Reklama

Reklama

Eurovision Song Contest 2016

(relácia)
  • Švédsko Eurovision Song Contest 2016
Hudobný / Súťažný
Švédsko, 2016, 2x120 + 215 min

Obsahy(1)

Přímý přenos hudební soutěže, ve které bude Česká republika usilovat o první finálovou účast ve své historii. Již 61. ročník tradiční pěvecké soutěže se tentokrát uskuteční po třetí v historii ve švédském hlavním městě Stockholmu. Letošního ročníku se účastní celkem 42 zemí včetně Austrálie, která na Eurovision Song Contest bude vystupovat podruhé. Ve finále se střetne hned 26 zemí. 20 zemí postoupilo ze semifinálových kol konaných 10. a 12. května a doplnilo šestici zemí s jistou finálovou účastí. Těmi jsou Francie, Itálie, Německo, Velká Británie, Španělsko a hostitelská země Švédsko. (Česká televize)

(viac)

Recenzie (25)

Marek1991 odpad!

všetky recenzie používateľa

Eurovízia dosahuje nové dno. Ukrajinci sa vyhrážali, že ak vyhrá favorizovaný Rus, tak na ďalší rok sa súťaže, ktorá by mala byť v Rusku, nezúčastnia. No a zrazu tu máme víťazku z Ukrajiny spievajúcu o historickej udalosti, ktorá len tak náhodou, lebo všetko je len náhoda, ironizujem, má negatívny dopad aj na Rusko a jeho sovietsku minulosť a ide tu o menšinu krymských Tatárov. Hospodársky zdevastovaná Ukrajina pod vplyvom tzv. Západu akože očistená od takmer všetkého ruského bude na budúci rok hostiť toto podujatie, kde sa podľa mňa nielen môžeme obávať o bezpečnosť Rusov, ak sa tam nejakí objavia, ale aj o to, či to vôbec zvládnu bez mnohých incidentov. Veď len nedávno sa zle preslávili ich chuligáni na medzinárodnom futbalovom zápase. Eurovízia je spolitizovaná už roky, akurát hodnotenie urobili teraz menej nudným, no obsahovo odpad, ktorý je namierený proti Rusku. Účasť Austrálie z toho robí mimo európsku súťaž ešte viac, robí z toho účasťou všelijakých menšín a preferovaním anglicky spievaného tuctového štandardizovaného často bezobsažného popu iba občas takú travesty šou, inokedy festival politickej piesne, inokedy súťaž hrozných piesní, ktoré na ktoré si po krátkej dobe väčšina ľudí ani nespomenie. Za veľa hovorí, že pred štartom súťaže bola pesnička našej Kristíny Horehronie, s ktorou nepostúpila ani do finále a bola dosť vo folkovom štýle v slovenčine zaradená medzi 15 najlepších piesní Eurovízie v histórii. Tento rok mala nádherný klip predstaviteľka Chorvátska, spevácky výkon zas mala na vysokej úrovni Češka, no táto súťaž kde pred dvomi rokmi vypískali pri rusko-ukrajinskej kríze diváci nevinné dve ruské speváčky je plná nevkusu, stádovitosti, politickej korektnosti, pohľadov hlavného prúdu, neférovosti a mnohého zlého, čo znehodnocuje všetko dobré, čo by mohlo na takomto zjednotenom podujatí mnohých krajín byť. Odkaz, ktorý v tom chcú mnohí vidieť je pošpinený. Myslím, že momentálne tu je ten najhorší víťaz, aký tu kedy bol a Ukrajina to od čias Ruslany dotiahla na dno. Momentálne ich najlepšia speváčka je asi Ani Lorak, no tá keďže nie je protirusky naladená nebude asi tak skoro reprezentovať svoju krajinu. Svetová a európska hudba je úplne o inom než táto súťaž a podľa mňa ju už ani väčšina ľudí neberie vážne, podobných megašou na rôzne témy je vo svete už veľa a nedivil by som sa, keby ju zrušili, či by ju zmenili totálnou reformou. ()

Handle 

všetky recenzie používateľa

Eurovision Song Contest jsem vnímal již dříve, ale pořádně jsem sledoval až letos. O soutěži (především co se týče bodování) si myslím své, ale co... Celkově zábavné tři večery a jako bonus ČR poprvé ve finále - fakt jsem to Gabriele přál! :) Řekl bych však, že i spoustu dalších songů byli letos poměrně na slušné úrovni (třeba Ukrajina, Austrálie, Arménie, Bulharsko, Nizozemsko). ()

Reklama

ChArLeNe 

všetky recenzie používateľa

Prvý-krát, čo som sledovala Eurovíziu. Niektoré pesničky sú na jedno kopyto alebo sú preceňované, no keď pomedzi idú aj dobré pesničky, tak mi to tak nevadí (pre mňa víťazná Gabča (nie preto, že sused, ale fakt sa mi najviac páčila), potom zaujímavé kúsky Holandsko, Maďarsko, Estónsko, Cyprus, Grécko, diskvalifikované Rumunsko). Tiež dobré skeče (BAAB). Čo sa týka víťaza, tak pesnička sa mi celkom páči len mi vadí ten politický podtext, ktorý nebol podľa pravidiel, a nemyslím si, že pesnička bola na výhru, na druhú stranu som rada, že nevyhralo preceňované Rusko (ktoré svoje predstavenie a hudbu okopírovalo od minuloročného víťaza) či Austrália (ktorá v európskej súťaži nemá čo robiť!). Porota z krajín úplne neprofesionálna, ale aj bez poroty by víťaz nebol lepši (Rusko). ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Letošní prvotní úspěch Gabriely Gunčíkové je bez diskuse. Ale ani nevím, proč jsem na to vůbec koukal. Možná kvůli Justinu Timberlakeovi, po všech stránkách úspěšném chlapíkovi, který vypadá, že to má v hlavě srovnané. Eurovize se striktně prohlašuje za soutěž nepolitickou, opak je samozřejmě pravdou. Není to o tom, že na prvním místě je zpěv. Spojování národů? Ale kdeže. Bělorusové vždycky pošlou své hlasy hrdě Rusku. Vizuálně ovšem velkolepá show. ()

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

TV-pořad. Politická šaškárna v přímém přenosu! Celá "show" se nesla v barvitém, přečančaném kýči, připomínající styl amerických umělých TV show. Do budoucna bych nejspíše změnil název celého tohoto hudebního pořadu. Poněvadž mi přišlo dosti trapné, aby tak neevropský stát jako je Austrálie, navíc v čele velkohubé a nehezké Korejky, drtil všechny evropské státy v politicky laděném bodování jednotlivých zemí. "A nyní tu máme naší moderátorku z Běloruska. A komu pak poputuje dvanáctka? .....no správně, samozřejmě, že soudruhům Rusákům!" Půlku hvězdy jsem dal za ten krásný pocit, když vím, že se Putinovi musí protáčet panenky, když vyhrála Ukrajina s politicky laděnou písničkou. Druhá půlka hvězdy putuje krásně zpívající Italce a samozřejmě aj Gabče! | 30% (1*) | ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (3)

  • Kultúrna redakcia prestížneho švédskeho denníka Svenska Dagbladet zaradila etnopopový hit slovenskej speváčky Kristíny z roku 2010, spievaný v slovenčine, ktorý sa neprebojoval ani do finále, medzi 15 najlepších piesní histórie Eurovízie. (Marek1991)
  • Ukrajinci sa predtým než vyhrali vyhrážali, že ak vyhrá favorizovaný Rus, nezúčastnia sa nasledujúceho ročníka. (Marek1991)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené