Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezcharakterný advokát Billy Halleck (Robert John Burke) zrazí pri nezodpovednej jazde autom Cigánku z jarmoku, ktorý prišiel do mestečka Fairview. Vďaka jeho reputácii mu ale ani len nevezmú vodičský preukaz. Po odchode zo súdnej sály sa ho dotkne starý Cigán a uvalí naňho kliatbu. Halleck začne v nasledujúcich dňoch drasticky chudnúť. Na pomoc mu v poslednej chvíli prichádza jeho nedávny klient - schopný newyorský mafián Richie Ginelli (Joe Mantegna) Filmovej adaptácie románu Richarda Bachmana Thinner sa ujal Tom Holland, režisér Detskej hry a Časožrútov (podľa knihy Stephena Kinga, ktorý sa v dnešom filme mihne ako Dr. Bangor). (tron)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Námětem působivě bizarní a ve vztahu k >jistým< americkým >spoluobčanům< i tak nějak >mile nekorektní< horůrek, formou pak však film zpackaný snaživě nejapným téměř televizním režijním zpracováním i machou imbecilně přehrávajících "bílých mužů z města"... Hm... Tak za takhle zabitou šanci by si tvůrci snad zasloužili proklít! . . . "Zhebni...", Tome Hollande... %-[ - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2010 na ČT1, bohužel s tradičně otravně mizerným českotelevizáckým dabingem a v podivně ořezaném obrazu, hodnocení 422., hubený komentář zde zklamaný a i bez jahodového koláče otrávený jako mnohý - 27.2.2010) ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Bill Halleck je obéznym chlapíkom s povesťou bezcharakterného advokáta s dobrými známosťami, ktorého po tragickej nehode na osobnom aute jeden z kolegov vrátane sudcu omilostia zo zabitia starej cigánky. Keď už sa zdá, že mu v ceste nič nestojí, opak sa stáva pravdou. Pri odchode zo súdu k nemu podíde starý "vajda", ktorý na neho uvalí kliatbu. Bill má chudnúť do vtedy, kým sa nerozpadne. Tak už máme odpoveď na otázku, odkiaľ pochádza námet k hororu "Drag me to hell". Na deväťdesiate roky celkom slušne spracovaný snímok so zaujímavou story. Divák by však okrem pár pekných gore záberov mimoriadnu atmosféru očakávať nemal. Popravde, keby tento horor nie je v dabingu, len sťažka by som mu venoval pozornosť. Na zabitie nudy, dá sa - 55%. ()

Reklama

salalala 

všetky recenzie používateľa

Nehoráznej hardcore. Naprosto geniální nápad (což je u Kinga v drtivé většině normální) zpracovaný poněkud sterilně. Horor to neni ani náhodou, ale napínavý to místy je. Burke to zahrál excelentně, kvalitní práci odvedli i trikaři. Dobře se na to kouká, a i když někdy logika hapruje, dá se to přežít. Závěr filmu je neskutečnej nářez, Burke si to neskutečně vychutná. Jediná škoda je, že Kingova kniha (kterou ale napsal pod pseudonymem Richard Bachman) ještě nevyšla česky, protože by mě zajímalo, jak moc se film od knihy liší. A předpokládám, že hodně, jak znám Kingovy adaptace. Ale na jedno shlédnutí to vůbec není špatný. Asi vás po tom na chvíli přejde chuť držet dietu. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Ušlo to. Jeden z tých slabších príbehov Stephena Kinga, ktorý na plátno preniesol režisér Chuckyho (Detská hra (1988) Tom Holland. Herci hrajú dobre a hlavne boli výborne vybratí (najmä ten cigán, ktorý uvalil kliatbu), masky a premena hlavného hrdinu sú solídne, film príjemne odsýpa, nenudí a záverom mierne prekvapí. Vo výsledku je to teda hororovo lightová jednohubka (báť sa nebudete), na ktorej cítiť rukopis režiséra, ktorý podobné jednoduché hororové báchorky zvládal a ktorý z tuctového námetu vyťažil podľa mňa absolútne maximum. Škoda že v dnešnej dobe podobní režiséri, ktorý celú kariéru točia viac-menej len jeden žáner( ale za to majú remeslo v malíčku) chýbajú... PS: King tu má malé cameo. 60% ()

gumli 

všetky recenzie používateľa

Filmový prepis románu od Stephena Kinga.U nás známy pod menom Kliatba.Nie najleší horror,ale ani kniha nebola taká dobrá ako iné kingovky.Ale je dosť zábavný dá sa sledovať bez nudy.Škoda že film neprišli natočiť na Slovensko,tú máme cigánov aspoň 20 krát viac ako v USA,mali by si z čoho vyberať,prípadne nejakých aj odviezť do USA.A zadarmo.Priemerný film,ale pre fanúšikov Stephena Kinga povinnosľ. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (6)

  • Stephen King, který je autorem knižní předlohy, si ve filmu střihl cameo roli. Ztvárnil postavu lékárníka Dr. Bangora. Bangor je město v americkém státě Maine, ve kterém King žije. (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek byl promítán spolu s krátkým filmem Ghosts (1997) ve vybraných kinech po celém světě. (Roman.Ticka)
  • U Halleckových nad jídelním stolem můžeme vidět plakát s obrazem „Breakfast Time“ od malíře Wayne Thiebauda (1920–2020). (Petsuchos)

Reklama

Reklama