Reklama

Reklama

Problémy s Harrym

  • Česko Potíže s Harrym (viac)
Trailer

Jakéže jsou Potíže s Harrym? Faktem je, že Harry je mrtev, ale přestože tato skutečnost nikomu příliš nevadí, všichni se cítí být vinni. Poté, co je s typickým Hitchcockovským humorem tělo několikrát vykopáno a milostné vztahy mezi hlavními postavami se rozhoří, pravá příčina smrti je odhalena a s Harrym už potíže nikdo nemá. Film nabízí příjemnou zábavu a mnohé překvapí svou odlišností od děl, na která jsme od tohoto mistra napětí zvyklí. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (133)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Nikdy bych neřekl, že mne takhle potěší komedie naplněná decentním humorem, ještě před pár lety bych se na podobný film zřejmě neměl ani chuť podívat. Vychází mi z toho, že jsem konečně těsně před čtyřicítkou dospěl a nebo už stárnu, aniž bych kdy dospěl, nu to je koneckonců problém můj a mých hormonů, nikoliv mrtvého Harryho a potíží, které způsobilo jeho nešťastné položené tělo. Pro mne tedy byly Potíže s Harrym velkým překvapením sebe sama a při skvěle sestavených dialozích jsem se parádně bavil. ()

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Pohadkoveji podzimni krajinku najdete jen ztezi a do teto obrazkove lokace vam Hitch napali mrtvolu a s ni spojenou obrovskou davku vtipnych situaci a dialogu. To bohuzel trva jen prvni hodinu, zbytek uz je jen nezazivny dojezd. Jak ale Hitch potvrzoval i ve vetsine svych vaznejsich filmu, smysl pro humor mu urcite nechybi. Harry byl take zacatek vyzivne spoluprace s Bernardem Herrmannem na dalsich 10 let, ktera ozvucila Hitchcockovu zlatou eru. "I saw him when he was dead." "Yeah, he looked exactly the same when he was alive, except vertical." 6/10 ()

Reklama

Melies 

všetky recenzie používateľa

7 / 10 Problémy s Harrym mi svojim humorom pripomínajú Kubrickovho Dr. Divnolásku - snáď nikde inde sa postavy nesprávajú tak absurdne a použijúc výraz našich bratov Čechov, 'mimo mísu' ako v týchto dvoch filmoch. A skutočne - chlapík odbachne nejakého cudzinca a jediné čo ho trápi je ako ho čo najskôr zakopať, staršia pani si s ním vzápätí dohodne rande, vdovu po Harrym informácia o jeho smrti vôbec nerozhodí atď. Dá sa povedať, že je to taká rozprávka pre dospelých - či už svojou vizuálnou farebnosťou alebo správaním hlavných aktérov. Úplne ma odrovnal koniec, kde si všetci vyberali nejaké tie darčeky ako odmenu za predané obrazy - skutočne ako v nejakej rozprávke o kúzelnom poklade. A ten happy end, to snáď vraví za všetko. A tie hlášky... PS: Neviem ako vám, ale mne osobne sa na celom filme najviac ľúbili jeho aktéri - hlavne už vyššie spomínaná vdova po Harrym, tá bola jednoducho špičková. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,MOŽNO SA ZASTAVÍM ZAJTRA." ,,TO JE KEDY?" ,,DEŇ PO DNEŠKU." ,,TO JE VČERA. DNESKA JE ZAJTRA." ,,TO BOLO." ,,KEDY BOLO ZAJTRA VČERA?" ,,DNESKA." ,,JASNÉ, VČERA." __ Roztomilé úvodné titulky predznamenávajúce komediálny pôvod filmu striedajú zábery tak nádhernej jesene, že sú mnohé z nich hodné zarámovania. Hitchcock si denne v novinách čítal čiernu kroniku a keď preto netradične siahol po komédii, bol čierny humor jasnou voľbou. Na jednanie postáv v prítomnosti nebohého Harryho si vďaka ich britkým dialógom divák rýchlo zvykne, omnoho nevierohodnejšie mi prišlo akési pomalé plynutie času, v ktorom sa množstvo udalostí zbehne iba v priebehu niekoľkých hodín. ,,Problémy s Harrym" sú inteligentne a dômyselne napísanou oddychovkou, pri ktorej sa divák skôr pousmieva než smeje, ale pokiaľ by mal Hitchcock nakrúcať iba filmy obdobného razenia, nikdy by si nevybudoval renomé takého významného režiséra. (1228. hodnotenie, 114. komentár k filmu) ()

tatanapope 

všetky recenzie používateľa

Strašně se mi líbil ten černý ironický humor ve filmu , nebylo ho sice moc , ale zase stál za to . Když zakopali mrtvolu a jeden řekl : ,, A už se tady neukazuj ´´ tak jsem se fakt parádně bavila a i když tam nebylo toliko mluveného vtipu i ty situace byli neskutečně vtipné , to jak mrtvolu několikrát zakopali a pak zas vykopali , no rozhodně se na to někdy podívám zase . Viděno v rámci Season Challenge Tour 2015 ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (24)

  • Alfred Hitchcock si přečetl román J. T. Storyho a napadlo ho, že by z toho mohl být zajímavý film a předal ho spisovateli J. M. Hayesovi, aby z něj udělal adapci pro plátno. Story se svým nakladatelem prodali práva k filmu za 11 000 amerických dolarů a až když byla smlouva podepsána, zjistili, že kupcem byl slavný hollywoodský mistr hororu. (Epistemolog)
  • Film byl jediným Hitchcockovým snímkem v produkci Paramountu, který nebyl ziskový. Ztráta byla dle odhadů samotného Hitchcocka cca půl milionu amerických dolarů. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)
  • Jeden z producentů H. Coleman objevil 20iletou Shirley MacLaine na jevišti v muzikálu "The Pajama Game". Po představení šel za ní do zákulisí a představil se jako zástupce Alfreda Hitchcocka a studia Paramount. Druhý den na to se už Shirley učastnila kamerové zkoušky na svůj první film. (Epistemolog)

Reklama

Reklama