Reklama

Reklama

Králik Peter

  • Česko Králíček Petr (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rebelský králik Peter žije svoj veselý bezstarostný život spolu s ostatnými zvieratami na farme. Nový majiteľ statku sa však o svoj životný priestor deliť nemieni - a už vôbec nie so zvieratami. Začína sa tak bizarná vojna o teritórium medzi ním a obyvateľmi záhrady. (Itafilm)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (205)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Pán McGregor zomrie a na jeho miesto sa nasťahuje jeho synovec. Ten sa snaží vyhnať králiky, ako starým spôsobom (krompáčom), tak moderným (elektrickými ohrádkami alebo výbušninami). A tu sa objavuje najväčšia vada na kráse tejto detskej rozprávky. Králiček Petr nemá problém s tým niekomu ublížiť alebo ho dokonca zabiť. (Dokonca sa raduje z toho, že pán McGregor zomrie.) Možno to jednoducho tvorcovia trochu prehnali, aby záverečné ponaučenie naozaj vyznelo a aby do filmu dostali pár vtipných scén. Otázkou ale je, či už nie sme v dobe, keď králiček s mrkvičkou už v rozprávke nikoho neohromí a je potrebné, aby z neho bol ľstivý záškodník. Agresivita navyše ostro kontrastuje s podarenou animáciou. Králiky pôsobia ako živí, leskne sa im kožúšok aj oči, pri skokoch sa im pohybujú svaly presne ako živým králikom a navyše sú neuveriteľne roztomilí. Rovnako prirodzene vyzerajú aj ostatné zvieratá. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Tempo uháňa od úvodnej scény, humor je dobre časovaný, pasce sú dostatočne nápadité, zvieratká roztomilé, ponaučenia nenásilné a budovanie charakterov úderné. Čas na nudu teda rozhodne nehrozí a striedma stopáž sa dorúti do finále veľmi efektívne. Navyše titulný hrdina vie byť totiž občas poriadny zmrd a tvorcovia s týmto faktom prekvapivo veľmi zaujímavo pracujú. Čo je balzam na dušu pre každého, kto občas v animovaných groteskách fandil kocúrovi Tomovi, prípadne mu bolo trošičku ľúto zlodejov zo Sám Doma. Nejde síce o nič svetoborné, no na poldruha hodinky dokáže výborne pobaviť aj nenásilne poučiť. Veľmi silných 7/10 ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Králíček Petr je nesmírně mile natočený a pohodový film s nadmíru sympatickými zvířecími hrdiny, svižným soundtrackem a nejednou humornou scénou. Bitky mezi Thomasem a zvířátky mi chvílemi evokovaly Verbinského Hon na myš. Líbilo se mi, že byl příběh proložen komentářem vypravěče a ryze kreslenými sekvencemi, které odkazovaly na původní kresby od Beatrix Potterové. I když jde v podstatě o snímek s jednoduchým dějem, u kterého člověk vesměs ví, jak vlastně skončí, tak i přesto mě tento film zaujal a pobavil. Někdy stačí ke spokojenosti prostá jednoduchost, ve které tkví ta nejčistší krása. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu asi trochu blbá výtka, ale (ne)dokážu si dost dobře představit, co po tomhle filmu začnou děcka dělat za skopičiny: elektrifikovat lidi, rozbíjet všecko v domě a hrát si s petardama? Zábavný a roztomilý film, ale nejsem si zcela jist, jestli úplně vhodný pro první stupeň základní školy. Asi už stárnu a předčasně fotrovatím. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Průměrná komediální jednohubka na dlouhý večer, která okrem skvělé animace a chytlavých písní nemá téměř vůbec nic co nabídnout. Peter Rabbit je tedy až na tyto detaily zcela promarněnou příležitostí na povedený rodinný film. Škoda. PS: James Corden je otravný i tehdy, i když je jenom slyšet. Neuvěřitelné. „I've chilled out, man. I'm cool now.“ ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (15)

  • Natáčelo se 8 týdnů v Austrálii. (Varan)
  • 18. prosince 2016 byl odtajněn obrázek hlavní postavy spolu s logem filmu a začalo se natáčet. V březnu 2017 se natáčelo na hlavním nádraží v Sydney (filmové nádraží Londýn - Paddington). (Varan)

Reklama

Reklama