Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (120)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Naivně se snažím s poctivostí nejdál dojít a nemám přitom příliš pochopení pro flákající se nefachčenka, ale ve filmu nemám nic proti tomu, když si nějaký sympatický příživník nalezne zazobanou sponzorku svého nákladného poflakování. A stříháním ušima vyjadřuji svou spokojenost, když po jednom podobně úspěšném sňatku začal lišák Hitchcock probouzet novomanželku Linu z jejího růžového snu a podsouvat jí myšlenky o přímé úměře Johnnieho štěstí na výši vyplacené životní pojistky pro veselého vdovce. Zkrátka nesnáším nesmyslně bohaté lidi a proto jim ze srdce přeji, aby si nikdy nemohli být jisti, zda by je jejich partner miloval i s holou řití. ()

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Kapku slabsi Hitchcock, ktery ale tradicne schopne stupnuje napeti a z neceho, co zacina jako oldschool romantika vymackne solidni thrillerovou atmosferu. Cary Grant v netypicky protivne roli a naopak sympaticka Joan Fontaine s libeznym hlasem, ktera si za to dokonce shrabla Oscara. 5/10 ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

KOMENTÁR OBSAHUJE ZÁSADNÝ SPOILER! Štvrtý Hitchov americký film. Zaujímavá a pomerne nevšedná prácička, ktorá je viac než čímkoľvek iným romantickou drámou. Romantickou drámou s prvkami noiru, Hitchovho typického nadhľadu a... gialla? Túto poznámku nechám bez rozvedenia, ale minimálne jedna scéna mi dáva za pravdu. Lamač sŕdc na plátne aj v skutočnosti Cary Grant žiari, ako inak. Jeho postavu využíva na dve veci - Hitchcockove klasické zobrazovanie rozličných spoločenských vrstiev a príslušníkov s odlišným postavením, za druhé ako záhadnú a nepredvídateľnú figúrku, ktorá vás pobaví rovnako dobre ako vám spôsobí behanie mrázu po chrbte. Tá postava je až fascinujúca - povaľač, stávkar, ktorý si neustále požičiava, sukničkár a... chladnokrvný vrah? Joan Fontaine samozrejme skvelá. Parádna a zvláštna (ne)žánrovka, ktorú nehodnotím na plný počet len z dvoch príčin: 1. v kútiku duše som dúfam, že sa z Granta vykľuje ten rafinovaný zabijak s tvárou anjela a 2. nevšimol som si Hitchovho camea!!! 85% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ďalší šarmantný thriller od Hitcha. Ešte stále typický zmenami žánru, hlavne komediálne ladenie je zo začiatku veľmi cítiť a načrtnutie ľúbostnej romance tiež nemohlo chýbať. To všetko sa však, chvalabohu, neskôr mení s rozohranou, veľmi zaujímavou krimi zápletkou. Na ňu, a na ozaj dusnú atmosféru si však budete musieť dobrú polhodinku počkať. Film sa však potom nečakane rozbehne a ja zisťujem, že celá ta maškaráda predtým, mala nejaký zmysel pre pointu celého príbehu. Využitie hereckej minulosti Caryho Granta zo známych veselohier, je naozaj nečakaným krokom, ale vyšiel stopercentne. Škoda, že tak nevyšiel aj celý film. 75%. ()

Flakotaso 

všetky recenzie používateľa

Hitchcock byl prostě génius. Scénu, kdy hlavní hrdinové hrají scrabble, by takhle žádný jiný rejža nenatočil. Film samotný se k jeho vrcholům počítat nedá. Ale Cary Grant tady vypadá neuvěřitelně záludně. Sice se nakonec ukáže že podezření bylo údajně falešné, ale stejně tam na konci cítím Hitchovo pomrknutí na diváka, aby si to každý přebral sám :) ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (19)

  • Režisér Alfred Hitchcock chtěl učinit jiný závěr, který bohužel ale nevznikl. Jeho nápad byl ten, že Lina (Joan Fontain) by se měla smířit s tím, že bude zavražděna. Píše dopis: "Drahá maminko. Dostala jsem se do strašných potíží. Vím, že mě zabije, ale já ho miluji natolik, že nechci dál žít. Myslím, že lidská společnost by před ním měla být ochráněna." Pak dopis zalepí a zanechá jej na posteli. Přijde Johnnie (Cary Grant) s mlékem a ona řekne: "Můžeš mi to poslat?" Vypije osudnou sklenici mléka, čímž skutečně spáchá sebevraždu, a zemře. Pak vidíme vesele se pohvizdujícího Johnnieho (Cary Grant), jak hází dopis do schránky. Tak jsem chtěl film zakončit. Zkrátka - černý humor. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • Premiéra filmu byla ve Radio City Music Hall v New Yorku. (SeanBean)
  • Film vychází z britského románu „Než poznáme fakta“ Anthonyho Berkeleyho Coxe z roku 1923. Práva odkoupila produkční společnost RKO v roce 1935. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama