Reklama

Reklama

VOD (1)

Stredoškoláčke Zoe Bensonovej (Taissa Farmiga) sa úplne zmení život, keď počas tragickej noci namiesto prvej lásky prežije prvé stretnutie s čiernou mágiou. Dievča má zvláštnu genetickú odchýlku, ktorá súvisí s temnou dobou procesov s čarodejnicami v Saleme v Massachussettes koncom 17. storočia. Po tomto šokujúcom odhalení vlastných schopností Zoe začne študovať na špeciálnej akadémii pre mladé nadané čarodejnice v New Orleans. Mladá Zoe si domov privedie Charlieho (Kurt Krause), s ktorým sa chce pomilovať. Pri akte mu však z očí a uší začne tiecť krv a dostane záchvat. Charlie umiera a Zoe sa onedlho dozvie, že je čarodejnica. Zoe odchádza do internátnej školy pre nadané dievčatá s čarodejníckymi vlohami, kde sa stretáva s tromi ďalšími dievčatami - Madison (Emma Robertsová), Nan (Jamie Brewerová) a Queenie (Gabourey Sidibeová). Riaditeľka akadémie pre mladé čarodejnice Cordelia Foxxová (Sarah Paulsonová) ju privíta a oboznámi s históriou školy. Cordelia vysvetľuje, že v každom rode je okrem obyčajných čarodejníc tiež jedna Najvyššia, ktorá má omnoho väčšie schopnosti než ostatné. Ona sama však nie je Najvyššia, je iba čarodejnicou a učiteľkou, ktorá im má pomôcť ovládať svoje schopnosti a nadanie. Potom im vyrozpráva príbeh o dievčati Misty Day (Lily Rabeová), ktorú pre jej výnimočný dar upálili na hranici.

Medzitým vo výskumnom stredisku čarodejnica Fiona Goodeová (Jessica Langeová) žiada vydať liek na mladosť. Dr. David Zhong (Ian Anthony Dale), vedec, ktorý na lieku pracuje, jej ho však odmieta dať a odporučí jej iba chirurgický zákrok. Nakoniec ale predsa len povolí a niekoľko dní jej liek podáva. Keď potom príde k nej domov, Fiona chce zvýšiť dávku. David odmietne, Fiona sa nahnevá a zavrie všetky východy. Potom z neho bozkom vysaje všetku jeho mladosť. Pri večeri si dievčatá rozprávajú svoje príbehy, ale dôjde k hádke. Každá má iné schopnosti a Queenie použije proti Madison svoje vúdú. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (7)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V prvom momente mi vadilo, že herecké obsadenie je na 90% rovnaké ako v prvých dvoch sériach, nakoľko s mi vybavovali postavy a hlavne mená postáv ktoré tam títo herci stvárnili. Časom si však človek zvykne a pocíti aj istú nostalgiu za predchádzajúcimi sériami. Čo sa týka úvodu, ktorý sa odohráv v 18 storočí tak ten bol dokonalý, inak dej v prítomnosti predstavuje taký klasický úvodný diel série, opäť s prísľubom toho, že sa bude na čo pozerať. Hudba opäť skvelá. ()

Sayko 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Až na pár wtf momentů (což v prvních dílech většinou bývá) to byla vážně špica. Nádherná Taissa Farmiga a Sarah Paulson mě zase ohromily a nemůžu se jich nabažit. Příběh mi připomíná trochu upíří deníky nebo nějakou podobnou slaďárnu, ale pokaždé, kdy někoho čaroděvky zabíjí nebo přišpendlí ke zdi, můj názor se mění. Taková teenagerovská, ale zároveň vysoce kvalitní podívaná, uvidíme co nám přinesou za další chod. ()

Reklama

Galéria (23)

Reklama

Reklama