Reklama

Reklama

Universum: Triumf paradajky

(TV film)
  • Česko Pravda o rajčatech (viac)
Rakúsko, 2014, 50 min

Obsahy(1)

Originálna peruánska paradajka "Tomat" bola žltá a španielski dobyvatelia, ktorí ju objavili pre starý kontinent, si ju pochvaľovali ako pekne kvitne. Ale v Španielsku, na horúcom slnku, zmenila tvar a stala sa okrúhlou a červenou. V Rakúsku, tak ako u nás, je to "rajské ovocie" - čiže paradajka alebo rajčina. V Taliansku jej hovoria "zlaté jablko". V priebehu rokov sa tvar rôznych odrôd tejto zeleniny menil a mení sa dodnes. Vydajte sa na pútavú a zaujímavú cestu po stopách paradajky. (STV)

(viac)

Recenzie (4)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Vraj sú už preč tie časy, keď paradajky z obchodu chutili ako červené balóny s vodou. Neviem kde, ale väčšina tak chutí stále. Ešte si chvíľu počkáme na dokonalého kríženca chuti, vône a konzistencie. Z filmu som sa veľa nedozvedel, je to skôr zbierka rôznych zaujímavostí o paradajkách. Sem tam nejaká perlička, ako že kečup aj pretlak pochádzajú z Číny, čo vlastne nepochádza? ()

gazogazo 

všetky recenzie používateľa

Já a rajče cestujeme všude spolu.... jak má tohle člověk hodnotit? Ale třeba je to reklama na trávu, jestli jo, tak dávám za zboziznalstvi 5 , jako že se kacanova jmenuje ! ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama