Reklama

Reklama

39 stupňov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kanadský turista (Robert Donat) je v Londýne krivo obvinený z vraždy a tak musí prchať pred FBI a zároveň pracovať na dokázaní svojej neviny. Na úteku stretáva krásnu blondýnku (Madeleine Carroll)... Mysteriózny thriller s odleskom komédie a romance. (POMO)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (98)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Je to trochu paradox, ale ta Ondříčkova s úctou dělaná parodická verze 39 stupňů z prken Dejvického divadla o čtyřech hercích mi přišla o fous lepší originálu. Nejen, že je Jarda Plesl Robertem Donatem více než samotný Robert Donat, ale hlavně tam jsou ti ptáčci. A teď již k filmu samotnému. Vše co dělá Hitche Hitchem tu je skoro v čisté esenci (včetně nelogičností - čtyřiceti mílový úprk s policií v patách apod.). Jenomže to tak nějak nefunguje. Abych byl přesnější - mezi Donatem a Carrollovou to ne zcela funguje, ona jeho totiž dosti zastiňuje. Na což doplácí i film jako celek, am I right sir? Na druhou stranu to tempo je tak závratné, že mi to stejně došlo až po projekci. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Alfred Hitchcock /Vertigo, Psycho/ natocil vyborny mysteriozny fryler. Spionska tematika je pre mna zaujimava a fascinujuca, a mna ako diviaka nenecha ani chvilu vydychnut si. Tempo je strhujuce a nuda teda rozhodne nehrozi. Nespravodlivo obvineny muz v podani Roberta Donata /Sbohem Pane Chris 1939, Kouzelna Skrinka 1951/ bol vskutku presvedcivy v tom, ako sa z neho stal uprchlik a musel zdrhnut do dalsej krajiny, lebo v povodnej ho stihaju chlupati, teda policia. A nasledne musi okolie presvedcit o svojej nevine. Madeleine Carroll /North west Mounted Police 1940/ bola skvela a hrala obdivuhodne. Hitchcock mal ako vzdy male cameo vo filme. Logika vo filme este trochu kriva, ale od prirodzenia som tolerantny, takze rad odpustam. A nie je to pre mna nadcasovy film, lebo stale tvrdim, ze najlepsie filmy tocil Hitchcock az v 40. a 50. rokoch minuleho storocia. Aj tak vsak ide o film, ktory nesmie vynechat ziadny funda kvalitnej filmariny, Lebo v medzivojnovom obdobi 1918 - 1939 sa tocili skutocne klenoty, ktore si treba pripomenut : 89 % ()

Reklama

Lektor 

všetky recenzie používateľa

Těch pár nelogičností je metaforou pro roztomilou blondýnku a ta spousta skvělých nápadů zase pro vypočítavého roštáka. Citelně raná tvorba ale celé je to v podstatě předskokan pro nadcházející velké filmy s touto tématikou. Takže trochu vděčnosti.. Krátká stopáž a tedy i něco zkratkovitého je to jediné co mi zde vadí. 9/10 ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Na rozdiel od ostatných hitchcockoviek z 30. rokov, sa táto vydarila nadmieru. Síce sa nejedná o žiadny triler, ale o špionážne krimi, ale až na slabší začiatok ma to celé bavilo. Napriek slabšej atmosfére, napriek veľmi jednoduchej zápletke silne pripomínajúcu neskoršiu hitchocockovku Na sever severozápadnou dráhou a napriek trochu odľahčenému spracovaniu. Začiatok nedával vedieť o svojich kvalitách, po nástupe do vlaku sa to ale našťastie všetko otočilo. Teda až na veľkú ukecanosť filmu, tá ostala aj potom. Ústredná dvojica je fajn, rozkošná Carrollová i mne doteraz neznámy Donat. Chýbal však výraznejší záporák a tiež to rozuzlenie zápletky mi prišlo úsmevné. ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

4+. Mirne chaoticky spionsky film spise komedialniho strihu, odehravajici se na uzemi Skotska. Myslim si, ze se asi shodnu s vetsinou kdyz naznacim, ze Hitchcock pozdeji natocil mnohem lepsi kousky...ale 86 minut utece jako voda a The 39 Steps urcite pobavi priznivce cb filmu. A navic je tam krasna a zabavna Madeleine Carroll... :-) ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (10)

  • V scéne, kedy domáca pani objaví v byte mŕtvolu, skríkne a záber na jej tvár je sprevádzaný škrípaním koľají, po ktorých prechádza vlak. Strih prenesie scénu k reálnemu vlaku skrz škripot, ktorý zaisťuje dramatický prechod medzi scénami. (Biopler)
  • Film vychází z románu "39 stupňů" Johna Buchana, mnoho důležitých událostí a postav ale bylo ve filmu pozměněno. Byly například přidány ženské postavy. (ČSFD)

Reklama

Reklama