Reklama

Reklama

Lady Macbeth

  • Česko Lady Macbeth (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Anglický vidiek, rok 1865. Katherine (Florence Pugh) je donútená vydať sa za postaršieho veľkostatkára, ktorého nemiluje. Lásku v nej však dokáže prebudiť mladík, ktorý na statku pracuje. Silný cit v nej vzbudí obrovskú silu a Katherine sa rozhodne vziať osud do svojich rúk. Nič ju nedokáže zastaviť... (CinemArt SK)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (109)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Klasický příběh o tom, jak se z nevinné dívky uvězněné v sešněrovaném prostředí stane bezohledná sexuální mašina. A i když se jedná z technického hlediska o slušně natočenou záležitost, po stránce příběhové nijak zvlášť neoslní. V tomto případě mám na mysli především přerod hlavní hrdinky, který byl z mého pohledu až moc rychlý a nepůsobil příliš důvěryhodně. Nicméně to, co filmu chybí na scénáři, dodávají výborní a neokoukaní herci. Především Florence Pugh byla dokonalou trefou a na její věk předvedla až nebývale suverénní a vyzrálý výkon. Doufám, že jí Lady Macbeth poslouží jako odrazový můstek k ambicióznějším projektům. Především za ní 75%. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Low budget kopie In Secret s několika málo rozdíly. Namísto velkoměsta se milostný trojúhelník odehrává na venkovské usedlosti a absenci hvězdných hereckých jmen nahrazují neznámí umělci se zajímavým potenciálem. Tenhle experimentální tah má své kouzlo a celek působí příjemně spontánním a improvizačním dojmem. Určitě chybí sex appeal Olsenky, nebo vyzrálost Jessicy Lange, ale i tahle emocionálně primitivnější a živočišnější variace lásky, zrady, pomsty je docela solidně koukatelná. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Trochu som si pripadal, že som v akejsi veľmi kvalitnej, depresívnej, ľubovoľnej ( nechám na fantázii divákov.. ) TELENOVELE, ako ALABASTER, kde na prvý pohľad sympatická dievčina Katharine, rozohráva nebezpečnú šachovú partiu, kde kopec účastníkov vyjde na extrémny psí tridsiatok, alebo treba si dávať POZOR na prvý dojem, ktorý môže klamať !!! Som zakliesnený na starom anglickom vidieku, v druhej polovici 19. storočia, a tak tým pádom, je o atmosféru automaticky postarané !!! Táto pekná babenka sa z donútenia vydala za Alexandra, ktorý onedlho na istý čas odíde, a aj jeho otec pôjde ta - het, pričom Ona ostane sama - samučičká, čo o krátky okamih na to, si začne náruživý, divoký románik so Sebastianom, robotníkom, ktorý pracuje na ich statku. Vykľuje sa z nej pozoruhodná NYMFOMANKA, ktorá si dá rady s akýmikoľvek prekážkami, pretože práve tie, sa rýchlosťou svetla blížia na prah domu... V dome, okrem nej, a milenca, sú aj ďalší ľudia, domáci personál, slúžky, kde jedna z nich, ANNA, sa všetkému len mlčky prizerá, a to ju bude stáť krk ! Zo začiatku zakríknutej mladej, krásnej ženy, sa po odchode polovičky, jej POVAHA otočí o dobrých 360 ° , a začne sa tu neudržateľné, nezvládnuteľné vyčíňanie, alebo keď je toho už nad hlavu, tak sa do popredia tlačí SVEDOMIE, na ktoré môžme len tak zabudnúť ! Z neobyčajnej lásky je ochotná urobiť pre milenca čokoľvek, čiže blížiaci sa tragický, smrteľný KONFLIKT, je nespochybniteľný fakt, lebo manžel sa dozvedá, že mu ženuška zahýba, či aj jeho otec BORIS, zakúsi, s kým má, čo dočinenia ?! Mohol by som kľudne ohodnotiť snímok, výbornými 80 % percentami, A-L-E... Vlastne všetky tieto uskutočnené udalosti, vyšli aj tak na nivoč ! To je po prvé. Po druhé. Práve týmto veciam, sa dalo perfektne predísť, ak by postavy viac rozmýšľali, lebo nie je možné takto žiť donekonečna ? PLUSY = Brilantná dobová atmosféra, fantastická Florence Pugh, občas veľmi silné scény, na ktoré sa nezabúda, alebo sa kochať umeleckým erotickým filmom, je v tomto prípade možné. Z každého rožku trošku. Povedal by som, že takmer na štyri hviezdičky, bohužiaľ pár nedostatkov mi prekážalo, aby som tak učinil, ale FILM ISTO odporúčam !!! ()

Cushing 

všetky recenzie používateľa

Z oběti se stává krutovládce. Skvělá, i když poněkud zkrácená a pozměněná adaptace Leskovovy novely, která vyděsila i Stalina, přenáší krutý komorní příběh do viktoriánské Anglie. Jestli kdy byla historická "obyčejnost" a "všednodennost" a "nuda", s níž se tu střetá zoufalství, obsese, chtíč, železná vůle a hanebné zločiny, nasnímána lépe, řekněte mi o tom. Ta fotografie to povyšuje na maximální zážitek, podobně intenzivní jako kdysi fatalistní, ale předloze bližší sovětská verze z roku 89. ()

Marqta 

všetky recenzie používateľa

Syrový film bez hudby a efektů, prostředí bez kudrlinek a postavy bez přikrášlování nebo nějaké typizace. Všechno působí stroze, chladně a opravdově. A přestože se film odehrává víceméně jen na "pár místech" tak to rozhodně není nuda a nepůsobí to lacině, naopak. A scény, kde se zdánlivě "neděje nic" jsou možná nakonec ty nejvíce říkající a nejvíce názorné, člověka jakoby to přeneslo blíž k postavě Katherine, skvěle to vystihuje tu samotu prázdnotu a strnulost, kterou musí v tom strohém domě zažívat. Jen ta její "proměna", nebo vývoj, chcete-li byla trochu těžkopádná, z ničeho nic. Celý film plyne poměrně pozvolna a pak se najednou cosi zlomí, a vše se děje hodně rychle, bez toho aniž by člověk viděl nějakou postupnou proměnu postav, alespoň mi to tak přišlo. A ještě musím dodat, že myslím, že se povedlo obsazení. Pro mě to jsou slabší 4 hvězdičky. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (2)

  • Kočka, kterou je možné ve filmu spatřit, je plemene „Cornish Rex“, které vzniklo genetickou mutací kolem roku 1950. Děj filmu se ale odehrává v roce 1865. (vojacekr)

Súvisiace novinky

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (viac)

Jak to vypadá s Východními přísliby 2?

Jak to vypadá s Východními přísliby 2?

03.11.2018

O pokračování Východních příslibů se mluví už dlouhé roky, film z roku 2007 režiséra Davida Cronenberga (Dějiny násilí) v hlavní roli s Viggo Mortensenem (Pán prstenů) a Vincentem Casselem (Dannyho… (viac)

Reklama

Reklama