Reklama

Reklama

Panoptikum

  • Česko Panoptikum (viac)

Odvážíš se vstoupit do Panoptika a setkat se s jeho správcem? Když čtveřice mladých přátel náhodou zahlédne hlídače z Panoptika, jak vraždí vědmu, pracující na pouti, navždy se jim změní život. Některým více – to jsou ti, které hlídač s lidským tělem a hlavou obludy dostane do svých spárů a některým méně – šťastlivci, kteří řádění netvora přežijí a zbytek bytí stráví v léčebně mentálně chorých. Ke které skupině se připojíte vy? Budete zbaběle utíkat a zakrývat si zrak či se odvážně postavíte hrůzám a vstoupíte spolu s námi do hlubin Panoptika? Rozhodnutí je zcela na vás, ale nezapomeňte – my vás varovali! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (103)

petero 

všetky recenzie používateľa

The Funhouse na tom nie je zle a keď má niečo pripomenúť tak prvé čo ma napadlo to bol Texas Chain Saw Massacre, asi za tú šialenú rodinku a postihnutého syna. Tobe Hooper bol ešte vo forme. V tej dobe by to bolo za 4 dnes len za 3 pretože v dnešných hororoch predsa už len tie konečné likvidácie sú vybrúsenejšie. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Hooperovi sa podarilo vyvolať lunaparkovú náladu kolotočov, strelníc, strašidelných domov a obludária, v ktorom sú vystavované na obdiv hračky prírody, rôzne zvieracie a ľudské abnormality. Táto atmosféra, dotvorená hudbou z verklíka, už patrí minulosti, ale predsa má jedinečné kúzlo. Úvod filmu sa nesie v znamení odkazov na Psycho a potom príde predstavovanie zdegenerovaného jedinca, ktorý svoju znetvorenú tvár ukrýva pred svetom. Vraždy, ktoré napĺňajú podstatu slasheru sa zbehnú akosi rýchlo a divákom by rozhodne nezaškodila ich duplovaná porcia. Určite si prinajmenšom zaslúžili väčšiu pozornosť. Vo filme sa tiež riešia sexuálne problémy záporného hrdinu, ktoré vzbudzujú ľútosť a pôsobia až komicky. Záverečné vyvrcholenie, ktoré je ošľahané vetrom ventilátorov, však celé predchádzajúce tápanie bohate vynahradí. ()

Reklama

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Putovný karneval s množstvom atrakcii je vyhľadávaným miestom hlavne pre dospievajúcu mládež, ktorá nedbá na odporúčania rodičov, chrániacich svoje ratolesti pred nástrahami života niekedy až prehnane striktne. Záhadné vraždy pri prechádzajúcom predstavení karnevalu v inom meste, obavy len zvyšujú. Vysoká koncentrácia neznámych ľudí na malom priestore, zabávajúca sa mládež na kolotočoch, nepripúšťajúca si dôležitosť varovných výstrah, marihuana, alkohol, sex, to všetko môže byť príčinou nešťastia. Dom hrôzy nazývaný ako "Funhouse", skupinku štyroch teenagerov otestuje viac ako mali pôvodne v úmysle. ### "The Funhouse" Toba Hoopera sa vo Veľkej Británii dostáva do kín ešte toho roku, v ktorom bol vyrobený. Keďže sa nejedná o horor prezentujúci sa ako prehliadka pokiaľ možno tých najdrsnejších nechutností (skutočne Tobe Hooper pristúpil k tvorbe "The Funhous-u" umiernene), zásahy do režisérovej verzie od strážcov mravu z BBFC nemuseli prísť. Kinoverzia a následne aj vydanie filmu na VHS nosiče (kratšia verzia) v júni roku 1983 distribučným štúdiom “CIC“, zostali v pôvodnej nezostrihanej podobe. Zlom prišiel v septembri 1984, kedy sa "The Funhouse" Toba Hoopera dostal na zoznam tzv. "Video nasties", z čoho pre neho vyplývalo kompletné stiahnutie z britskej distribúcie. Ban na film sa uvalil nie z toho dôvodu, že by razom vzbudil pohoršenie medzi cenzormi (dovtedy mu nevenovali žiadnu pozornosť), ale z dôvodu chyby. Na zozname sa namiesto Hooperovho "The Funhous-u" mal totiž nachádzať film The Last House on Dead End Street (1977). K zámene došlo vďaka tomu, že THE LAST HOUSE ON DEAD END STREET bol známy aj pod alternatívnym názvom “The Fun House“. Chybu si cenzori uvedomili v júni roku 1985, kedy "The Funhouse" zo zoznamu vyradili. Následne v roku 1987 pristúpila distribučná spoločnosť “CIC“ k opätovnému vydaniu filmu skráteného zhruba o 3 minúty. Táto verzia je aj napriek tomu označovaná ako Uncut, pretože spomínaný zásah sa dotkol iba dialógov a marihuany, nie násilia ako takého (vyššie spomínané prvé vydanie, tzv. kratšia verzia z júna 1983). Opätovný, už pôvodný Full Uncut "The Funhous-u" sa v remasterovanej podobe dostáva na DVD nosiče v Británii roku 2007, a to pod označením vekovej prístupnosti Rated: 15. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Tento průměrný slasher mě trochu zklamal. Hooperovy filmy mám rád, ale tady to nemělo prvních čtyřicet pět minut šťávu, a to mě dost otrávilo. Potom se konečně podařilo filmařům navodit tu správnou mrazivou atmosféru, ale kvalitu dost srážela gumovost monstra a ne příliš přesvědčivé herecké výkony. Rozhodně nad tímto filmem nelámu hůl, protože jsem rád, že ho mám ve svojí sbírce. Největší doménou je hudební doprovod a přídavné zvuky. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Škoda že bola ta perfektná úvodná scéna s kozami a maskou podvod; škoda že boli podvod aj úvodné titulky plné odporných šaškov. Takto človeka navnadiť a pritom tam strčiť len dvoch záporákov a bodycount možno 4? Ku koncu sa to zas tým hooperovským krikom vyšvihne vyššie, tak aspoň tak. Za tri a pol. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (11)

  • Jeden z alternativních distribučních názvů filmu byl i "Carnival of Terror". (Rodriguez)
  • Dean R. Koontz pod pseudonymem Owen West napsal novelu podle scénáře tohoto filmu. (Chatterer)
  • Ve Francii film vyšel pod názvem Massacres dans le train fantôme, což znamená Masakr na strašidelné dráze. (Chatterer)

Reklama

Reklama