Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Írsky farmár Joseph Donnelly (Tom Cruise) vezme po otcovej smrti spravodlivosť a svoj život do vlastných rúk a rozhodne sa hľadať šťastie v „novom svete“. Na ceste do Ameriky ho sprevádza svojrázna Shannon Christieová (Nicole Kidman), ktorej sa priečilo žiť ako bohatej anglickej dáme so stovkami príkazov, zákazov a obmedzení. V Amerike sa chcú ako stovky iných ľudí pokúsiť získať kus vlastnej pôdy. Ružové sny o zasľúbenej zemi sa však veľmi rýchlo roztrieštia o drsnú realitu. Musia žiť v krutých podmienkach a tvrdou si prácou si zarábať na živobytie i cestu do Oklahomy, kde ešte možno získať pôdu. Navyše Joseph musí často tolerovať povznesenú a nadutú povahu Shannon. Napriek tomu zažívajú krátke okamihy šťastia i prehier. I keď sa však jeden druhému páčia, stále nemôžu nájsť k sebe cestu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (202)

andrii 

všetky recenzie používateľa

Tam vytrvale kráčí ten nejmladší. Z ostrovních míst, která se bortí, přes zákoutí, do těch, kde se rodí, ve slunečním oparu... Vítězoslavně vytryskne fontána fantazie, realita domovů. Přitom nezastaví (se), ruce, srdce. Náplně niter. Majitel věčného jitra kvetoucích zahrad, zelených, vzdušných dvorků. Vlajková duše pozemků, nastavená  "Novému svět(l)u." ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Historická limonáda, kde som sa nesmel zamýšľať nad nelogickosťami a dejovými skratkami pri hľadaní zasľúbenej pôdy. No a keď som sa nezamýšľal nad tým zmýšľaním mladej slečinky, boxom a tiež boxom s koňom, tak sa to vďaka obľúbeným hercom celkom dalo vydržať. No druhýkrát si to určite nikdy nepustím. –––– Všechna půda na světě pro mě nic neznamená bez tebe. ()

Reklama

gouryella 

všetky recenzie používateľa

Filmy Rona Howarda mam proste rad - a tento patri navic k tem obzvlaste zdarilym - pribeh chudeho mladeho muze (Cruise) a bohate slecinky (Kidman), kteri se spolu vydavaji do Ameriky se vyznacuje sviznym , mnohdy odlehcenym dejem a hlavne preciznim vykreslenim vznikajiciho vztahu mezi temito dvema hrdiny. ()

Arius 

všetky recenzie používateľa

Velmi ma mrzi ze s R.Howardom som doteraz videl len jeho menej uspesne filmy ako napr. Da Vinciho Kod a Navzdy a Daleko. Ak by som si nepozrel jeho filmografiu a nezbadal tam Cistu Dusu a Tazku Vahu, dva filmy ktore by som v blizkej dobe velmi rad zhlaidol asi by som ho uplne odsudzoval.Uz spominane dva filmy su totiz dost po ciarou priemeru a Ohen,Apollo 13 a Edtv z ktorych som videl iba niekolko minut nevyzerali byt prilis odlisne. Nuz co, u mna neni Ron Howard ziadna extra trieda nazor dufam zmenia dva spominane filmy. No ale este by som rad podotkol k filmu ze Tom Crusie a Nicole Kidman dve sucasne hviezdy odviedli slaby teatralny vykon(dost trapna poznamka vzhladom na predchadzajuce vety v komentari). ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Americký sen. To je tento film. Historický dej o splnení si najtajnejších želaní cez mnohé prekážky. Chvíľami humorný, chvíľami patetický, chvíľami hlúpy a trápny, chvíľami drzý a hnusný, ale vlastne všelijaký. No nebol zas extra super, aj keď tam bolo všeličo. Dlhý, ale zaujímavý životný príbeh obyvateľa krajiny, z ktorej prišiel, za lepším životom za oceán, obrovský počet ľudí. Ak máte chuť na dávku dobrodružstva, tento film patrí medzi tie pravé a snívajte sen o tom ako si nájsť krásny kúsok pôdy pod Slnkom, zbohatnúť a nájsť si ženu svojho života. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (8)

  • Zpěvačka Enya přezpívala skladbu "Book of Days" z původní irské gaelštiny do angličtiny právě pro soundtrack k tomuto filmu. Byla za ni nominována na Zlatou malinu. (Emzet)
  • Boxerské scény boli natočené v čiastočne zrekonštruovanej stanici v Billings. Opustený Price Club v Billings slúžil aj ako továreň na výrobu gumových kurčiat používaných vo filme. Bordel bol postavený vnútri a požiarne čerpadlá poslúžili na vytvorenie dažďa. (misterz)

Reklama

Reklama