Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Żakovo vyprávění o vězeňské službě je jasným svědectvím o tom, jaká je jím zobrazovaná realita, svět obydlený zloduchy a desperáty, kteří jsou přece těmi „dobrými", přestože vypadají hrozivě. Snímek klade otázku, v jakém stavu jsou ti, v jejichž duchovním pojivu se usazuje smog našeho světa. Existenciální otázky však nezastiňují žánrové zasazení filmu, což je bezpochyby dobře. Żaka podle všeho zajímá otázka morální ambivalence bez ohledu na to, že jeho úvahy zaznívají mezi hlasitou střelbou a úderem pěstí. (Kino na hranici)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (33)

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Parádní jízda s polským vězeňským konvojem ke spravedlnosti. Pár členů vězeňské služby, jeden přepravovaný vězeň a nahodile odkrývané karty jednoho tajemství, bohatě stačilo k vytvoření napínavého thrilleru, ve kterém si všichni mysleli, že právě oni mohou rozhodovat o životě druhých. Poláky opět velmi chválím. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Začiatok celkom rozpačitý, ale potom sa z toho vykľul celkom zaujímavý thriller na pozadí ktorého sa šikovným spôsobom spájali jednotlivé čriepky celého príbehu dohromady. No zišlo by sa trochu viac napätia a konfliktných situácií. Len samotný záver bol z tohto pohľadu celkom fajn. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Solídna väzenská dráma, ale nie taká ako býva zvykom. Zaoberať sa existenciálnymi myšlienkami nechám na hnidopichov, ktorý uvidia aj v hovne silný art. Snímok Macieja Žaka je tvrdým a nekompromisným filmom o transporte vraha za prítomnosti bacharov... Hoci je úvod trochu neprehľadný, ak sa príbeh rozbehne, ide na plné obrátky. Postupne sa nám otvárajú skutočnosti z minulosti a dotvárajú motívy zainteresovaných. Film nie je dokonalý, ale poľský film opäť presvedčil, že vie natočiť emočne vypätý a zaujímavý snímok. ()

srolyma 

všetky recenzie používateľa

Výborný polský film s až hollywoodským potenciálem. Kdyby měl i hollywoodský rozpočet a tak o 30 minut delší stopáž na pořádné rozvinutí vedlejších dějových linií, byl bych spokojený ještě víc. Ale i tak je tenhle poměrně úsporný film o hodných a zlých policajtech a padouchovi, který není až takový padouch, prostě výborný. ()

majo0007 

všetky recenzie používateľa

Tunajší obsah filmu totálne "mimo mísu"! To musel písať nejaký rádoby intelektuálny fanda Tarkovského, alebo človek, čo má zapnuté Arte od rána do večera a umenie vidí aj v zasychajúcej primalaxovej farbe. Nedajte sa odradiť, nečakajú vás žiadne existencionálne otázky, ani psychologické úvahy. Naopak, dočkáte sa odrezaného pinďúra, pohľadu ako funguje eskorta alebo feťáckej ikony, kde sa filozofické sračky neriešia a grcá sa v absťáku na hajzli. Celý film prakticky v reálnom čase popisuje transport vraha väzeňskou dodávkou. Nie každý má však záujem, aby to v zdraví prežil. A budú padať hlavy aj vo vlastných radoch. Poľská kinematografia v najlepšej forme. ()

Galéria (36)

Reklama

Reklama