Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Carol Hunnicutová (Anne Archer) sa v losangelskom hoteli stane nechceným svedkom mafiánskej vraždy, ktorú spácha gangsterský boss Leo Watts (Harris Yulin). Robert Caufield (Gene Hackman) z kancelárie okresného prokurátora, ktorý už dlho po Leovi pasie, zistí podľa odtlačkov prstov identitu svedkyne a vypátra, že sa skrýva na horskej chate v malom kanadskom zapadákove. Vydáva sa za ňou a na mieste zisťuje, že mafia už tiež objavila Carolinu stopu a snaží sa ju zlikvidovať. Podarí sa im uniknúť najatým zabijakom a nastúpiť do expresu, smerujúceho do Vancouveru. Ďalším Leovým mužom sa však podarí vmiesiť sa medzi cestujúcich, a tak je život Carol i Roberta v bezprostrednom ohrození. Železničný detektív Keller (B.A. „Smitty“ Smith) Robertovi pomôže zbaviť sa najatých vrahov, ale sám príde o život. Nebezpečný súboj s mafiou vrcholí na strechách vagónov, kde Robert musí čeliť zúrivému útoku tajomnej cestujúcej Kathryn Wellerovej (Susan Hogan), ktorá je tiež v Leových službách... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (72)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Prumernej film v tom vlaku bych cekal vic akce nicmene asi nektery ty zabery nebudou tak spatny kdyz se hodily vykradaci Wynorskemu do jeho mrtveho bodu jinak tenhle film tak trochu balancuje mezi akci a klasickou kriminalkou poradne vsak neni ani jednim z toho nastesti Hackman svym charizma lecos zachranil uslo to ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Přiznejme si, že bez Gena Hackmana by se z tohoto filmu stalo zapomenutelné béčko, což by se mu bez milosti přihodilo. Akční scény jsou natočeny zručně, ale ve střižně se zřejmě chlastalo, jinak si neumím vysvětlit ty školàckě chyby, kterých se Mitchell při zpracovàní honičky auta vrtulníkem dopustil. Snímek má skvělé tempo a udrží divákovu pozornist až do vítězného Genova úsměvu. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Keď ma užívateľ Falko dopredu upozornil na to, že sa mám pripraviť na hitchcockovský štýl, ani vo sne ma nenapadlo, že pôjde skutočne o stiesňujúci a tmavý film uvarený na spôsob ,,majstra thrilerov." Hlavní hrdinovia trištvrtinu snímky nevytiahnu päty z idúceho vlaku a niektoré konkrétne scény vo mne vyvolávali nepríjemné morbídne pocity. V súčasnosti to už, samozrejme, neprekvapí, ale pobaviť sa dá na tom kráľovsky a je cítiť, že Hitchcock bol pre Hyamsa veľkou inšpiráciou. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Peter Hyams natočil niekoľko solídnych filmov, ale aj množstvo hovadín, ktoré sa zapísali zlatými písmenami do dejín našej kinodistribúcie (Lovci dinosaurov). Nebezpečný útek je našťastie ten prvý prípad. Napínavý dej umocňuje klaustrofobické prostredie vlaku, z ktorého niet úniku. Ale prvkom, ktorý robí film zaujímavým pre diváka, ktorý nepotrebuje vidieť každú blbosť, je Gene Hackman. Určite vydarenejšie, ako Segalov príspevok na danú tému. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Akčný thriller odohrávajúci sa väčšinu času vo vlaku, kde chlapík chráni svedkyňu vraždy pred zloduchmi. Po vzore Die Hard tentoraz nebojuje so zloduchmi Rambo ale obyčajný prokurátor Hackman. Tentoraz to s tou obyčajnosťou prehnali, keďže Hackman sa väčšinou nezmohne na nič viac ako pobehovanie so svedkyňou z jedného kupé do druhého a občasného pokecu so zloduchmi, ktorí sa ho snažia presvedčiť, aby to vzdal. Proste pokiaľ sa dej odohráva vo vlaku, tak je to totálna nuda. Našťastie tu sú tri akčné scény mimo vlaku. Úvodná adrenalínová naháňačka auto vs. vrtuľník odohrávajúca sa v lese. Je nasnímaná podobne ako naháňačky v Roninovi a mal som z nich pocit, jak keby som sledoval nejaké rely. Pri každom jednom strome som sa nakláňal, aby som sa mu s spolu s postavami vyhol. Potom zaujme kratučká bitky uprostred a finálne blbnutie na streche idúceho vlaku v ktorom Hackman konečne niekomu nakope zadok. Fakt nádhera, čo všetko v tých časoch poisťovne hviezdam dovolili stvárať. Dnes by sa to všetko odohralo pred zeleným pozadím. Bez tých troch akčných scén by to bola strata času, ale vďaka nim to za jedno zhliadnutie stojí. Chcelo to lepší scenár, aby aj dialógové scény boli tak napínavé ako akčné. 5/10. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (3)

  • Keď Robert (Gene Hackman) a Carol (Anne Archer) unikajú z chaty autom, kmeň padnutého stromu im poškodí čelné sklo. O pár záberov neskôr je sklo opäť celé a následne znova poškodené. (mijec)

Reklama

Reklama