Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis představuje záhadného cizince, který zabloudí do malého texaského města, ochromeného bojem dvou chicagských gangsterských bossů a zkorumpovanou policií. Tajemný John Smith se tak ocitá ve smrtelně nebezpečné hře mezi třemi ohni, a když se posléze na scéně objeví i krásná Felina, nemilosrdné válce už nelze zabránit. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (383)

MATADOR 

všetky recenzie používateľa

Drsný Bruce a jeho výlet do městečka jménem Jericho. Není to John McClane, přesto s ním má leccos společného. Začíná to osamělou jízdou a končí zkrvaveným Brucem Willisem. Poslední zůstává je lehkým gangsterským kouskem, který je na své nízké předpoklady velmi slušný a zábavný, především pasáže, kdy spouště Coltu. 45 cvakají o stošest. Slušná akčňárna s gangsterským Brucem Willisem. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Do zapadákova niekde na americkom západe v čase prohibície prichádza osamelý cudzinec. V mestečku zúri boj medzi dvoma znepriatelenými gansterskými bandami a kontruje im miestny skorumpovaný šerif. Do toho všetkého sa pripletie krásna žena a problémy sú na svete. A aby to nebola len taká sranda, cudzinec hrá na obe strany. Ako sa vôbec môže stať že film takýchto kvalít navyše s Willisom v jeho najlepších rokoch je tak nedocenený a zapadá prachom na VHSkách? Film má silne westernovú atmosféru (podobnosť s Eastwoodovým "Za hrsť dolárov" určite nie je náhodná), dlhé celky a ešte dlhšie detaily sa striedajú s rýchlymi akciami, príbeh má spád a napätie vydrží až do konca. Za povšimnutie stojí aj výtvarné spracovanie, film pôsobí ako staré kolorované fotografie, čo dodáva celému príbehu zvláštnu autenticitu. Takže ak máte radi drsného Willisa a streľbu obojruč hurá do požičovne. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Sympaticky priamočiara a chlapsky brutálna stominútová jazda drsného veterána Waltera Hilla s robustným, plešatým posledným skautom Bruceom Willisom v titulnej úlohe. Vyrovnane proti nemu hrá ukážkový filmový psychopat v podaní Christophera Walkena. Vo westernovo ladenom, prohibičnom svete, v ktorom sa ženy hodia len na jednu vec, zaujme i šerif Bruce Dern. A Michael Imperioli, ktorý si to neužije zďaleka tak, ako v Sopránovcoch. Atmosféra, vcelku svieži scenár, výrazné postavy. Akcie je málo, ale nevadí to. A je brutálna. Inak ukážkový prepadák: pri rozpočte 67 miliónov ich celosvetovo zarobil len 33. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o zabijákovi, ktorý v malom meste pendluje medzi dvoma gangami a postupne ich všetkých vystrieľa ma nikdy nebavil v Leoneho a ani Kurosawovom prevedení, ale prekvapivo mi sadol od rutinéra a večného Peckinpahovho obdivovateľa Waltera Hilla. Dokonca to považujem za jeho najlepší a jediný fakt dobrý film. Western situovaný do obdobia prohibície, takže kone tu nahradili staré autá, okorenený noirovou atmosférou so skvelým voiceoverom hlavného hrdinu, ktorý trefne komentuje dianie, takže aj neakčné scény majú poriadnu šťavu. No a akonáhle dôjde na prestrelky, tak je to lahoda. Sú drsné, dynamické, štýlové a dokonale prehľadné. Na rozdiel od Johna Woo, Hill nepoužíva až na jednu výnimku, žiadne spomalovačky. Bruce Willis bol v tej dobe ešte vo forme a vyžarovala z neho taká charizma, že o nej môže v tých jeho súčasných sračkách iba snívať. Škoda, že väčší priestor nemá záporák Walken u ktorého ma trochu mrzel aj príliš strohý záver. Zaslúžil by si napínavejší a prepracovanejší finálny duel. Za zmienku stojí ešte sympaťák Bruce Dern ako miestny podplatený šerif. Zvyšok postáv je už len tupý dobytok na porážku medzi ktorým sa objaví pár povedomých xichtov. Napríklad drsniak Patrick Kilpatrick. Hudba obsahuje jednoduchý motív, ktorý ale dostatočne podfarbuje dobovú atmosféru. Výsledkom je jednoduchý priamočiary film pre chlapov, ktorí majú radi kvalitné prestrelky. 8/10. ()

francis 

všetky recenzie používateľa

Parádní "skorochandlerovka", chvílema lehce parodický, až to připomínalo Mazanýho Filipa. Navíc jsem před týdnem viděl Yojimbo, je to fakt skoro přesně stejný, navíc jsou jen ty chandlerovský monology, který zrovna do tohohle filmu perfektně pasujou. Jen s těma střílečkama si mohli dát trochu víc práce, co? ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (14)

  • Pracovným označením filmu boli aj názvy Gundown či Welcome to Jericho. (MikaelSVK)
  • Okrem štátu Texas pracovali filmári aj v Novom Mexiku a Kalifornii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama