Reklama

Reklama

Zahalený do tibetského plášťa stojí s hrdo vztýčenou hlavou uprostred ulice kdesi v San Franciscu. Dvoma pištoľami veľkého kalibru mieri na svojich protivníkov a situáciu má dokonale pod kontrolou. Náhle vyskočí s dramaticky vejúcim odevom na strechu neďaleko stojaceho auta a vzduch začnú rozrážať dávky guliek z jeho zbraní - bez akéhokoľvek náznaku náhlenia sa či námahy. A i keď počet jeho súperov zdanlivo bezhranične narastá, okolo neho sa neustále šíri dôstojný pokoj budhistického duchovného... Bezmenný tibetský mních neidentifikovateľného veku (Chow Yun-Fat) je už 60 rokov strážcom magického zvitku pergamenu, ktorý ukrýva tajomstvo bezvýhradnej moci a večnej mladosti. Cíti, že pomaly nastal čas, aby našiel a do všetkého zasvätil svojho nástupcu. V Spojených štátoch natrafí na egocentrického vreckára Kara (Seann William Scott), ktorého po počiatočných nezhodách vezme pod svoje ochranné krídla. No skôr, ako čarovný zvitok môže zmeniť svojho majiteľa, dostanú sa obaja muži do konfliktu s prestarnutým nacistickým dôstojníkom Struckerom (Karel Roden), ktorý si chce ziskom pergamenu podmaniť svet - a tiež zaistiť omladnutie... Spolu s tajomnou kráskou Jade (Jaime King) sa Kar a bezmenný mních pokúšajú o takmer nemožné - záchranu sveta... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (325)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Moderne a zároveň aj mierne historicky ladené sci-fi s neobyčajným obsadením a príbehom. Má veľa nezabudnuteľných scén ako šplhanie sa, scény v ďalekej Ázii, či záverečné boje. Karel Roden predviedol jednu zo svojich naozaj podarených rolí. Že niekomu nesadla táto akčná sci-fi môj problém nie je, je to síce šialené, ale má to myšlienku a je to zaujímavé. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Eric Serra: 1. Kung ,2. End of Destiny ,3. Temple of Sublime Truth ,4. The Power of the Scroll ,5. Enjoy Your Vacation ,6. My Brother Monks ,7. You are not Bulletproof ,8. Double Chase ,9. The Monk and the Thief ,10. Bloody Tourist ,11. Darklub ,12. Karmonk ,13. The Monk with No Name ,14. The Golden Palace ,15. Give Me A Report ,16. Tricked Pickpocket ,17. Eastwoo ,18. Buttertea ,19. It Is About Peace ,20. I Am Not a Hero ,21. The Noodle Soup Recipe ,22. Kojima ,23. Flytime ,24. The Responsibility of the Scroll ,25. Your Idea of a Joke ,26. A Little Test ,27. Checking the Distance ,28. Jade's Mansion ,29. Priceless ,30. Shikanelp ,31. Crazybitch ,32. Struker and the Mirror ,33. Annoyox ,34. The Last Verse ,35. Flying Tattoos, ()

Reklama

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Dalo se to. Je to jako omletá videokazeta s filmem z 80.let. Tady by jako příklad by posloužil film Zlaté dítě. Jenže na ty kazetě byla už dříve omletá čínska kung fu mlátička. A tak se stalo , že omletá kazeta spojila v jedno. Vysledek je proto brát spíše jen na vymytý mozku. Roden si nácka užívá, Yun-Fat spíše hraje na pul plynu a Scott pořád nevypadl ze Stiflerova stínu. Do toho počitačové kung-fu , trapný moudra a jedna fakt sexy kočka. Lehký podprůměr na který jsem šel do kina jen díky vyhranému lístku , kde jsem nakonec byl uplně sám. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Je až k pláči, jak s hereckým potenciálem a charismatem Chow Yun-Fata dokáží za oceánem plýtvat. Tentokráte hraje bezejmenného mnicha, chránícího posvátný svitek, zaručující nestárnutí. V patách mu je ale (jak jinak než) parta bezpáteřních týpků, v čele se slizkým náckem Karlem Rodenem, který by v Americe vzal asi kteroukoli roli. Avšak nastane chvíle, kdy za sebe musí vybrat zástupce. Volba padne na amerického zlodějíčka, který pochopitelně mnohé pochopí, společně se prokopou naivním příběhem a všichni budou šťastní až do smrti. Nepříliš potěšen bude ale divák, který se tuhle bezduchou slátaninu rozhodne shlédnout. Režisér je sice možná solidní klipař, ale těch Matrixů už bylo relativně dost. Příběh je děravý, dialogy přiblblé, akce je jakoby vymýšlená přímo na place - rovněž chybí napětí a především jsem dlouho neviděl tak nelogický střih, jednotlivé záběry jsou mnohdy nehorázně špatně nastříhané. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Tiež si nemyslím, že by niekto z tvorcov chcel natočiť to, čo som napokon videl ja. Už ten začiatok bol vyslovene hnusný, trápny a debilný, to by sa však všetko ešte dalo, lenže okrem toho aj neskutočne odfláknutý, ako od partičky tínedžerov popoludní na záhrade po pár šlukoch trávy. Len ten môj neotrasiteľný zvyk snažiť sa dopozerať aj tú sebeväčšiu sprostosť ma asi prinútil nezabaliť to už vtedy. A Chow Yun-Fat, samozrejme, ale s hongkonským filmovým priemyslom je to asi skutočne vážne, keď sa dal na toto nahovoriť. Skôr asi vypili aj s Johnom Woo príliš veľa ryžového vína, pretože výsledok nezachránila ani charizma jedného, ani schopnosti druhého. Predsa len to nie je až také zlé, len sa mi zdá, že na tej producentskej stoličke dlho nesedel a pri záverečnom zostrihu to už asi totálne vzdal. Nechápem, ako sa to kedy zaseklo, pretože prvá polovica je fakt dobrá, Seann William Scott po tých svojich dementných úlohách skutočne prekvapuje, bojové scény sú nádherné, choreografia vycibrená, všetko fičí . . - a zrazu to rovnako rýchlo všetko zmizne . . - a už sa nevráti. Kam, to netuším, možno je za tým tá temná nacistická technológia, ale každopádne ma už v druhej polke filmu nič zo stoličky nedvihlo. Paul Hunter je starý videoklipár, a po tomto filme sa ani trochu nečudujem, že sa natrvalo ( dúfajme ) vrátil k umeleckým útvarom dlhým maximálne niekoľko minút, a okrem toho nevyžadujúcim absolútne žiadny zmysel. Hádam aj dobre, že dostal do rúk takú nehorázne fušerskú zlátaninu, ani vo sne nechcem vidieť, čo by urobil s aspoň o milimeter lepším scenárom . . ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (12)

  • Natáčeno od 9.března do června 2002 v Kanadě, převážně pak v Torontu a Hamiltonu. (Stocki)

Súvisiace novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (viac)

Reklama

Reklama