené napríklad v titulkoch, keď sa objavia prvý krát na scéne. Pri Lexovi som musel "hútať" nad tým, že čo/kto je to ten "chalanisko". Síce mi logicky vychádzal len že by to bol on, ale úplná istota od samého začiatku mi chýbala. Platí to aj pri ostatných postavách, kedy by som nemusel počas filmu googlovať, že kto je to Efendi, pri ktorom mi tiež logicky vychádzal Sýkora, ale na začiatku filmu to až také zrejmé nebolo. Ťažko môže divák zistiť z prvého záberu na novú postavu vo filme, že či to je postava dôležitá, alebo len epizódna, obzvlášť pri takom množstve postáv ako tu.

Takže sumár slovenskej tvorby: Červený kapitán - odpad (mám prečítané všetky "Dánovky"), Toto tu za jednu hviezdu, o niečo lepší zvuk ako pri tom predchádzajúcom odpade. No a ostáva ešte Čiara, tri hviezdy, ale len za autenticitu prostredia, scenár a réžia tiež stáli za houno a zvuk podpriemerný. Je to bieda vážení... A na toto mám chodiť do kina? Si robíte prdel??? ;))))

Artigas

Artigas (hodnotenie, recenzie)

shuster

Také nechápu, které čuně v poslední době ozvučuje filmy! Absolutně otřesné, hercum nerozumet ani fň, zato hudba řve jak kráva.👎👎👎

Artigas

Artigas (hodnotenie, recenzie)

Trailery v ČT jak hrom, film samotný bohužel velká slabota! Princatko Marosek jako Vlado Mečiar ?!?! WTF??? Teď sleduju výborný slovenský dokument Sumrak bossov, to je paráda, ovšem tohle se absolutně nepovedlo. Ploché postavy, zbytečne vulgarismy, vsudepritomny křesťanský fanatismus, pro člověka neznalého absolutní slatanina. Jednu za T. Hanáka, kdyby hrál prezidenta on, tak bych jednu přidal... Velká škoda...

hippie2222

hippie2222 (hodnotenie, recenzie)

shuster

Jo, koukám, že už jste se to od nás taky naučili: Zkurvit zvuk u filmu  (spolu s nulovou artikulací herců) až k naprostý nesrozumitelnosti. Myslel jsem, že takhle to prasí jenom čehúni :-). Jinak by ten film nebyl zase tak špatnej, jenže takto to působí jako studentskej dokument.

shuster

shuster (hodnotenie, recenzie)

Ten film je tragedia. Ani nie tak zanrovo, ako spracovanim. Uz viem preco amici dabuju sami seba - aby bolo rozumiet dialogom. V tomto filme som mal problem. Zvuk priserny a herecke vykony priserne. Dialogy takisto. Cele je to jedna velka katastrofa a pritom tema ma obrovsky potencial. Slovenska kinematografia jednoducho zomrela.

na príspevok reagoval hippie2222, Artigas

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnotenie, recenzie)

Lacike

To máš těžký když se národ neumí poučit ze svých chyb, tak se jisté události akorát s jinými aktéry opakují pořád dokola. U nás zase pojede ten chcípák Babiš. Všude kudy chodím na něj lidi nadávají a pak když vidíš ty preference... No co už každý národ má co si zaslouží a ty naše hloupé národy nic lepšího nezasluhují.

Lacike

Lacike (hodnotenie, recenzie)

Wacoslav1

Ja si tiez myslim, ze Kramar bol na filme najlepsi. Je dobre, ze sa nesnazil Meciara imitovat a zahral ho proste ako ulisnu svinu. Este mohli trochu viac nalozit aj Gasparovicovi.

Najhorsie je, ze za par rokov môzu nieco podobne natocit o Ficovi.

na príspevok reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnotenie, recenzie)

Lacike

Nejlepší je ten rozhovor : Rakušáci ho vrátili, vlastně se nic nestalo, tak co chceš kurva vyšetřovat?! jo děli se tu sračky u nás i u vás. Dnešní generaci to moc neřekne, ale my co jsme v divoké porevoluční době vyrůstali o tom víme svoje, ale předseda byl dobře zahranej. V některých komentech tu na Kramára nadávají, ale podle mě to uhrál se ctí. Ps: Ten prezident (Kováč) to byla fakt jenom figurka něco jako u nás Havel.

na príspevok reagoval Lacike

Lacike

Lacike (hodnotenie, recenzie)

Wacoslav1

Ja som sa striedavo bavil nad rôznymi pomrkavaniami a zaroven som bol casto nasraty nad tymi svinami, ktore si robili co chceli a dodnes nie su postrestany a hlavna svina pan predseda si uziva v klude megadôchodok.

na príspevok reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnotenie, recenzie)

Lacike

No základní přehled v tom mám, ale film je děsnej guláš. Pokud o tom nemáš ani zdání tak si v piči. Popravdě ani nevím co k tomu napsat má to něco do sebe, ale je to hrozně zkratkovité a přehuštěné. 3* za to, že mám rád snímky z této divoké doby.

na príspevok reagoval Lacike

rushid

rushid (hodnotenie, recenzie)

Dogiii

Nevěřím, že by do toho některý distributor šel. Mnohokrát už tady zaznělo, že divák neznalý popisované události je víceméně ztracený a jako thriller bez znalosti kontextu to neobstojí. A těch, co události na Slovensku detailněji sledovali je bohužel minimum.

Spíš čekám, že to za pár měsíců bude k vidění v nějakém klubovém kině.

na príspevok reagoval mm13

marcp

marcp (hodnotenie, recenzie)

Videl som to včera a mám z toho filmu celkom rozpačité pocity, ani thriller, ani dokument, do toho trochu fikcie a už je z toho inýpríbeh, ten kto to nezažil a nemá o tom informácie tak sa v tých postavách stráca, ako tu už oblo spomenuté trebalo by ten príbeh poriadne vyrozprávať a pridať filmu tých 30minút.

Inak asi kvôli obmedzenému rozpočtu si na historických detailoch moc záležať nedali, čo som si všimol tak uvedené logo VÚB banky bolo až v roku 2003, kostýmy tiež neboli na 100% dobové a podobných vecí je tam viacero. Napríklad pri červenom kapitánovi sa mi to zdalo oveľa presnejšie a dobovejšie.

zahadum

zahadum (hodnotenie, recenzie)

A druhá časť by sa mala volať  : Ako som vyjebal s Technopolom a dostal amnestiu od taťka.

Jiu

Jiu (hodnotenie, recenzie)

haffen

Tak ako píšeš, morálne silné a odvážne, ale táto téma by si určite zaslúžila lepšie filmové spracovanie. Miesto zázraku v Litmanovej (čo mal byť asi pokus o navodenie dobovej atmosféry) mohli trocha povysvetľovať o čo ide. Na Slovensku bohužiaľ momentálne nie sú schopní tvorcovia, čo je škoda lebo máme pár fakt dobrých hercov.

haffen

haffen (hodnotenie, recenzie)

zipS

Len toto je aspoň na seriál. Mečiarizmus, Gorila a teraz Smer s.r.o. Cudzinec by ale sotva uveril tomu, že toto fakt bolo a stále je...

haffen

haffen (hodnotenie, recenzie)

Jiu

Možno asi preto sa premieta len u nás. Kto vie, ale pomohlo by tomu pridať 20 - 30 minút a všetko poriadne vyrozprávať, lebo miestami som tápal. A to som v tej dobe žil a volil pravicu, aby ich odstavili od kompletnej likvidácie krajiny na úroveň Bieloruska.

na príspevok reagoval Jiu

Jiu

Jiu (hodnotenie, recenzie)

Hodnotenie na CSFD je pri tomto filme totálne nostalgické. Videl som to dnes a je to po filmovej stránke totálny prúser... Režisérka natočila len nepodarený hraný dokument. Ak by to videl niekto, kto nemá šajnu o divokých 90tych, alebo je nebodaj cudzinec, nič nepochopí a po pol hodine to zmätene vypne.

na príspevok reagoval haffen

zipS

zipS (hodnotenie, recenzie)

haffen

true true.. ja ako mlady chalan som sledoval stiuaciu v spravach a doteraz si to pamatam ako nejaky kriminalny film, s rozdielom malym.. bola to skutocnost. Nesmieme zabudat.. kto zabuda - opakuje chyby svoje a aj chyby inych

na príspevok reagoval haffen

haffen

haffen (hodnotenie, recenzie)

No toto bude hodne nesubjektívne hodnotený film. Stačí sledovať diskusie. Ludia majú pamäť ako gupky a vytesnil sa nejaký Mečiar ktorý sa teraz fotí s modelkami. Vytesnila sa čierna diera Európy. Vytesnila sa Noc dlhých nožov. Ono tá ľavicová úderka si zas robí svoju robotu.

na príspevok reagoval zipS

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

zipS

zipS (hodnotenie, recenzie)

Drzim palce, snad sa film dostane aspon na uroven Cerveneho kapitana lebo GangsterKA. Zatial to vyzera, ze to ma celkom nakopnute v dobrom. Pani Solcanska nesklamte naas.. stale veriacich v dobry slovensky film :)

Reklama

Reklama