Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (120)

sud 

všetky recenzie používateľa

Pro mě jeden z těch spíše průměrnějších Hitchcocků. Zajímavá zápletka tu sice je, ale hodila by se spíše na krátkometrážní povídku, nežli na celovečerní film. Rozvleklou a nedějovou první hodinu jsem takřka přetrpěl jen kvůli hercům (netypicky obsazený Cary Grant předvedl skvělý výkon, na Joan Fontaine se navíc skvěle kouká). Až napínavá závěrečná čtvrthodinka (včetně černohumorné hostiny), ústící v (mezích žánru) překvapivou pointu, mě probudila z letargie. 60%. ()

Flakotaso 

všetky recenzie používateľa

Hitchcock byl prostě génius. Scénu, kdy hlavní hrdinové hrají scrabble, by takhle žádný jiný rejža nenatočil. Film samotný se k jeho vrcholům počítat nedá. Ale Cary Grant tady vypadá neuvěřitelně záludně. Sice se nakonec ukáže že podezření bylo údajně falešné, ale stejně tam na konci cítím Hitchovo pomrknutí na diváka, aby si to každý přebral sám :) ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Kto očakáva mysteriózny triler s tradičnou hitchcockovskou atmosférou, bude asi sklamaný. Vyše hodinu sa totiž jedná o klasickú romantickú a konverzačnú idylku, veľmi nadľahčenú, ktorá v podstate ničím nezaujme. Teda, keď si odmyslím iritujúcu povahu jednej z hlavných postáv. Až v závere sa začne prejavovať mysterióznosť a stupňujúce napätie, ktoré má ale predvídateľný charakter. Grant je síce ťahúňom, ale má fejs dobráka, čiže na takéto role sa nehodí. Toho napätia by to chcelo oveľa oveľa viac, ale aj v tom prípade mám pochybnosti, či by to stačilo na lepší nadpriemer. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Celkom vydarená hra režiséra s divákom na spôsob niečo ako: Tak je lump, či nie je? Inak Cary Grant tu hral fantasticky, myslím, že najlepšie z toho, čo som s ním zatiaľ videl. Ukazuje, aký bol všestranný, teda až na tie komédie, tie mu moc nešli. Aj keď väčšina ho velebí práve za ne. A Joan Fontaine? No bábika, čo budem hovoriť. Celkovo sa na to dobre pozeralo, aj keď príbeh a niektoré udalosti okolo postáv občas skĺzavali k nude. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Kromě zklamání v podobě pointy je tu vláčný děj, který je tak trochu podvodem na diváka od úplného začátku a Alfred to viditelně ví. To mě trochu zklamalo, protože aby se mnou jen tak chvílemi laškoval režisér aniž by mi na plátně nabídl něco víc, než čekání na pravdu a dohady, mě tolik nebavilo. Kvalitní výkon Caryho Granta a Joan Fontaine nejde o nijak záživný ani výjimečný snímek, který by kromě technické stránky stál za druhé shlédnutí. Jinak mě trochu zarazila podobnost s Pochybnou ženou natočenou o pár let později ... ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (19)

  • Režisér Alfred Hitchcock na herečku Joan Fontaine pokřikoval, aby se „chovala jako bláznivá“, až se u ní rozvinula žaludeční neuróza, která natáčení zastavila na celý týden. (Pavlínka9)
  • Joan Fontain toužila po roli Liny natolik, že napsala Hitchcockovi dopis a sdělila mu, že bude klidně hrát bez nároku na honorář. (SeanBean)

Reklama

Reklama