Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Írsky farmár Joseph Donnelly (Tom Cruise) vezme po otcovej smrti spravodlivosť a svoj život do vlastných rúk a rozhodne sa hľadať šťastie v „novom svete“. Na ceste do Ameriky ho sprevádza svojrázna Shannon Christieová (Nicole Kidman), ktorej sa priečilo žiť ako bohatej anglickej dáme so stovkami príkazov, zákazov a obmedzení. V Amerike sa chcú ako stovky iných ľudí pokúsiť získať kus vlastnej pôdy. Ružové sny o zasľúbenej zemi sa však veľmi rýchlo roztrieštia o drsnú realitu. Musia žiť v krutých podmienkach a tvrdou si prácou si zarábať na živobytie i cestu do Oklahomy, kde ešte možno získať pôdu. Navyše Joseph musí často tolerovať povznesenú a nadutú povahu Shannon. Napriek tomu zažívajú krátke okamihy šťastia i prehier. I keď sa však jeden druhému páčia, stále nemôžu nájsť k sebe cestu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (202)

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Film plný nečekaných zvratů, originálních nápadů a dialogů, jaké jste ještě v romantickém filmu neslyšeli. A teď vytáhneme hlavu z nočníku a řekneme si popravdě: větší snůšku profláklých trapáren a keců aby hollywoodský milovník pohledal. Líbila se mi výprava a kamera, nelíbil se mi scénář (v některých zvratcích nápaditý asi jako reklama na Šlágr TV). Bývá obvyklé, že v pohádkách je nespravedlnost opravdu flagrantní, ale u mainstreamového projektu Rona Howarda (jeho 6. film, co jsem viděl) bych takový pitomosti nečekal (logika dostává na zadel: dostals na držku, tak to jako odplatu vykopeme z hrobu tvýho dědu, má to hodně společnýho). Viděno v prvním dabingu, kde vedlejší role mluví Gustav Bubník a Dana Bartůňková, hlavní roli rozsekanou asi do sedmdesáti roliček si uzmul děda Dalimil Klapka Simpson! ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $60miliónovTržby USA $58,883,840Tržby Celosvetovo $137,783,840 ║ Nemá to až také pôsobivé scény aké by si to zaslúžilo, plus rozmanitejšiu hĺbku, ale za to Tom Cruise a Nicole Kidman to slušne ťahajú, prim kamera, hudba, záver, slušný priemer. /70%/ ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Podle zdejších komentářů jsem se radši připravil na typickou hollywoodskou průměrnou nudu, ale konalo se milé překvapení. Příběh byl vcelku chytlavý, oba hlavní hrdinové dostatečně sympatičtí nato, abych jim po celou dobu fandil, nenudil jsem se(!) ani na chvíli, romantika nebyla přehnaná, dokonce se zde objevil i náznak humoru, Williamsova hudba byla výborná (stejně tak Enya na konci) a klišé přišlo až v úplném závěru, takže slušné 4*, spokojenost. ()

mirkaaa 

všetky recenzie používateľa

Romanticko dobrodružný film, který popisuje život dvou lidí z různých společenských vrstev. Hlavní hrdinové přicházejí do Ameriky s vidinou lepšího života. V Americe se jako irští přistěhovalci snaží získat kus vlastní půdy. Jejich ideály však narážejí na tvrdou realitu. Tom Cruise i Nicole Kidman podávají dobrý výkon v tomto poutavém dramatu. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Musím sa priznať, že som bol veľmi prekvapený a ohromený, od samého začiatku som film dosť podceňoval, a čakal som "slaďáky" so všetkým možným. Ale hneď od prvej minúty ma majster Ron Howard presvedčil o opaku a dokonca som si po dopozeraní povedal, že tento film musím mať na DVD. Tomovi Cruisovi rola sedla úplne dokonale, každý dialóg ktorý viedol a do toho jeho herecké nadanie a máme bravúrny herecký výkon, taktiež Nicole Kidman ako vždy skvelá a šarmantná. Celý film je dobrý a skvelý i keď je dlhý. Záver ma potešil i keď som myslel že to skončí o minútu skôr. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (8)

  • Zpěvačka Enya přezpívala skladbu "Book of Days" z původní irské gaelštiny do angličtiny právě pro soundtrack k tomuto filmu. Byla za ni nominována na Zlatou malinu. (Emzet)
  • Boxerské scény boli natočené v čiastočne zrekonštruovanej stanici v Billings. Opustený Price Club v Billings slúžil aj ako továreň na výrobu gumových kurčiat používaných vo filme. Bordel bol postavený vnútri a požiarne čerpadlá poslúžili na vytvorenie dažďa. (misterz)

Reklama

Reklama