Reklama

Reklama

Úspešný podnikateľ Adrián Doria (Mario Casas) je obvinený z vraždy svojej milenky, fotografky Laury (Bárbara Lennie). Adrián však tvrdí, že je nevinný a že sa stal obeťou komplotu. Pred súdnym procesom sa ale jeho obhajkyňa Virginia Goodman (Ana Wagener) dozvie, že obžaloba má v rukáve tromf v podobe nečakaného svedka. Skúsená právnička, ktorá vo svojej kariére ešte neprehrala žiaden spor, preto na Adriána nalieha, aby nič netajil a vyrozprával jej každý detail, každú podrobnosť. Adrián sa preto na dobu 180 minút, ktoré im do procesu ostávajú, bude musieť vrátiť do minulosti spred troch mesiacov a odkryť krutú pravdu. (sochoking)

(viac)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (330)

akisha 

všetky recenzie používateľa

Super. Ne tak hutný jako La Cara Oculta, ale napínavý a zvratový je to parádně. Mario Casas jakožto hlavní "hrdina" mi byl nesympatickej hned od začátku, ať už něco spáchal nebo ne, stejně tak Barbara Lennie jako jeho milenka. Vyzdvihla bych herecký výkon Any Wagener, ta byla opravdu skvostná. Těsně před koncem se to na chvíli dost zamotalo, že jsem si říkala, jestli to vůbec pochopím, naštěstí se to pak zase rozmotalo a konec je velice, velice uspokojivý. Kdo má rád napětí, zvraty a pomalou plíživou atmosféru (a navíc rozkošně znějící španělštinu), směle do toho, neměli byste být zklamáni. ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Přemýšlím, kolikrát ještě mě bude bavit Mario Casas v podobné roli, ale protože je v tom sakra dobrý, asi ho ještě párkrát unesu. Tak, jak jsme u režiséra a zároveň scénáristy zvyklí, předvádí zamotanou podívanou, ve které nic není tak, jak se zdá. Postavy jsou opět skvěle obsazeny, zápletky jsou nepředvídatelné, a k tomu všechny zvraty dávají smysl. Na mě jich možná bylo ke konci až dost a taky se mi to zdálo lehce překombinované, ale celkově u mě stejně převládá nadšení. ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Moje třetí setkání s tímhle talentovaným katalánským tvůrcem dopadlo opět nadprůměrně uspokojivě. Opět oceňuju jeho perfektně vypointovaný, prokombinovaný i lehce překombinovaný scénář, radost se do těchhle thrillerových propletenců divácky nořit. A opět si se mnou samozřejmě pan Oriol většinu času nemilosrdně vytíral zadek, ovšem ten vrcholný finální zvrat ("odmaskování") jsem mu odhalil už notnou dobu předem. Teď si pro srovnání s chutí pustím korejský remake, který mě popravdě k tomuhle filmu přivedl. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Toľko vykombinovaných variácií, až to začalo byť únavné a navyše otravný ton hlasu tej Goodmanovej ma fakt zabíjal! Záverečné odhalenie, musím uznať, bolo výborné, ale čo z toho, ked' po toľkých možných twistoch som bol už psychicky na dne. A že film má relaxovať potom... Takže spravodlivých 50% u mňa. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak po miernom sklamaní z Tela ma Paulo tentokrát potešil takmer až maximálne. Čo tam po tom, že veľká pointa mi došla, a asi aj dojde každému, zhruba pol hodiny pred koncom. Ide skôr o to, že je to skvele vymyslené, má to svoju vnútornú logiku a poväčšinu deja divák ani nemá čas dýchať. Opäť by sa dalo ísť do filozofickejších hĺbok, ale v tomto prípade mi thrillerová linka a myšlienková rovina pripadali vyvážené. Paulo má evidentne obsesiu v automobilových nehodách a následných pomstách, možno je to nejaký novodobý španielsky fenomén. Tak už len si doplniť jeho portfólio Únosom. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (5)

  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)
  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)

Reklama

Reklama