Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická rozprávka Bratov Grimmovcov o hľadaní šťastia a o poznaní, že za peniaze si človek lásku nekúpi... Šťastný Janko dostane za svoju poctivú prácu zlaté jablko. To vymení za koňa. Koňa vymení za kravu. Kravu vymení za hus. Napokon mu neostane nič, iba láska krásnej Elisabety. (STV)

Recenzie (13)

Necrotongue odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak tohle byl hrozný zážitek.Pohádka o chytrém pomocníkovi obchodníka s kořením,který se vydá na cestu domů,sotva vyrazí,začne zřejmě trpět demencí,protože se neustále zubí jako Bohumil Sobotka a následně se z něj stane hipík,který vidí životní štěstí a svobodu v tom,že se zbaví majetku.Příběh byl příšerně otravný a jeho sledování mi působilo téměř fyzickou bolest a ten úžasný závěr bez pointy... ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Mravoučná a antimaterialistická rozprávka par excellence! Šťastný Janko je skutočný zen-buddhista a drží sa Buddhovej pravdy o tom, že šťastný človek je ten, ktorému nič nechýba! A tak vymení zlato za koňa, koňa za kravu, kravu za prasiatko, prasiatko za hus... až sa konečne dopracuje k úplnej nule! Všetkých tých, čo tu držkujú ohľadom motívu a nelogickosti konania, pozdravujú bratia Jacob a Wilhelm Grimmovci! ()

Reklama

kocik1 

všetky recenzie používateľa

A pak se jeden diví, že se z některých žen postupem času staly zlatokopky. Já mít takového Hanse v okoí, pořídím si taky motyku. Mít ho ale doma, tak ho tou motykou nejspíš fláknu.... ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

Svatý Helmute, štípni mne! Viděl jsem gut? Deutschland poudačka a já se po jejím zhlédnutí v noci nebudil ze spaní? A pak že to nejde, kluci německý. Skoro bych se nebál říct, že si tenhle Honza do uzlíčku přibalil i nějaké poznatky od nás. Ne, nebudu Vám tady tvrdit, že jde o laskavou a hravou pohádku, na jaké jsme zvyklí z našich luhů a hájů. Každopádně na tu hrůzu, kterou jsou dederóni schopni svým potomkům (asi za trest) natočit, šlo o téměř o pohlazení……no to, už trochu přeháním :D ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama