Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(viac)

Videá (9)

Trailer 4

Recenzie (288)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď nejaký náš producent pozeral Miss Sloane a uvažoval o tom, či ho hodiť do multiplexov, tak sa pristihol pri tom, že je tak blbý, že vôbec nechápe dej a tak nebude otravovať ani širšiu verejnosť. No prvá hodina môže mnohých odradiť, ale keď sa začnú vyťahovať karty na stôl a keď v závere sú vytiahnuté tie najväčšie esá, tak mnohí pôjdu do kolien. Škoda, že nie v kine...Je tu pekelne prepracovaný politický thriller a zároveň tak aj trochu rozprávka, ale to myslím v tom najlepšom zmysle slova. Jessica je tu brutálne bitchy, čo je umocnené ešte tou jej prehadzovacou červenou ofinou. Po tomto a chytaní Usamu sa dostáva do mojej top trojky súčasných "in" herečiek. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

« Určite sa jedná o najzaujímavejší snímok z roku 2016, ktorý nezískal ani jednu nomináciu na Oscara, i keď by si minimálne herecká predstaviteľka Jessica Chastain i scenárista Jonathan Perera tieto prestížne nominácie zaslúžili » 『 To znamená, že i v „prestížnej” americkej Akadémii filmových umení a vied, skrátene: Oscar funguje v určitom slova zmysle = L-o-b-i-n-g, keď väčšina preferuje kvantitu nad kvalitou, a tak koľkokrát sa stáva oscarový film „o-s-c-a-r-o-v-ý-m” , čiže stráca váhu a význam !!! 』A o pragmatickom lobovaní je tento kompletný snímok režisérskeho veterána Johna Maddena, ktorý ma svojou dynamickou réžiou príjemne prekvapil, a že si ešte schoval eso do rukávu, tak tým si u mňa poistil - finálnu, maximálnu, piatu hviezdičku ! Jeho film je de-facto viacvrstvový, viacvýznamový, viacúčelový, než si to väčšina z nás vôbec myslí, klame svojim obalom, v ktorom obsahu sa skrýva niečo úplne iné, v čo nakoniec nedúfame, že sa vykryštalizuje v satisfakciu. _ Obsadenie je veľmi prospešné ! Zbadal som viacero pozoruhodných hereckých výkonov, a okrem hlavnej aktérky, by som napočítal aspoň na jednej ruke ďalších päť. Dĺžka mi neprekážala, lebo dejová línia bola dostatočne vyvážená, aby mi zabránila na to pomýšľať. Miss Sloane musíte jednoducho vidieť, a ja osobne som sa do nej strašne zažral, až to nie je pekné ! ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Fenomenální herecký výkon Jessicy Chastain, který je ale bohužel zabalen do scénáristicky děravého hávu, jež je navíc trestuhodně roztáhnut na příliš dlouhé stopáži. Nicméně ve chvílích, kdy tyto "dětské nemoci" vymizí, Miss Sloane funguje tak jak má - totiž jako skvělé politické drama, které nám bez skrupulí ukazuje dravý svět lobbingu a vše kolem něj. „Lobbying is about foresight. About anticipating your opponent's moves and devising counter measures.“ ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Typicky chladné korporátní drama z vysoké politiky a lobingu. Bohužel natočené poměrně dost krátkozrace a typicky "filmově" s finále, které nekoresponduje s relativně realistickou první polovinou a trochu přetáhlou, ale stále ještě únosnou polovinou druhou. Z části to zachraňuje Jessica, která hraje snad poprvé v životě zápornou a zároveň hlavní roli, načež si ji užívá dosytosti. Madden se chtět svést na úspěchu Michaela Claytona a jemu podobných, ale při bližším prozkoumání zjístíte, že ta sofistikovanost a promakanost tady není. Za tu slovní ekvilibristiku hlavní hrdinky alespoň těsně průměr. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"MIss Sloane" je podľa mňa skutočne ukážkou toho, ako sa robia dobré filmy. Možno má trošku ťažšiu tému na pochopenie pre všetkých, ale na druhú stranu je to podané tak dobre, má to vynikajúce tempo a postavy, ktoré si človek okamžite zamiluje. Nie pre to, aké sú sympatické, ale ako reálne na nás vyplynú. Najmä Jessica Chastain v role Madelaine Elizabeth Sloane. Ona priam žije túto rolu a nebol moment, ktorý som jej v tom neuveril. Natoľko bola presvedčivá. A rovnako musím povedať, že aj ostatní členovia jej tímu a jej oponenti sú zaujímavé postavy. Plus máme tu ľudí, ktorí na jednej strane chcú, aby si ľudia (najmä ženy) kupovali viac zbraní a naopak tí, ktorí nechcú, aby sa zbrane dostávali tak jednoducho k ľuďom. A Elizabeth si zvolí práve tú druhú možnosť. A použije akékoľvek prostriedky, aby vyhrala. Jej postava je veľmi zaujímavá a veľa sa o nej aj dozvieme. A občas ňou človek opovrhuje, no súčasne v nej nachádza niečo zaujímavé. Najlepším momentom filmu je pre mňa ale posledných 10 minút, kde bude mať Elizabeth jeden z najlepších filmových monológov, ktorý som kedy počul a najmä obohatený o jeden z najlepších zvratov vo filmovej histórii. Aspoň z filmov, čo som ja mal možnosť vidieť. Podľa môjho názoru je to tak výborne zvládnuté, že by si to zaslúžilo nejakú cenu. Wow. Prekvapivé, dokonalé a priam cítiť z toho všetko, k čomu sa film staval počas celej doby. Pre fanúšikov drámy a silných ženských osobností je tento film povinnosťou. Ja som si ho užíval naplno celú dobu, hoci téma lobbyzmu je trošku náročnejšia. Ale postupne sa film stáva pochopiteľnejším. Určite stojí za váš čas. Hodnotenie: A ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (7)

  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)
  • Adresa, kterou Sloane (Jessica Chastain) ke konci filmu nadiktuje novinářům (193.184.216.449), není platná IP(v4) adresa – ta sestává pouze z čísel od nuly do dvě stě padesáti pěti. (kriplozoik)

Reklama

Reklama