Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezcharakterný advokát Billy Halleck (Robert John Burke) zrazí pri nezodpovednej jazde autom Cigánku z jarmoku, ktorý prišiel do mestečka Fairview. Vďaka jeho reputácii mu ale ani len nevezmú vodičský preukaz. Po odchode zo súdnej sály sa ho dotkne starý Cigán a uvalí naňho kliatbu. Halleck začne v nasledujúcich dňoch drasticky chudnúť. Na pomoc mu v poslednej chvíli prichádza jeho nedávny klient - schopný newyorský mafián Richie Ginelli (Joe Mantegna) Filmovej adaptácie románu Richarda Bachmana Thinner sa ujal Tom Holland, režisér Detskej hry a Časožrútov (podľa knihy Stephena Kinga, ktorý sa v dnešom filme mihne ako Dr. Bangor). (tron)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

A.L.E.S. 

všetky recenzie používateľa

Na rozdíl od ostatních film hodnotím maximálním počtem. Jednak se mi líbí, viděl jsem ho několikrát a stejně se u něj vždycky bavím. Napoprvé mi to přišlo děsivé a očekával jsem, kde se dieta zastaví. Film je zajímavý už tím, že těžko někomu fandit, protože podle mě žádná postava zde není vyloženě kladná. ()

stub 

všetky recenzie používateľa

Kvalita je u Kinga obecně vzato nejednoznačná věc - v jeho díle se snoubí nejbrakovější postupy s mistrným citem pro křivku příběhu a výraznou schopností vytvořit silnou atmosféru. Navíc jsou jeho postavy obvykle velmi dobře uvěřitelné (byť bývají zlehka typizované) a čitelné - je zcela evidentní, že téměř každý člověk (a pochopitelně zejména Američan) si najde svůj "ekvivalent". Tento kousek patří mezi ty horší, ať už co do kvality předlohy, či zdařilosti adaptace, přesto bez problémů funguje. Je to tak mezi ** a ***, tak dám *** (nejspíš za Kari Wuhrer, která sice hraje strašně, ale sluší jí to;)) ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

S cigánmi je neradno sa zahravat. To sme zistili uz vo filme Drag Me to Hell a potvrdil to aj tento film. Chlapik kvôli nepozornosti zrazi staru ciganku a vyviazne z toho a tak jej este starsi otec uvali na neho a par dalsich ludi, ktori mu pomohli zahladit stopy, hnusnu kliatbu vdaka ktorej nas hrdina zacne rapidne chudnut. Jedine stastie ma v tom, ze predtym bol dost vyzraty, takze ma o nieco viac casu, kym chcipne. Hned na zaciatok napisem, ze vysledkom je jedna z najlepsich hororovych adaptacii Stephena Kinga, ktory sa tu aj mihne ako predavac v lekarni. Film ma perfeknte vybudovanu atmosferu a fyzicka premena hlavneho hrdinu je pôsobiva. Trochu zvlastne pôsobi postava mafiana, ktoreho hra Joe Mantegna. Na jednej strane je neskutocne zabavna, ale zaroven narusa temnu komornu atmosferu a robi z filmu najprv komediu a v zavere zase tupy akcny film. Ale aspon je akcia kvalitne prevedena. Trochu ma sklamal aj ironicky zaver, ktory bol od chvile, ked cigoš zbavi hlavneho hrdinu kliatby, dost predvidatelny. Nenazval by som to nejakou velkou slabinou, len to mohlo byt natocene nepredvidatelnejsie. Napriek tomu a obcas nekonzistentnej atmosfery filmu je vysledok uchvatny a ja som z filmu nadseny. 8/10. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Od knižnej predlohy sa to nejako prenikavo nelíši, takže invenčný vklad scénaristu a režiséra v jednej osobe sa limitne bíži nule. Lenže: Stephena Kinga mám ako spisovateľa rád, jeho knihu "Schudni!" tiež, hereckým partom Cigáňov nemám čo vyčítať, mystika a tajomné, no prenikavo nenávistné zaklínačky spojené s týmto etnikom tiež patria k mojim obľúbeným a bezvýchodiskové zohyzdenie spoluprekliatych predstaviteľov policajnej moci a súdnictva čímsi pripomenuli Carpenterov film"Na pokraji šialenstva (In the Mouth of Madness). Príbeh odsýpa bez zbytočných zádrhelov, či kudrliniek,ale to je skôr zásluha autora predlohy, i keď sprzniťje vždy čo, ako sa pri adaptáciách často presviedčam. No a keby aj nič z toho neplatilo, jednoducho potešilo takéto virtuálne vytrestanie advokátov ťažiacich z formálnych kľučiek zákonov, na základe ktorých vyhrajú v prospech akéhokoľvek zmrda všetky spory i trestné veci a potom sa kamarátsky nechajú mafiánmi hostiť, vedení len rastom zisku, sudcov, túžiacich sa priživiť na vedení a výsledku sporu a polície, idúcej po ruke platiacim obhajcom i sudcom-kamarátom. ()

swed 

všetky recenzie používateľa

Tyhle Kingovy adaptace mají vesměs jedno společné- jsou nepodařené. Zhubni není vyjímkou. Béčková režie a podprůměrné herecké výkony, za vlasy přitažený scénář, který se nelogicky potácí od jedné situace k druhé (ten chlap ze samopalem byl na mě skutečně moc) a nakonec skončí rádoby šokující pointou. Když se na film podívám z jiné stránky, vlastně jsem se bavil. Ten film je totiž tak špatný, až je dobrý (pro masochisty :). 3/10 ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (6)

  • Snímek byl promítán spolu s krátkým filmem Ghosts (1997) ve vybraných kinech po celém světě. (Roman.Ticka)
  • Stephen King, který je autorem knižní předlohy, si ve filmu střihl cameo roli. Ztvárnil postavu lékárníka Dr. Bangora. Bangor je město v americkém státě Maine, ve kterém King žije. (Zdroj: ČSFD)
  • U Halleckových nad jídelním stolem můžeme vidět plakát s obrazem „Breakfast Time“ od malíře Wayne Thiebauda (1920–2020). (Petsuchos)

Reklama

Reklama