Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je slobodný muž, ktorý v prímorskom meste na Floride vychováva svoju výnimočne nadanú neter Mary (Mckenna Graceová). Frank chce Mary dopriať obyčajné, šťastné a pokojné detstvo so všetkým, čo k nemu patrí, ale zámery mu prekazí jeho panovačná matka Evelyn (Lindsay Duncanová). Keď sa zámožná Bostončanka dozvie o matematickom nadaní vnučky, rozhodne sa o ňu postarať sama, pričom jej ďalšie plány by mohli Franka a Mary rozdeliť. Keď sa v rodine neznesiteľne vyhrotia ostré spory a napäté vzťahy, strýko s neterou musia neodkladne konať. Podporu nájdu nielen u ich domácej pani a najlepšej priateľky Roberty (Octavia Spencerová), ktorá im nezištne pomáha a ochraňuje ich, ale aj u mladej učiteľky Bonnie (Jenny Slateová), ktorá spolu s Frankom zdieľa starosti aj obavy o nadanú žiačku a jej budúcnosť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (311)

castor 

všetky recenzie používateľa

Chris Evans střídá velké produkce spojené zejména s jeho stěžejní komiksovou rolí s menšími projekty, u kterých projeví svůj slušný herecký talent. Překvapil i coby režisér (Noc v New Yorku), kterak potěšil všechny, kteří prožili nejednu probdělou noc. Čerstvá školačka, jinak jeho neteř, tentokrát oplývá zázračným matematickým talentem, takže vypočítá příklady, o kterých většina dospělých ani neslyšela. Je to promyšlený útok na city, kdy se potýkáme s tím, jakou výchovu zvolit (po letech se ozve panovačná babička s nemalými ambicemi). A samozřejmě to ve finále do sebe všechno krásně zapadne. Potěší civilní podání i dětská bezprostřednost Mckenny Grace (*2006). Návrat Marca Webba ke svěžímu nezávislému vánku á la 500 dní se Summer potěší. PS: Děvče nicméně tužku drželo jako kopyto. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Naozaj, nieje to len na city hrajúci snímok. Snímok plný klišé, sentimentálnych scén a do očí bijúcej snahy o spravodlivosť, aj napriek tomu, že v dnešnom svete by sa podobný príbeh odohral v ďaleko pesimistickejších výhliadkach. Je to akýsi balzam pre nás, ktorí sa nechcú vzdať aspoň pomyslenia na svetlé zajtrajšky ( a vy ostatný pašeráci všetkého zlého, viete na čo myslím ). Remeselne sa tu niekto pomazlil s kamerou, citovo sa tu niekto snažil niečo zdeliť. Je len škoda, že tých kreténov začína byť viac, aby ocenili prístup tohoto filmu. ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku sa mi film páčil, pretože vypadal ako jeden z tých nízkorozpočtových nezávisákov nabitých hláškami, avšak postupne sa prevalil do takej akoby rodinnej, pritrúblej drámy, kde som si najprv všimol, že vidlácky red neck soundtrack je úplne nahovno a odveci, rovnako, ako i strýko malej Mary, Chris Evans, ktorý nemal úplne jasno v hlave, čo chce. P.S. Diana ani vo filme nehrala, ale pila krv aj tak! ()

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Další pěknej, emocionálně vystavěnej příběh. Drama o zázračným dítěti, ze kterýho chtěj všichni dostat maximum ve svůj prospěch. Nebylo by to asi nic tak skvělýho, nebýt hlavních dvou hrdinů. Chris Evans v trochu odlišnější poloze než jak ho známe z Kapitána. A talentovaná dětská herečka, který uvěříte úplně všechno . ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Možná už jsem to někdy zmínil, ale Chris Evans je ten největší borec na světě a děsně rád bych s nim zašel na pivko. A kdo viděl (500) Days of Summer a nedoceněnou dvojku Spideyho, tak pravděpodobně chápe, proč chci od Webba vidět absolutně každej film. A Lindsay Duncan prostě prominete všecko, já neměl na výběr. Jo...uhodli jste, tenhle chytře napsanej kousek doporučuji absolutně každému...100% ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (13)

  • Přestože malé školačce Mary mělo být ve filmu 7 let, její představitelce Grace Mckenna bylo v době natáčení už 10 let. (Nikitera)
  • Na natáčení měli herci a štáb sklenici za nadávky. Do sklenice přibylo 5 amerických dolarů za sprosté slovo a 10 amerických dolarů za slovo na F. Přispěla dokonce i malá Mckenna a Chris doteď nějaké peníze dluží. (Azuko)

Súvisiace novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama