Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napriek zákazu svojho otca Nemo hneď prvý deň v škole opúšťa bezpečie korálového útesu a vydáva sa do hlbokej vody, aby kamarátom dokázal svoju odvahu. Nanešťastie ho odchytí športový potápač a Nemo skončí v akváriu v prístavnej zubnej ordinácii v Sydney. Jeho nešťastný otec s pomocou modrej korálovej rybky Dory, trpiacej stratou krátkodobej pamäti, vypláva na jeho záchranu. Cestou čelia mnohým nebezpečenstvám a stretajú najrozličnejších obyvateľov morských hlbín. Medzitým Nemo spolu s ostatnými obyvateľmi akvária – pračudesnou partiou morských tvorov – pripravuje plán úteku späť do mora... (TV JOJ)

(viac)

Videá (14)

Trailer 1

Recenzie (897)

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Prozatím nejlepší animák. Je to velmi vtipný film, ale zase dokonale pravdivý obraz života přenesený do mořské říše, tak aby zaujmul všechny věkové kategorie. Malé děti se zasmějí a zamilují si krásnou mořskou flóru a faunu, dospělí se pousmějí při parodiích na známé snímky a scénám, "které dělají, že chtějí být vtipné" a ti nejstarší si (možná) zapláčí na klaunem (depresivní téměř Allenovská figura), který není vůbec vtipný (no není to inspirováno Pratchettem a jeho cechem klaunů?). Hledá se Nemo téměř stírá rozdíly mezi animovanou a hranou formou. Dramatická výstavba příběhů je až neuvěřitelně dospělá, dočkáme se i několika scén, které jako by z oka vypadli známým thrillerům a dokonce nás překvapí humor vybroušený k dokonalosti. Pixar opět překonal sám sebe. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Pixar maratón pokračuje s filmom "Finding Nemo". Myslím si, že na svoju dobu to bol opäť revolučný film, ktorý posunul hranice počítačovej animácie na úplne nový level a myslím si, že aj po 14-tich rokoch ten film stále vyzerá vynikajúco. Kým predošlé filmy Pixaru možno kategorizovať ešte do éry, kedy sa dali v počítačovej animácii prekračovať určité hranice, myslím si, že tu prekonali sami seba na dlhú dobu a vytvorili jeden z najúžasnejšie vyzerajúcich filmov svojej doby ako aj dnes. Ale nielen je animácia absolútne na top úrovni. Postavy sú skvelé, film je svieži a vtipný. Ellen DeGeneres tu absolútne žiari a prináša maximum komédie, čo môže. Všetky malé postavy z filmu sú veľmi zapamätateľné a len tie malé momentky ostanú v pamäti. Ako napríklad skupina rýb, čo rada robí imitácie a hádanky. A nikdy nemôžem zabudnúť, ako imitujú Marlina. To je perfektná scénka. Ale aj všetky postavičky z akvária, pelikán Nigel, alebo aj čajky, ktoré sú jedna ako druhá, no i tak mám pocit, že je s nimi obrovská dávka komédie. Má to srdce na pravom mieste, veľmi dobre ale vyvažujú aj komédiu s drámou a film dáva ako deťom, tak aj dospelým dobré lekcie do života. "Finding Nemo" je podľa mňa stále jedničkou. Na svoju dobu revolučný a ohromujúci film, v dnešnej dobe stále ohromné dobrodružstvo, ktoré nadchne. A nemám problém sa k nemu kedykoľvek vrátiť. Hodnotenie: A+ ()

Reklama

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Ak by som mal zhodnotiť film po vizuálnej stránke nezmôžem sa na nič iné ako wow. Miestami som neveril, že pozerám na animované more a že nie je naozaj skutočné. Ďalším veľkým plusom pre film boli dialógy postáv. Malé rybičky školského veku majú naozaj zaujímavé témy na rozhovory. Každá scéna sa nezaobíde bez humoru a konečne ide o klasický či vlastne normály humor, chválim hlavne rybku tuším Dori sa volala, tá tými hláškami len chrlila. Stále neviem prísť na chuť tomu zelenému Shrekovi. Humor v jeho filme je až moc odlišný od pojmu "normálny". Ale všetci priaznivci tohto humusného zloobra neberte to v zlom. Celá recenzia: TU ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

8 / 10 Ja si jednoducho nemôžem pomôcť, no už od dôb prvého dielu Toy Story som si Pixarov skutočne zamiloval - páči sa mi, že až na jednu výnimku nerobia len ďalšie a ďalšie pokračovania osvedčených filmových trhákov, aj napriek tomu, že je to nepomerne jednoduchšie, rýchlejšie a hlavne lacnejšie, a stále sa púšťajú do niečoho nového - to je v dnešnej dobe vlastnosť hodná obdivu. A nielen to! Ono im to aj vždy vychádza - a Hľadá sa Nemo nie je výnimkou. Jednoduchý príbeh, ktorý sa dá opísať jednou vetou a ktorý pochopí aj to najzadubenejšie detsko na svete, poprepletaný vtipmi a narážkami, nad ktorými ohrnie nos len ten najsuchárskejší prďola na svete. To všetko v prekrásnom digitálnom háve s pôsobivým hudobným podmazom - čo iné ako päť hviez-... ááááálebo predsa len nie - zostaňme jednoducho pri skutočne výbornom animáku. Nič viac, nič menej. Nestačí? ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Prvoplánová nuda bez emocí s pár hezkými/vtipnými momenty. U většiny animáků brečím už v úvodu (a nemusí tam být ani nic smutného nebo dojemného xD), u "Nema" ale za celý film neuroním ani slzu. Edit: Po zhlédnutí "Úžasňáků" zvedám na 3*, protože ti jsou ještě o level níž. Možná i o dva. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (93)

  • Kladivoun velký se neživí rybami, takže by se neměl objevovat ani na srazu anonymních žraloků. (LoLaa)

Súvisiace novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (viac)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (viac)

Reklama

Reklama