Reklama

Reklama

Lady Macbeth

  • Česko Lady Macbeth (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Anglický vidiek, rok 1865. Katherine (Florence Pugh) je donútená vydať sa za postaršieho veľkostatkára, ktorého nemiluje. Lásku v nej však dokáže prebudiť mladík, ktorý na statku pracuje. Silný cit v nej vzbudí obrovskú silu a Katherine sa rozhodne vziať osud do svojich rúk. Nič ju nedokáže zastaviť... (CinemArt SK)

Recenzie (109)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Je v tom trocha sexu, je v tom romantika, je v tom ženská hrdinka a dějová katarze, ale nejde to nějak moc dohromady, alespoň že je to kvalitně natočeno. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Svým způsobem spin-off Shakespearova Macbetha :-) Aluze v titulu filmu je hodně návodová, tvůrci se snažili rozehrát tragédii antické šíře v duchu slavného britského dramatika, zabíjení dětí už byla tedy celkem silná káva...ve výsledku hodně zvláštní film... Zajímavé je, že původní literární námět, tedy povídka ruského klasika Leskova, je lokalizována v carském Rusku, tvůrci ji svou filmovou adaptací přesadili zpět do Shakespearova Skotska, kde intrikovala a vraždila původní Lady Macbeth... V téhle filmové variaci pak tvůrci upozadili řadu motivů a ve výsledku se soustředili na temnou sílu vášně a lidské sexuality... ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Příjemně precizní, i když rozhodně ne pomalé - je to vlastně iluze moderního chladného artu, i když ve skutečnosti je to celkem svižná a sdílná podívaná. Spíš tezovitá než hluboká. Ale proč by ne. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Jeden by řekl, že vyléčení sexuální frustrace Lady Kateřině pomůže, ale chyba lávky! Je z ní manipulující psychopat, co kráčí přes mrtvoly vstříc svému štěstí a na to už dobře vyvinutý čeledín 3x denně před jídlem nezabírá.. Zvláštní film, který se svým koncem zásadně odkloní od Leskovovy črty a chvílemi působí mnohem moderněji než časový rámec, do něhož je zasazen. Hudba prakticky absentuje, jako kdyby věděla, že v některých okamžicích nejlépe funguje ohlušující ticho. Zaujme i kompozice statických záběrů, obzvláště když do svého centra vytrvale staví Florence Pugh (ideálně v modrých šatech). Nutno podotknout, že ta svou postavou vtiskla boji proti dvojímu metru viktoriánské sexuální morálky úplně jiný rozměr než Josephine Butlerová.. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Low budget kopie In Secret s několika málo rozdíly. Namísto velkoměsta se milostný trojúhelník odehrává na venkovské usedlosti a absenci hvězdných hereckých jmen nahrazují neznámí umělci se zajímavým potenciálem. Tenhle experimentální tah má své kouzlo a celek působí příjemně spontánním a improvizačním dojmem. Určitě chybí sex appeal Olsenky, nebo vyzrálost Jessicy Lange, ale i tahle emocionálně primitivnější a živočišnější variace lásky, zrady, pomsty je docela solidně koukatelná. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Klasické Shakespearove hry boli tým najkomerčnejším divadelným tovarom, čo ponúkala daná doba. Ak by nejakým zázrakom dožil dramatik dnešných čias, písal by scenáre k Avataru, Titanicu a Hviezdnym vojnám. Kdeže Macbeth, kdeže adaptácia poviedky Nikolaja Semjonoviča Leskova "Lady Macbeth Mcenského újazdu". Produktovo menej naladení autori by písali a nakrúcali filmy ako Lady Macbeth. Pôsobivú komornú drámu o samote, premenenej v konečnom dôsledku na iný druh samoty, v dôsledku zničujúcej moci vášne. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Historický príbeh (odohráva sa v roku 1865) o mladej, nadržanej, manipulatívnej mrche, ktorá sa nezastaví pred ničím. Každého, kto stojí v ceste jej nemravného, pohodlného života, bez ľútosti odstráni. Jej praktikou ako si udržať svoj životný štýl je klamstvo, zvádzanie, intrigy a vražda. Nemá žiadne výčitky svedomia, nemá žiadny súcit, nevie čo je to empatia. Je to psychopatická egoistická sviňa, ktorá myslí jedine na seba samú. Už dávno som sa vo filme nestretol s takto negatívnou postavou, dávno som už nevidel takúto anti-hrdinku. Snímok "Lady Macbeth" z produkcie Veľkej Británie ma zaujal svojou surovosťou a emotívnym chladom. Aj čo sa týka technického a celkového režisérskeho spracovania je to pomerne originálne filmárske dielo. **** ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

V jednom kuse se mi vracely vzpomínky na nedávno viděný Irský zázrak. A bodejť by ne - stejná herečka v hlavní roli, stejná scenáristka, stejné období a téměř stejné prostředí. Příbuzné je i téma - postavy ve sračkách nejen kvůli tehdejšímu společenskému nastavení. Lady McBeth je ovšem daleko chladnokrevnější zážitek, v němž - SPOILER - není místo pro soucit a naději a v němž dobro zmírá buď doslova, nebo se transformuje v další zlo. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nepopieram, takýto chladný art sa do viktoriánskeho obdobia anglického vidieka celkom hodí, a pokiaľ je podporený slušnou výpravou tak nejeden fanúšik tohto obdobia spokojne zamľaská. Ja však nezamľaskám, pretože okrem výbornej výpravy, kostýmov a naozaj excelentnej kamery mi všetko ostatné liezlo na nervy. Predovšetkým iracionalita hlavnej postavy, ale aj tých ďalších a tiež i prehnaná komótnosť a strohá tichosť. To by sa však dalo prepáčiť, keby mal snímok aspoň nejakú logiku. Napr. Katherine musela byť teda riadne zúfalá, keď sa takmer okamžite na život a na smrť zamiluje do čeledína, ktorý ju pred zamestnancami tak nevyberavo ponížil. Keby chcela len sex tak nepoviem, ale takto... no, rozum mi to nepobral. Hlúpe mi prišlo aj konanie jej muža a svokra, a to nehovorím o podivnosti služobníctva. Casting vedľajších postáv mi tiež prišiel ako hlúpy a nepremyslený, čoho dôsledkom bola nereálnosť niektorých postáv. Mám na mysli hlavne černošské postavy (tá pani s malým), ktorých správanie bolo neadekvátne dobe, vtedajšej spoločnosti a lokalite. Samozrejme, vďaka týmto negatívam na mňa ten mnohými ospevovaný kvázi drsný záver nemal žiaden účinok. Skrátka, technická stránka bola výborná, no tá obsahová patrí do smetného koša, takže to vidím na čistý priemer. 60/100 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

"Kolik vražd stačí, drahoušku?" Florence Pugh bohvie prečo v tomto filme vyzerá krajšie, ako v jej prvom skutočnom medzinárodnom hite Slnovrat. Ale aj tu ide o jej veľké sólo. Otázkou zostáva, či to všetko stálo za to a posledný záber dáva poznať, ako sa asi táto žena po radikálnej premene a v novej situácii cíti. Ale aj na to môže mať každý divák rozdielny názor. O deji som vopred vedel iba to, že si mladá žena niečo začne počas neprítomnosti manžela so sluhom, takže som bol neustále prekvapovaný dejovými zvratmi, až mi občas Lady MacBeth pripomínala akýsi satirický noir. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Brrr, až mi z toho zamrazilo. Z té jasně dané síly, která se nezastaví skoro před ničím a jde si nekompromisně za svým. Z té síly, která je sice nevyřčená, ale stačí jeden pohled do očí a Vy víte, že to tam prostě a jasně jednoduše je. Spalující vášeň, versus sňatek z rozumu to je a asi ještě dlouho bude téma, které bude diváky přitahovat. Pokud to bude zfilmováno jako tahle verze s ledově chladnou Florence, udělám si na tohle téma ve svém nabitém diáři jistojistě čas. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Florence Pughová je sice výborná herečka, ale v tomhle dramatu by to přece jen chtělo nějakou další postavu. Divák vzhledem k názvu tuší, kam se bude děj ubírat, takže se už jen kochá pečlivou výpravou a kostýmy a oceňuje kameramana, který tohle komorní drama s asi pěti postavami působivě nasnímal, ale do děje zůstane nevtažen. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Slepá vášeň, po ktorej zostávajú len mŕtvoly ... aj keď hodilo by sa tej vášne ešte viac. Dvadsaťročná Florence podala slušný výkon, bavila ma predovšetkým ona. No a potom vizuál, kamera, výprava a kostýmy ... takéto niečo kedykoľvek. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Lady Macbeth teda so slovom lady nemá nič spoločné. Ani neviem, prečo som tam tomuto dielu aspoň priemerné hodnotenie, možno preto, že je to zvláštny snímok. Najprv hneď zo začiatku máme možnosť vidieť nahú Angličanku s postavou pripomínajúcu zrelú tridsiatničku, ale herečka ma šokujúco len 21. Ale ok, je sa na čo pozrieť. Potom si táto žena veľmi politicky korektne vyberie za milenca nejakého čudáka arménskeho pôvodu, aby to skončilo pri sérii nelogických konaní a vrážd. Tu sa dostávame do sféry, kedy to mohlo byť prepracovanejšie, vyhrotenejšie. Lepšia thrillerová zložka mohla urobiť z Lady Macbeth výborný film. Nakoniec to dopadlo len ako obyčajná dráma s veľmi hlúpym chlapom na záver. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Vynikající Florence Pugh, která vyjadřuje čistou škodolibost, nenávist a zlomyslnost jednoduchým pohledem. Film ale postrádá něco, co by ho pohánělo dopředu. Lepší vhled do něj by byl po přečtení předlohy. Není to zrovna feministický film. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Pomalé ale zajímavé vyprávění o frustrované ženě, která se díky svému chtíči rozhodne jít doslova přes mrtvoly, jen aby dosáhla svého. Vývoj postavy je zajímavý, stejně tak změna z dramatu na thriller (což je u podobných filmů neobvyklé) ale přeci jen se to dost táhne a film působí bez přehánění, tak o 30 minut delší. Rozhodně však stojí za vidění, už jen kvůli vynikajícím hereckým výkonům a povedené kameře. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Trochu som si pripadal, že som v akejsi veľmi kvalitnej, depresívnej, ľubovoľnej ( nechám na fantázii divákov.. ) TELENOVELE, ako ALABASTER, kde na prvý pohľad sympatická dievčina Katharine, rozohráva nebezpečnú šachovú partiu, kde kopec účastníkov vyjde na extrémny psí tridsiatok, alebo treba si dávať POZOR na prvý dojem, ktorý môže klamať !!! Som zakliesnený na starom anglickom vidieku, v druhej polovici 19. storočia, a tak tým pádom, je o atmosféru automaticky postarané !!! Táto pekná babenka sa z donútenia vydala za Alexandra, ktorý onedlho na istý čas odíde, a aj jeho otec pôjde ta - het, pričom Ona ostane sama - samučičká, čo o krátky okamih na to, si začne náruživý, divoký románik so Sebastianom, robotníkom, ktorý pracuje na ich statku. Vykľuje sa z nej pozoruhodná NYMFOMANKA, ktorá si dá rady s akýmikoľvek prekážkami, pretože práve tie, sa rýchlosťou svetla blížia na prah domu... V dome, okrem nej, a milenca, sú aj ďalší ľudia, domáci personál, slúžky, kde jedna z nich, ANNA, sa všetkému len mlčky prizerá, a to ju bude stáť krk ! Zo začiatku zakríknutej mladej, krásnej ženy, sa po odchode polovičky, jej POVAHA otočí o dobrých 360 ° , a začne sa tu neudržateľné, nezvládnuteľné vyčíňanie, alebo keď je toho už nad hlavu, tak sa do popredia tlačí SVEDOMIE, na ktoré môžme len tak zabudnúť ! Z neobyčajnej lásky je ochotná urobiť pre milenca čokoľvek, čiže blížiaci sa tragický, smrteľný KONFLIKT, je nespochybniteľný fakt, lebo manžel sa dozvedá, že mu ženuška zahýba, či aj jeho otec BORIS, zakúsi, s kým má, čo dočinenia ?! Mohol by som kľudne ohodnotiť snímok, výbornými 80 % percentami, A-L-E... Vlastne všetky tieto uskutočnené udalosti, vyšli aj tak na nivoč ! To je po prvé. Po druhé. Práve týmto veciam, sa dalo perfektne predísť, ak by postavy viac rozmýšľali, lebo nie je možné takto žiť donekonečna ? PLUSY = Brilantná dobová atmosféra, fantastická Florence Pugh, občas veľmi silné scény, na ktoré sa nezabúda, alebo sa kochať umeleckým erotickým filmom, je v tomto prípade možné. Z každého rožku trošku. Povedal by som, že takmer na štyri hviezdičky, bohužiaľ pár nedostatkov mi prekážalo, aby som tak učinil, ale FILM ISTO odporúčam !!! ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Antická, shakespearovská a jakákoli jiná tragédie par excellence. S filmy s Florence Pugh jsem měl začít od Lady Macbeth - pokud ve dvaceti zahrála tohle jako svoji první hlavní roli, tak si říkám, ta holka má před sebou zářnou budoucnost. Naprosto bezchybný výkon ve všech projevech zvláště temných vášní. Nádherná kamera, dlouhé záběry jsem si vychutnával jako dokonalé obrazy. Ze subjektivních důvodů nemohu dát pět kvůli jedné ze závěrečných scén, snesu hodně, ale mám své limity. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Klasický příběh o tom, jak se z nevinné dívky uvězněné v sešněrovaném prostředí stane bezohledná sexuální mašina. A i když se jedná z technického hlediska o slušně natočenou záležitost, po stránce příběhové nijak zvlášť neoslní. V tomto případě mám na mysli především přerod hlavní hrdinky, který byl z mého pohledu až moc rychlý a nepůsobil příliš důvěryhodně. Nicméně to, co filmu chybí na scénáři, dodávají výborní a neokoukaní herci. Především Florence Pugh byla dokonalou trefou a na její věk předvedla až nebývale suverénní a vyzrálý výkon. Doufám, že jí Lady Macbeth poslouží jako odrazový můstek k ambicióznějším projektům. Především za ní 75%. ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

Celou dobu sledujeme zápletku o lásce, sexualitě, která přechází až za hranu a jedná se jakousi transformaci, kdy hlavní hrdinka ztrácí jakékoli zábrany ve svých činech. Postupem času je až nepříjemné, kam je hrdinka schopna zajít a zároveň sledovat její okolí. Na jednu stranu člověk hrdinku chápe, ale zároveň v ní vidí odpor. Herecky film nemá chybu a postupně se daří navozovat hutnou atmosféru a autenticky zachytit období 19.století dosti sugestivně. Osobně jsem si představoval, že proměna hlavní postavy bude o něco více vygradovaná, aby to na divákovi zanechalo větší stopy. Přece jen se jednalo o jednoduchý příběh a závěr dostal docela rychlý spád, což trošku zamrzí. Určitě povinnost pro milovníky Shakespearea........7/10 ()

Súvisiace novinky

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (viac)

Jak to vypadá s Východními přísliby 2?

Jak to vypadá s Východními přísliby 2?

03.11.2018

O pokračování Východních příslibů se mluví už dlouhé roky, film z roku 2007 režiséra Davida Cronenberga (Dějiny násilí) v hlavní roli s Viggo Mortensenem (Pán prstenů) a Vincentem Casselem (Dannyho… (viac)

Reklama

Reklama