Reklama

Reklama

Dancer

  • Česko Tanečník (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Obdarený veľkou vytrvalosťou a zanietením, Sergej Polunin vzal tanečný svet útokom a stal sa historicky najmladším sólistom Kráľovského baletu v Londýne. V dvadsiatich piatich rokoch bol na vrchole kariéry. Rozhodol sa však odísť a tanec úplne opustiť. Dokumentárny film režiséra Stevena Cantora sleduje život tohto osobitého umelca, od jeho márnotratných začiatkov na Ukrajine cez strhujúce výkony vo Veľkej Británii, Rusku a nakoniec i v Spojených štátoch, kde ho David LaChapelle nakrútil pri tanci na Hozierovu skladbu Take Me to Church a video sa okamžite stalo hitom internetu. Film okrem oslavy Poluninovho rýdzeho talentu a nespútaných ambícií uvažuje tiež o tom, či bohatstvo a úspech stačia k nájdeniu osobnej a profesijnej identity...? (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (72)

cingi.t 

všetky recenzie používateľa

Kedy si uvedomíme, že o výnimočné sa máme starať a nie z toho ťažiť. Spoločnosť sa svojou hlúposťou oberá o skvelé talenty, ako je Sergey. Nie on mal depresie, nie on bol extravagantný a problémový. On bol sám sebou a okolie ho dotlačilo k depresiám a problémom. Silný dokument, do ktorého z nejakého infantilne debilného dôvodu, vložili youtube videá s tancujúcimi batoľatami.4* ()

hanagi 

všetky recenzie používateľa

Nadchlo mě, že to není jen film o tanci a o jednom nesmírně talentovaném, i když ne zrovna šťastném, klukovi. Jsme svědkem velkého sebeobětování celé jeho rodiny, což nakonec vedlo k odcizení a k jejímu rozpadu. Stojí to vůbec za to? A jaký závazek má umělec ke svému talentu? Je opravdu povinen mu všechno obětovat, i když vlastně nechce? ()

Reklama

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Velmi kontrastní zážitek. Zatímco příběh emocionálně graduje a nabízí celkem silnou podívanou, řemeslná stránka samotného dokumentu je na velmi průměrné, občas i podprůměrné úrovni. Životní příběh a především ultimátní konflikt mezi nadáním a vnitřní svobodou, skrývá v dokumentu o Poluninovi obrovský potenciál. Ten je však právě kvůli neschopnosti dokumentaristů z velké části nevyužit. První polovinu je tak film až takřka skandálně podbízivý, působí jako levný bulvární kolotoč bez jakékoliv dramaturgické stavby. Druhá část je po obsahové stránce díky bohu zajímavější a navzdory umu tvůrců i emočně poutavá. Pocit z filmu je ale veskrze protichůdný a nemůžu se ubránit zhrzené pachuti, která mi říká, že si Poluninův příběh zaslouží o mnoho lepší zpracování. 7/10 ()

LEGACY 

všetky recenzie používateľa

Jak moc je pro mě balet nezáživný tak o to víc považuji tento dokument a jejího představitele za velmi komplikovanou, ale fascinující figuru, na kterou bych si i zašel do divadla na představení. Za baletem jsou léta dřiny a odpustků a divák nevidí za jeviště a kulisy, kde se cvičí tak moc, že má člověk stěží nárok zajímat se o něco dalšího. Pro mě je to malé prosvitnutí do světa, který je mi neznám, ale podívaná to byla příjemná. Take me to church, jen toho Putina si nemusel dávat na hruď - takovej fešák. ()

nascendi

všetky recenzie používateľa

Balet sa nachádza niekde na chvoste mojich záujmov a napriek tomu som si s chuťou pozrel tento vynikajúci dokument. Ukázal nielen ako spojenie výnimočného talentu, obetavosti rodičov, driny a odriekania sa možno dostať na vrchol, ale aj na prirodzené limitu baletu ako "jednotvárneho a namáhavého" umenia a tiež na tienisté stránky cesty na vrchol a krátkeho pobytu na ňom. Ale to už je osud legiend a nielen baletných. Som rád, že sa tvorcom dokumentu podarilo dielo s vysokou výpovednou hodnotou, i keď som mal dojem, že niečo bolo zamlčané a do komplexnosti chýbajúce. ()

Galéria (38)

Reklama

Reklama