Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Carol Hunnicutová (Anne Archer) sa v losangelskom hoteli stane nechceným svedkom mafiánskej vraždy, ktorú spácha gangsterský boss Leo Watts (Harris Yulin). Robert Caufield (Gene Hackman) z kancelárie okresného prokurátora, ktorý už dlho po Leovi pasie, zistí podľa odtlačkov prstov identitu svedkyne a vypátra, že sa skrýva na horskej chate v malom kanadskom zapadákove. Vydáva sa za ňou a na mieste zisťuje, že mafia už tiež objavila Carolinu stopu a snaží sa ju zlikvidovať. Podarí sa im uniknúť najatým zabijakom a nastúpiť do expresu, smerujúceho do Vancouveru. Ďalším Leovým mužom sa však podarí vmiesiť sa medzi cestujúcich, a tak je život Carol i Roberta v bezprostrednom ohrození. Železničný detektív Keller (B.A. „Smitty“ Smith) Robertovi pomôže zbaviť sa najatých vrahov, ale sám príde o život. Nebezpečný súboj s mafiou vrcholí na strechách vagónov, kde Robert musí čeliť zúrivému útoku tajomnej cestujúcej Kathryn Wellerovej (Susan Hogan), ktorá je tiež v Leových službách... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (72)

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

To je tak, když se stanete svědkem vraždy, na první dobrou se ukrýváte, potom prcháte, při úprku havarujete a skončíte ve vlaku, přemisťujete se z kupé do kupé, až se ocitnete na střeše onoho vláčku... Pro mě bezproblémově sledovatelná filmová jednohubka se skvělým Genem Hackmanem, s politováním však zřejmě brzo zapomenutelná... ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa

Ja som od tohto filmu čakal slabší priemer no dostal som kvalitný thriler so slušnou akciou. Hackman zahral svoju úlohu dokonale, akurát svedkyňu mohli vybrať lepšie. Dalej som sa obával uzavretého prostedia(vozne vlaku) ale vôbec som to počas filmu ani neregistroval. Záporáci mi prišla taký nič moc snažiac sa tváriť drsne ale nič moc. No a toto plus záverečná podľa mňa rýchlo odfláknutá likvidácia záporákov znamená * dole. Inak spokojnosť. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

Filmy P. Hyamsa majú zvyčajne diskutabilné scenáre, no po stránke remeselnej zručnosti sú poctivými komerčnými produktami, ktoré rozhodne nepatria medzi odpad. No a skvelé herecké obsadenie, solídny a hviezdami nabitý markizácky dabing a slušný spád, vytiahli túto napínavú historku až na tak vysoké hodnotenie aké dávam. A navyše --- TECHNICKÁ POZNÁMKA: Markíza film uviedla v originálnom formáte 2,35:1. (9.6.2010) ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Všechno už tady bylo. Motiv osamělé ženy, která se stane jedinou svědkyní vraždy. A samozřejmě se brzy dostane do hledáčku vrahů, kteří ji potřebují odstranit z povrchu zemského. Shodou okolností skončí ve společnosti prokurátora Genea Hackmana, který s vystrašenou ženou cestuje vlakem. Na konečné ji čeká proces a svědectví. Možná. Pokud přežijí. Prvek uzavřeného prostoru je celkem fajn, i když výsledek zdaleka nedosahuje kupříkladu dojmu z nedostavěného mrakodrapu firmy Nakatomi ve Smrtonosné pasti. Peter Hyams navíc nikdy nebyl nějak výrazně zručný režisér, jeho filmová zastavení s belgickým gymnastou Van Dammem předložil i v případě akčních sekvencí poměrně nevzrušivě a kdyby obecně míval méně štědré rozpočty, mohly to být větší průšvihy. Narrow Margin je béčko přímočaré a průhledné (ale pořád docela fajn), u kterého bych čekal hlavně výživnější (větší) finále. ()

Pink.Panther 

všetky recenzie používateľa

Tento thriller s nádechem klasik od Hitchcocka je remakem stejnojmenného filmu roku 1952 a za mě se povedl. Peter Hyams si pro autorský film napsal scénář a seděl na režisérské stoličce i stál za kamerou a myslím že právě tam jeho práce vyniká nejvíce. Hra na kočku a na myš se z větší části odehrává ve vlaku, který Gene Hackman stále zapřažen před kamerou spolehlivě táhne do cíle. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (3)

  • Keď Robert (Gene Hackman) a Carol (Anne Archer) unikajú z chaty autom, kmeň padnutého stromu im poškodí čelné sklo. O pár záberov neskôr je sklo opäť celé a následne znova poškodené. (mijec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené